20 Şubat 2014 Perşembe

Dragon Kin #3: Ejderin Tutkusu - G. A. Aiken



Kitap Adı: Ejderin Tutkusu
Kitabın Orijinal Adı: What a Dragon Should Know
Yazar Adı: G. A. Aiken
Seri Adı: Dragon Kin
Seri Sıralaması: 3/6
Türü: Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 500
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 2/5


Tanıtım Bülteninden: Hayatımı, kanatlarımı ve üstün güzelliğimi tehlikeye atarak, yalnızca sevdiklerim uğruna, bu acımasız Kuzey Ellerine girdim. Ama kıymetimi bildiler mi? Hayır. Yakışıklı Gwenvael, en iyimiz sensin, tüm ejderhaların en güzelisin dediler mi? Hayır! Ailem asırlardan beri, doğuştan gelen ihtişamım ve alçak gönüllülüğümü bir türlü kabullenemedi. Fakat ben onlar için, tabii bir de cesur ve gözü pek olduğum için, bu toprakların en kötü kâbuslarına göğüs gereceğim.

Bu yüzden şu anda bir anlaşma yapmak üzere Kuzeylilerin Canavar dedikleri kişiyi bekliyorum. Bu kişi o kadar korkulan bir yaratıktır ki, en büyük savaşçılar bile adını fısıldayarak söyler. Ama ben, Dayanılmaz ve Cesur Gwenvael, karşımdaki bu korkunç kadını… ne? Ahh… Şey, Canavar denen yaratık, yani Dagmar Reinholdt… bir kadın mı yani?

"Buraya nasıl geldik?"
"Bizi sen getirdin."
"Ben mi getirdim? Hatırlamıyorum."
"Ne hatırlıyorsun?"
"Seni öptüğümü." Gwenvael sırıttı. "Kütüphane raflarının orada. Fakat lütfen söyleyin bana, Leydi Dagmar, neden yaralandım ben? Yoksa gizli arzularınızla derimi falan mı yüzmeye çalıştınız?"
"Gizli... ah. Her neyse. Son birkaç saattir hayatın cehennem gibiydi, olup biten bundan ibaret. Kaçırıldın, işkence gördün ve Sürü ejderhalarıyla savaştın."
"Gerçekten mi?" Gwenvael başını eğdi ve sesini alçalttı. "Şimdi, savaşta yaptıklarımı gördükten sonra sana daha mı ateşli geliyorum yani? Beni mümkün olabileceğinden çok daha fazla mı arzuluyorsun? Şu anda benimle birlikte olmak için can mı atıyorsun?"
"Kes sesini, ejderha."

Yorumum: Çok büyük umutlarla başladığım Ejderin Tutkusu maalesef ki beni hayal kırıklığına uğrattı. Gwenvael, ilk kitaptan beri merak ettiğim bir karakterdi. Diğer kitaplarda komik ve hazır cevap oluşu, kardeşleriyle uğraşması ve adı çıkmış bir çapkın oluşu bu karakterdeki beklentimi arttırdı. 

Serinin bu kitabını beğenmememin iki nedeni var: Birincisi; kitaptaki kadın karakter Dagmar’ı beğenmedim. Aslında tam beğenmedim demeyeyim de Gwenvael’e yakıştıramadım. Dış görünüş olarak benim hayal ettiğim ile yazarın yarattığı Dagmar arasında dağlar kadar fark vardı. Evet kişisel olarak tamamen ejderhaya uygun özelliklere sahipti ama dış görünüş olarak ben yakıştıramadım.

İkincisi ise; ilk iki kitaptaki aşk ve savaş dengesi bu kitapta bozulmuştu. Kitabın yüzde yetmişinde savaş ve başka olaylar anlatılmışken, yüzde otuzluk kısmında aşk vardı. Aşk kısımları genellikle geceydi ve yazar o bölümleri hiç boş geçmemişti anlayacağınız. :p

Konuya gelirsek; Gwenvael, Kanlı Kraliçe Annwyl’in isteği üzerine bir görüşme için Kuzey Ellerine gitmiştir. Burada Canavar lakaplı biriyle görüşecektir ki Canavar’ı gördüğü an kendini tutamaz ve gülmeye başlar. Nasıl gülmesin ki? Canavar denilen kişi küçük, ufak tefek bir kadındır! Ejderhanın kendisi ile alay etmesi sonucu gururu kırılan Dagmar (nam-ı diğer Canavar) şöyle bir cevap verir: 

“Bana hakaret ettin demek. Aile üyelerime hakaret ettin. Ve Reinholdt ailesine hakaret ettin. Bu yüzden o adi kraliçene dönebilir ve ölümünü seyredebilirsin.”

İşte bu sözlerden sonra Gwenvael’in geri dönmek gibi bir lüksü olamazdı. Ne pahasına olursa olsun Dagmar ile konuşacak ve kraliçenin hayatını koruyacaktır.

İşin bu kısmı gerçekten de merak uyandırıcıydı. Savaş, düşmanlar, ittifak ve Tanrıların yaptıkları. Ama yazımın da başında belirttiğim gibi benim beklentim bambaşka bir yönde olduğu için kitabı beğenemedim. Savaş kısımlarına çok fazla takılmayıp, içindeki aşk bana yeter diyorsanız kitabı beğenebilirsiniz.

Alıntılar:
“Akşam yemeğinden önce atıştırabileceğim bir şeyler var mı?”
“Sana biraz peynirle, bir parça ekmek gönderteceğim.”
“Peynir ve ekmek mi? Daha çok etli bir şeyler…?”
“Peynir ve ekmek, Güneyli. Bunları alabileceğin için sevinmelisin. Ve köpeklerimden uzak dur.”
“Birileri benimle pek iyi ilgilenmiyor!”
***
“Burası inanılmaz, değil mi?”
“Bunlar sadece kitap.”
“Sadece kitap değil, seni salak. Bunlar bilgi.”
“Her gün kullanabileceğin türden bilgi değil. bu tür bilgiyi insanlarla konuşarak elde edersin. Onlarla meyhanelerde ve pazarlarda çene çalarak öğrenirsin.”
“Kasıtlı olarak mı bana aykırı konuşuyorsun?”

Seri Sıralaması
3. Ejderin Tutkusu
4. Last Dragon Standing
5. The Dragon Who Loved Me
6. How to Drive a Dragon Crazy

Kitap hakkında olumlu bir eleştiri okumak isterseniz Pudramın bu yazısına bakabilirsiniz. 

Herkese bol kitaplı günler!!!

3 yorum:

  1. serinin ilk kitabını okudum baya sevmiştim. tüyaptan aylar önce diğer iki kitabı aldım ama bi türlü başlayamadım. ama şimdi ikinciyi okuduktan sonra üçüncüyü okumam yıllarımı alıcakmış gibime geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Tüyap'tan almıştım, bayağı oldu okuyalı Aralık ayında okumuştum sanırsam, yorumlamada geç kaldım.

      Sil
  2. Serinin 4. Kitabi bu ay cikacak diye biliyorum....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...