27 Ekim 2014 Pazartesi

Partholon #1: Kutsal Aşk - P. C. Cast


Kitap Adı: Kutsal Aşk
Kitabın Orijinal Adı: Divine By Mistake
Yazar Adı: P. C. Cast  
Seri Adı: Partholon
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Fantastik, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 544
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4,5/5

Arka Kapak Yazısı: Bir Partholon Masalı

Kasaba öğretmenliğinden mitolojik tanrıçaya...

Bambaşka bir dünyada yaşanan beklenmedik bir aşk!

İngilizce öğretmeni Shannon Parker, yaz tatiline ufak bir alışveriş yaparak başlar. Satın aldığı, üzerinde Kelt Tanrıçası Epona`nın resmi bulunan bir vazo onu Partholon`a gönderir. Burada herkes ona tanrıça gibi davranmaktadır, hem de oldukça huysuz bir tanrıça…

Shannon, Epona`nın yerini almıştır. Bu durumun hiçbir kadının karşı koyamayacağı, çekici yanları olsa da bir Kentaur`la evlenmek ve şeytani Fomorian tehdidiyle baş etmek zorundadır.

Shannon öldürülmeden, bir atla evlenmeden ya da aklını kaybetmeden Oklahoma`ya dönmenin yolunu aramaktadır…

"Neşeli ve canlı, mitolojik bir dünya."

-Publishers Weekly-

Yorumum: Kutsal Aşk, Parholon Masalı serisinin ilk kitabı. PC. Cast'ın Tanrıça serisi ile başlangıç olarak çok benzemektedir. Shannon Parker, bir öğretmendir ve bir açık arttırma ile satılan değerli eşyalar müzayedesine katılmıştır. Buradan aldığı bir testi ise hayatını tamamen değiştirecektir.

Vazoyu ilk gördüğü anda çok farklı duygular hisseden Shannon maddi açıdan zorlanacağını bilse de sonuna kadar açık arttırmada yer almak istemektedir.

Shannon Parker, kendine geldiğinde etrafında ona "leydim" diyen bir çok hizmetçi ile karşılaşmıştır ve burası daha önceki dünyasına hiç benzememektedir. Shannon artık mitolojide geçen Kelt Tanrıçası Epona'nın yerini almıştır ve kendine gelir gelmez bir Kentaur (at adam) ile evlenmek zorundadır.

"Artık o size dönüştü ve siz de o olmalısınız."
"Bu gerçek olamaz. İnanmıyorum."
"Leydi Rhiannon eğer olanları anlayamaz ve tüm bunlara inanmazsanız size bir soru sormamı istedi."
"Sizin dünyanızın tanrı ve tanrıçaları, efsane ve sihri, büyüyü ve büyücülüğü anlatan hikayeleri hiç duydunuz mu? "
"Tabii ki duydum. Ben öğretmenim, o hikayeleri her gün çocuklara öğretiyorum."

"Leydi Rhiannon, o hikayelerin geldiği yerin burası olduğunu söylememi istedi.Sizin dünyanızdaki yansımaları bulmak için gölge ve duman gibi Kapı'dan süzülerek geçtiler."

Yerine geçtiği Leydi Rhiannon, çok acımasız ve bencil birisidir. Bu özellikler Shannon'un tam tersidir. Hiç bir şey bilmediği bu dünya hakkında ona arkadaşlık edecek kişi ise Alanna'dır.

Kanatlı insana benzeyen yaratıklar yani Fomorainler, bir anda ortaya çıkmıştır. Çocukları korkutmak için anlatılan bu efsanevi yaratıkların gerçek olması hiç beklenmemektedir. Fomorainler'in amacı Leydi Rhiannon'u almak ve insanlarını öldürmektir. Leydinin at-insan kocası ClanFintan ve askerleri ne olursa olsun bunu engellemeye çalışacaktır

Seri Sıralaması

1.      Kutsal Aşk (Divine by Mistake)
2.      Kutsal Büyü (Divine by Choice)
3.      Kutsal Bağ (Divine by Blood)
4.      Elphame's Choice
5.      Brigid's Quest

0,5. Divine Beginnigs


"Shannon ve Rhiannon'un ortak noktaları listesine eklenecek bir madde daha. (Bu listenin çok fazla uzamaması için elimden geleni yapacaktım.)"

Kitapta bir iç ses olayı var ki bu kısımları çok sevmedim. Çünkü zaten anlatıcı Shannon olunca her türlü duygu ve düşüncesi okuyucuya zaten verilmektedir. Bir de iç sese gerek yoktu diye düşünmekteyim. Sanki bu kısımlar kitabı biraz düşürmüş, çik-lit vari bir duruma sokmuştu. Çik-lit türünde kitapları sevmediğimden böyle düşünüyor da olabilirim. Belli bir yerden sonra da bu iç ses olayı azaldı.

Kitabın başında çok fazla gereksiz ayrıntı ve hikayede de tıkanıklık vardı. Sonradan kitap açıldı. Başlarda hikayeye alışamasam da sonradan kitabı elimden bırakamadım.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

5 yorum:

  1. merhaba, serinin ilk 2 kitabını okudum ve 3.kitap hakkında pek bilgi bulamıyorum ve diğer kitapları hakkında :/ diğer kitaplarında da shannon ana karakter mi ? Diğer kitapları hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam üçüncü kitapta bu karakterler hakkındaydı ama 4 ve 5. kitap ya bu geçen zamandan 100 yıl öncesi ya da sonrasını anlatıyordu. Tam hatırlamıyorum, bu aralar çok yoğunum ama vaktim olursa araştıracağım :)

      Sil
    2. Bende birinci kitabı bitirdim harikaydı sonu da beni tatmin etti ama ikinci kitapta shannon 'a neler oluyor? Kendisi dünyaya mı dönüyor o zaman bizim dört ayaklı sevgilimiz ClanFintan Partholon'da mı kalıyor? Mutsuz sonları sevmiyorum bu nedenle spoiler verirmisiniz?

      Sil
    3. Merhaba, ben henüz ikinci kitabı okumadım :/

      Sil
  2. çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...