31 Aralık 2014 Çarşamba

2014 YILI FAVORİ KİTAPLARIM



Herkese merhaba!!

2014 yılı biterken okuduğum en iyi kitapları yazayım dedim. Aslında sayı çok daha fazlaydı ama ancak 18’e düşürebildim. Okuduğum kitaplara baktığımda bu sene çok beğendiğim kitabın olduğunu gördüm. Birçoğu favorilerime girdi ve içlerinde tekrar okumak istediklerim var.  Zaman bulup okurum inşallah. *_* 2013 yılında ilk on kitap diye sıralamıştım. 2013 yılı yazım için tık tık. Bu sene öyle yapmak istemedim. :p



 Not: Sıralama Ocak ayından Aralık ayına şeklindedir. 

Güzel Bir Yalan – T. E. Sivec


Konuyu çok sevdim. Sadece çeviri biraz düzgün değildi ama o da kitabın ilk yüz sayfasından sonra düzeldi. Klasik olan bir konunun farklı yönlere çekilip, merak uyandırıcı bir şekilde anlatılmasını yazarın başarısı olarak görüyorum. Konuda takıldığım tek nokta, Gareth’ın bazı hislerinin aşırıya kaçması. Bana göre bu biraz inandırıcılıktan uzaktı ve maalesef ki serinin devamı gelmedi. -_- Oysa ki hem polisiye hem aşk hem macera türünde konusu olan bir kitaptı.Devamı için tık tık.

En Karanlık Gece – Gena Showalter


Kitabın fantastik olmasını bir kenara bırakırsak, içinde çok güzel bir aşk hikayesi vardı. Karşılıklı sözler ve fedakarlıklar… Bir insan aşkı için fedakarlıkta ne kadar ileri gidebilir?
Seride sevdiğim bir şeyde ikinci kitap ve üçüncü kitap hakkında ipuçlarının olması. Okuyacağım kitaplardaki karakterlerin bu şekilde yaşamlarının öncesini bilmeyi seviyorum. Devamı için tık tık.

Avcı – Jennifer L. Armentrout


Arka kapakta yazdığı gibi muhteşem bir finaldi! Final sayfalarını birden fazla kez okudum, belki de dört – beş kere okumuş olabilirim. :p

Seride en sevdiğim şeylerden biri mitoloji ile kurgunun uyumuydu. Kitapta çokça Alex’in kader ipliklerinin düğümlerinden bahsedilmişti. İşte Jennifer, mitolojiyi bir iplik dokur gibi kurgunun içine işlemişti. Birçok mitolojiye dair kitap okudum ama Apollo’nun en güzel anlatıldığı kitaplar Melez Sözleşmeleri’ndeydi. Devamı için tık tık.

Bir Aşk Çarpıntısı – Marie Force


Bu kitap ve Marie için yazacak o kadar çok şey var ki… Sanırım bir yazmaya başlasam sayfalar dolacak en iyisi kısa bir alıntı, devamı için tık tık!

“Annenin öykülerinden yola çıkarak, senin gerçek bir zampara olduğunu düşünmüştüm. Her gün başka bir kadın.”
“Hayatımın bir dönemini tarif etmiş olabilir ama artık öyle biri değilim.”
“Peki bu mucizevi değişim ne zaman gerçekleşti?”
“Bu sabah yaklaşık saat dokuzda.”

İntikam Ateşi – Sarah Maclean


Penelope ve Michael çocukluk arkadaşıdırlar. Michael okul için evden ayrıldığında ikilimiz mektuplaşmaya başlamıştır. Ta ki Michael’ın başına o kötü felaket gelinceye kadar. 

Ahh o mektuplar! İlk başta sizi gülümseten ama daha sonralarında hüzünlendiren kısa yazılar…
Kitabı bitirdiğimde sadece mektupları ayrı okudum. Mektuplar bir nevi hikayenin özetiydi. Sarah Maclean bu hoş ayrıntı ile okuyucularına farklı bir güzellik sunmuştur.
Devamı için tık tık.

Mefisto – Trinity Faegen


Karanlığın çocukları bin yıldan uzun bir süredir kendi Anabolarını beklemektedirler ve Anabolar çok nadir bulunmaktadır. Sahsa bir Anabo ve Jax tarafından bulunmuştur. Bunun nasıl olduğuna gelince,  nadir bulunan Anabolar için kardeşler kavgaya düşmesin diye bir ipucu vardır. Ve Jax, Sasha’yı bulduğunda altı kardeşiyle de beraberdi. Ama onun kendi Anabosu olduğunu anlamıştı!
Ahh bir Anaboyu kandırmak ve kendine aşık etmek düşünüldüğü kadar kolay değil. Çünkü Anabo bunu kabul ettiği zaman içindeki saf ışık yok olacak ve o da bir Mefisto olacaktır. 

“Neden normal olamıyorum? Neden Jax sıradan bir çocuk olamıyor?”
“Neden gökyüzü yeşil, çimen mavi değil? Neden soruyorsun? Olan bu ve hiçbir şey değiştiremezsin.”

Sahsa, Jax için Anaboluğundan vazgeçecek mi yoksa kara melek bin yılda gelen şansından yararlanamayacak mıdır? Devamı için tık tık.

Kemikler Şehri – Cassandra Clare


Clary’nin çok farklı bir hikayesi var. Büyüdüğü dünyaya ait değil ama ait olduğu dünyaya da yabancı. Bildiği her şey yalan… Öğrendiklerinin bir kısmı doğru, bir kısmı da doğru olmaktan çok uzak… Devamı için tık tık.


Kanbağı – Richelle Mead


Kitapta en hoşuma giden şey VA serisinde geçen bazı olaylara yazarın kısa kısa değinmesiydi. Hatırlatma amaçlı bir ya da iki cümle kullanılmıştı. Uzun uzun anlatıp okuyucuyu sıkmaktansa bu tarz bir anlatım daha iyi olmuştu. Devamı için tık tık.

Kalpten Kalbe – Kat Martin


“Kadının arkasından yürüyen bir adam mı? Neden bunu yapsın ki? Erkek daha güçlüdür ve onun koruyucusudur. Tehlike karşısında erkeğin yola öncülük etmesi gerekmektedir.”
“Evin salonuna girerken tehlikeyle karşılaşabileceğimizi zannetmiyorum, bu yüzden erkeğin önde olması için bir sebep yok. Kadının önden girmesi saygı göstergesidir.”

Profesör Hart, Leif’e İngilizce, okuma ve yazma öğretirken, Krista da genç adama İngiliz aristokrasisinin katı kurallarını öğretmektedir. Kuralları öğrenmek Leif açısından çok da kolay değildir, çünkü bir Viking olarak düşünmektedir. Devamı için tık tık.


Bela – Sally Green


Bela’nın arka kapağını okur okumaz seveceğimi biliyordum. Nathan bir cadı. Cadıların dünyasında ak ve kara (iyi ve kötü) olmak üzere iki farklı tür vardır. Nathan ise ak bir cadı olan anne ile kara bir cadı olan babaya sahip bir yarı ak cadıdır. Ama ak cadılara göre ise yarı kara bir cadıdır. Devamı için tık tık.

Kralların Yolu – Brandon Sanderson


Kralların Yolu, epik fantastik türünde yazılmış harika bir kitap.  Brandon Sanderson’ın hayalgücüne hayran kalmamak elde değil. Yarattığı dünya, isimler, ırklar…
Kitaba ve o dünyaya dair en çok sevdiğim şey haberleşme sistemiydi. Cep telefonu değil, ankesörlü telefon değil, duman ise hiç değil. Kuşlar mı? Yok yok o da değil. Nasıl mı? Merak ediyorsanız kitabı okumalısınız, bir şey yazmayacağım. Devamı için tık tık.

Mahrem – Anna Campbell


Grace, geçmişte yaptığı hatalar nedeniyle genç yaşta dul kalan bir kadındır. Lord Sheen ise amcası tarafından malikaneye kapatılmış bir Marki’dir. Amcası, Marki’nin maddi olanaklarından yararlanmak için onun deli olduğunu savunmaktadır.

“Burada yaşamaya nasıl katlanıyorsun, anlamıyorum.”
“Katlanıyorum çünkü katlanmak zorundayım.”

Grace, yolda kaybolunca kendini birden Lord Sheen’in hapis tutulduğu malikanede bulur. Görevi genç adamın her arzusunu karşılamaktır. Erdemli bir dul ve amcasına yenilmek istemeyen bir adam… Devamı için tık tık.

Günaha Davet – Slyvia Day


“Geçmişime rağmen beni kabul edebilecek misin? O geçmişin ardında neler olduğunu görebilecek misin? Ben öyle olmasını istemesem bile dokunuşum seni lekeleyecek. Aynı zamanda sana zevk de verecek. Sana değerli olduğunu hissettirecek. Hayatta hiçbir şeyi seni istediğim kadar çok istemedim.”

Bir gemi, Jess, Alistar ve az sayıda mürettabat! Genç adamın istediği tek şey Jess’dir. Bu yedi senedir böyledir ve asla değişmemiştir. Şimdi ise Alistar’ın eline bir fırsat geçmiştir ki bunu en iyi şekilde değerlendirmek onun elindedir. Kısacası hedef Jess ve onu baştan çıkarmaktır! Devamı için tık tık.

Milyonluk Kirli Sır – C. L. Parker


Noah, çok zengin bir adam ama bazı sebeplerden dolayı kendisine para karşılığı bir kadın tutmak istemektedir. Bu kadın onun her istediği ihtiyacı karşılayacaktır ki kontrat gereği de iki yıl Noah’ın olacaktır. 

Scott, kulağıma biraz abartılı bir şekilde, “Artık bir sahibiniz var Bayan Talbot,” diye cıvıldadı. “Neden bu tarafa gelip sahibinizle tanışmıyorsunuz?”

Lanie’nin, annesinin tedavi masrafları için acilen paraya ihtiyacı vardır. Arkadaşı Dez aracılığıyla hiç bilmediği bir dünyaya girer ve ona tam tamına iki milyon dolar veren adamın yani Noah’ın olur. Devamı için tık tık.

Harika Piç – Christina Lauren


Chloe ve Harika Piç Bennet’in inişli çıkışlı ilişkisine bakmaya ne dersiniz? Bennet tamamen mükemmeliyetçi bir patron. Tabi bunda çok etkilendiği güzeller güzeli Chloe’nun da etkisi var. Çünkü kızımıza karşı o kadar büyük bir istek duyuyor ki bunu Chloe’ya daha iyisini yaptırtmak için kullamakta. Hani bir nevi Bennet’e istemediği duygular hissettirdiği için intikam! Devamı için tık tık.

Ruh Hırsızı – Rachel Vincent


Kaylee, yakınlarda birisi öleceği zaman bunu hissedebilmektedir. Ancak ağzından yalnızca susturulması mümkün olmayan bir çığlık yükselmektedir. Nash yani erkek arkadaşı yardımıyla bu durumları kontrol altına almayı başarmaktadır.

"Ağzım açıktı ama kelimeler bir türlü dudaklarımdan dökülemiyordu. Bunun yerine sıradan bir panik dalgasıyla gelişini haber veren bir çığlık boğazımı sarıyordu ve Bu sefer onu durdurmak için yapacak hiçbir şeyim yoktu. Konuşamıyordum, sadece çığlık atabilirdim . Fakat bu yeterli olmayacaktı. Onu uyarmak için sözcüklere ihtiyacım vardı, anlaşılmaz çığlıklara değil. Kullanamadığım sürece "yeteneğimin" ne anlamı vardı?"

Öleceğini hissettiği kişiyi kurtarmaya çalıştığı zaman ise onun yerine başka bir insan ölmektedir. Bir nevi doğanın kanunu. Devamı için tık tık.

İdhun Günlükleri Direniş – Laura Gallego Garcia


Karanlık büyücü Ashran, Idhun’u ele geçirmiş ve tüm kapıları kapamıştır. Idhun’dan kaçan büyücüler yeryüzüne kaçmıştır ve kapılar kapandığı için de tekrar kendi dünyalarına geri dönememektedirler.

“Benim için ne hissettiğini anlamak istiyorum, senin için gerçekten…”
“Seni öldürmem gerektiğini biliyorsun, ama bunu hala yapmadım be bu akşam da yapmayacağım. Bunun benim başıma açacağı dertleri tahmin bile edemezsin. Hala umurumda olup olmadığını mı soruyorsun?”

Veliaht Prens Alsan’ın kurduğu Direniş adlı topluluk dünya ve idhun arasında bir yerde saklanmaktadırlar. Yeryüzündeki büyücüleri aramakta onlara ittifak sunmaktadırlar. Ancak karanlık büyücü Ashran’ın sağ kolu olan Kirtash buna engel olmaya kararlıdır. Genç adam da kaçan büyücüleri bulmakta ve onları öldürmektedir. Devamı için tık tık.

Siyah Damar – Tarryn Fisher


Tarryn Fisher yazım tarzı ve kitap kurgusu farklı bir yazar. Kitaplarını daha çok karakterlerin psikolojik yönüyle ele alıp yazdığını düşünüyorum. Eğer ki yazarı hiç okumadıysanız, kitaplarından mükemmel karakterler beklemeyin. Çünkü Tarry’in karakterleri mutlaka arızalı! Devamı için tık tık.


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...