6 Eylül 2014 Cumartesi

Wallflowers #3: Sevgim Sana Ait - Lisa Kleypas



Kitap Adı: Sevgim Sana Ait
Kitabın Orijinal Adı: Devil in Winter
Yazar Adı: Lisa Kleypas
Seri Adı: Wallflowers
Seri Sıralaması: 3/5
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 349
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 5/5

 

Arka Kapak Yazısı: NEW YORK TIMES GAZETESİNİN EN ÇOK SATAN KİTAPLAR LİSTESİNİN GÖZDE YAZARI LISA KLEYPAS'TAN RUHUNUZA DOKUNUP BENLİĞİNİZİ MUTLULUKLA DOLDURACAK MÜTHİŞ BİR AŞK HİKÂYESİ DAHA... 
 
Benimle Kal ve O Yaz isimli romanları Türk okuyucular tarafından büyük ilgi gören aşk romanlarının vazgeçilmez ismi Kleypas Sevgim Sana Ait'le kalbinizi yeniden fethedecek. 
 
Arkadaşlarına kıyasla oldukça utangaç olan Evangeline Jenner, babasının mirasını aldığı anda hepsinden daha zengin olacaktı. Ancak bunun için ilk önce vicdansız akrabalarından kurtulması gerekiyordu. Evie çapkın vikont St. Vincent'a akıl almaz bir teklif sundu: Evlilik! 
 
Sebastian'ın adı öylesine kötüye çıkmıştı ki onunla baş başa otuz saniye geçiren bir kızın bile ismi lekelenirdi. Buna karşın çekici ama utangaç olan Evie yanında şaperonu dahi olmadan kapısının önünde belirivermişti. Güzellik konusunda zevk sahibi olan bir aristokrat muhtemelen daha kötüleriyle bile yetinebilirdi.

Yorumum: Sevdiğim bir Lisa kitabı daha! Aslında kitaba başlamadan önce biraz önyargım vardı. Çünkü ana karakter olan Sebastian’a Ben Böyleyim romanında  gösterdiği kötü performanstan fazlasıyla etkilenmiş, bolca sinir olmuştum. Bir de üçüncü kitabın önemli bir ismi olduğunu duyunca fazla beklentiye girmeden kitaba başladım ama sonrası? Hmmm aşk insanı değiştiriyor dostlar!

Süs bitkilerinin üçüncü ismi olan Evie, aslında kızıl saçları ve masmavi iri gözleri ile oldukça güzel bir genç kızdır ancak ne yazık ki kekeme ve utangaç olması erkeklerin ondan uzak durmasına neden olmaktadır. Ve ne yazık ki Evie, annesinin ailesi tarafından büyütülmüş istenmeyen bir çocuktur.  Babası şehirdeki ünlü bir kumarhanenin sahibidir ama annesinin ailesi onunla görüşmesini yasaklamıştır. Babasını görme girişimleri dayak, aç bırakılma, odaya kilitlenme gibi kötü olaylarla sonuçlanmıştır. Evie’nin tek çaresi bir adam bulup onunla evlenmektir. Ancak onun gibi kekeme ve kendine güveni olmayan bir genç kızı kim ister ki? 

Aklına hemen borcun içinde yüzen Lord Sebastian gelir. Lordun da borçları nedeniyle acilen yüklü mirası olan biri ile evlenmesi gerekmektedir. Evie, ona bu teklifle geldiğinde hemen kabul eder, ancak Evie’nin tek bir şartı vardır: Bu bir anlaşmalı evlilik olacak ve evlendikten sonra aralarında herhangi bir fiziksel durum söz konusu olmayacaktır. (Biri anlaşmalı evlilik mi dedi? *_*  )
Seri Sıralaması

1.      O Yaz (Secrets of Summer Night) – Annabelle ve Simon Hunt
2.      Ben Böyleyim (It Happened One Autumn) – Lillian Bowman ve Lord Westcliff
3.      Sevgim Sana Ait (Devil in Winter) – Evie ve Sebastian St. Vincent
4.      Nisan Yağmurları (Scandal in Spring) – Daisy Bowman ve Matthew
5.      A Wallflower Christmas – Hannah ve Rafe Bowman

Gerisi tamamen Lisa’nın kalemi ile bütünleşmiş bir hikaye. Klişe bir konu ama anlatım? İşte orası harika. Ahh süs bitkilerinden son bir kişi kaldı: Daisy. Kitap kurdu, çocukları ve köpekleri seven, ayrıca uzun olmayan bir koca arayan Daisy’imiz bakalım istediğini bulacak mı?

Not: Kumarhanedeki erkek karakterden biri yazarın diğer serisi olan Hathaways’ta bir kitabın ana erkek karakteri! Kim olduğunu demeyeyim ama o karakterin daha genç yaşlarını okumak çok güzeldi!


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
Herkese bol kitaplı günler!!


5 yorum:

  1. Ya ben Tarihi Aşk romanlarına bayılırııım.Bu seriye mutlaka başlayacağım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok güzel bir seri mutlaka okuyun :))

      Sil
  2. Merhaba:)
    Bir şey soracağım tarzı Lisa gibi olan başka historical yazarı var mı ben bir kaç kişi denedim ama dram ağırlıklı oluyor romantik komedi istiyorum tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)

      Okumadıysanız Julia Quinn, Sabrina Jeffries olabilir.

      Sil
    2. Bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...