1 Eylül 2014 Pazartesi

Bir Okurun Yazar Sevgisi



Benim için bazı yazarlar diğerlerine göre bir adım daha öndedir ve onlardan “can yazarlarım” diye bahsederim. Jennifer L. Armentrout’da bu kategoriye giren en sevdiğim yazarlardan biridir.
Yazarla tanışmam Lux serisi ile oldu. Herkes öküz Daemon’dan bahsederken geri duramadım bende. Ancak o popüler zamanında değil de daha sonradan almıştım kitabı. Okuduğumda evet başlangıcı Alacakaranlık serisine benzetmiştim ama bir şekilde de karakterleri sevmiştim. Bu kadar benzerliğin arasında benim için seriyi farklı kılan bir taraf da vardı. 


Lux Serisi
1.      Obsidiyen
2.      Oniks
3.      Opal
4.      Köken
5.      Opposition
·        Saplantı

Seriye devam ettiğimde ise hislerimde yanılmadığımı gördüm, Oniks ile beraber yazar bambaşka bir yol çizmişti ve kitap özgünleşmeye başladı. (Köken’i henüz okumadım çünkü son kitabın çıkmasını bekliyorum. Çıkacağına yakın okumayı planlıyorum. Son iki kitap ard arda *_* )

Jennifer’ın diğer serisi olan Melez Sözleşmelerini Lux serisinden daha çok seviyorum. Bunun nedeni ise büyük ihtimalle mitolojiyi çok sevmem. Bu serinin ilk kitabı olan Melez de Vampir Akademisi kitabının bire bir aynısı. Hatta bu nedenle bu seriye başlamayı düşünmüyordum. Çünkü VA benim en sevdiğim serilerden biridir. Safkan çıktığı zaman okuduğum yorumlarda kitabın VA’dan uzaklaşıp, tamamen başka bir yol çizdiğini duyunca okudum. Ben de durur muyum, hemen iki kitabı da aldım. Sonuç; bu serinin müptelası oldum!


Melez Sözleşmeleri Serisi
1.      Melez
2.      Safkan
3.      Tanrı
4.      İksir+ Apollyon
5.      Avcı

Not: Ocak, 2015’te bizi Seth’in kitabı beklemektedir!! *_*

Jennifer yine diğer serisinde olduğu gibi ilk kitabı başka bir seri ile aynı olarak başlamış ve daha sonrasında özgünleşmişti. Yazarın bu tarzı birçok okuyucu tarafından eleştirilmektedir ancak ben seviyorum. Herkes bir şekilde birilerine özenip bir şeyler yaparken Jennifer neden yapmasın ki? Ayrıca tüm seriyi bire bir kopyalamıyor, sadece esinleniyor ve sonrasında kendine döndürüyorken. 

Melez Sözleşmeleri serisi bitiyor diye çok üzülmüştüm. Baştan başlayıp yeniden okumayı planlıyorum. 


Kış Güneşi kitabının ilk 50 sayfasını okumuş ve çok sevmiştim ama araya ne yazık ki başka kitaplar girdi. En kısa zamanda okumalıyım.


Ve ve ve tur kitabımız. Amanınnn bayıldım mı ne?

Jennifer ile röportaj yapmıştım. Kendisi ile iletişime geçtiğim zaman açıkçası hiç umudum yoktu. Sadece aklımda böyle bir şey vardı ama denemedim dememek için mail atmıştım. Yazarın geri dönüşü ile resmen çığlık attım desem abartmış olmam.  Çok içten bir yazardı. Röportajımı okumak için tık tık!!


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!



Herkese bol kitaplı günler!!


4 yorum:

  1. İlk başta bahsettiğin seri 4 kitaptan oluşmaktadır ama yabancı ülkelerde bu dört kitap iki iki birleştirilip sadece iki kitapta bütün seri toplanmıştır. Yani kısacası serinin beşinci kitabı diye bir şey yok .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle merhaba, dediğiniz kitaplar evet yurt dışında var. Beginning kitabı Obsidiyen ve Oniks'in birleştirilmiş hali ve Consequences kitabı ise Opal ve Köken'in birleştirilmişidir.

      Yalnız serinin beşinci kitabı olan Opposition'da vardır. Yurt dışında Ağustos ayında çıktı, bizde de Kasım'da çıkması beklenmektedir.

      Linklerden beşinci kitap hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

      https://www.goodreads.com/series/66252-lux

      http://www.jenniferarmentrout.com/books/untitled-book-5/

      https://www.goodreads.com/book/show/13644055-opposition

      Sil
    2. Merhaba, Dex Kasım ayını beklemedi ve beşinci kitabı çıkardı bile. Arka kapak yazısı:

      R.E.M. dinleyecektim.
      Ama gerçek hayat hiç de öyle havalı değil, inanın bana.
      Luxen'lerin geldiği o gece her şey değişti ve Daemon gitti.
      Geri gelecek mi, bilmiyorum.
      Saf mı değiştirdi, hiçbir ? krim yok.
      Beni hâlâ seviyor mu, emin değilim.
      Eğer Luxen işgalinden kurtulabilmek için az da olsa bir
      şansımız varsa, bu ancak düşman ile işbirliği yaparsak mümkün olacak.

      Hangi düşmanla mı?

      Bir tahminin vardır eminim ?

      Dünyaca ünlü usta yazar Jennifer L. Armentrout'un
      efsane serisi LUX,
      son kitap DİRENİŞ ile tozu dumana katıyor.

      http://www.kitapsihirbazi.com/kitap/lux-5-direnis-p574820.html

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...