5 Şubat 2014 Çarşamba

Notorious #2: Tutku Mevsimi - Nicole Jordan

Kitap Adı: Tutku Mevsimi
Kitabın Orijinal Adı: The Passion
Yazar Adı: Nicole Jordan
Seri Adı: Notorious
Seri Sıralaması: 2/5
Türü: Historical Romance, Aile, Yetişkin
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2010
Puanım: 5/5


Tanıtım Yazısı: Ahlaksız Teklif adlı romanıyla Epsilon Yayınevi okurlarının gönlünü fetheden Nicole Jordan yeni romanı Tutku Mevsimi ile yine romantik sayfalar vaat ediyor.

Nicolas’ın Aurora’ya sunduğu cennette dolaşmak Jordan’ın satırlarını takip etmek yeterli.

Büyük bir sevgiyle bağlı olduğu nişanlısını kaybeden Leydi Aurora Demming, babasının baskısından kurtulmak için kendinden yaşça çok büyük bir adamla evlenmeyi kabul etmek zorunda kalır.

Korsanlık ve cinayet suçlamasıyla idam edilmek üzere olan mahkum Nicholas Sabine ile karşılaşınca, onun için özgürlük umuda doğar. Nicholas ile yalnızca bir gün evli kalacak, onun ölümünün ardından da kardeşi Raven ile ilgilenecektir. Ancak her şey çok farklı gelişir ve Aurora kendini daha önce hiç yaşamadığı bir tutkunun pençesinde bulur.

Yorumum: Nicole Jordan, okuduğum ikinci kitabı ile favori yazarlarıma girdi bile! Yazarda Elizabeth Hoyt’un cüretkarlığını ve Julia Quinn’in esprili diyaloglarını buldum. İki yazarda favorim olduğu için onlardan bir parça bir şey bulmak hoşuma gitti.

Serinin ilk kitabı olan Ahlaksız Teklif yorumumda kitabın sansürlenerek yayınlandığından bahsetmiştim. Orijinalini okumadığım için okurken sansürü çok fazla anlamamıştım. Ama Tutku Mevsimi’ni okuyup da iki kitabı karşılaştırınca sansür bariz bir şekilde belli oluyor. Bu durum ilk kitaptan çok şey götürmüş ve kitabı vasat bir duruma sokmuş. Evet ilk kitabı çok beğendim ve 5 puan verdim ama bu Tutku Mevsimi’ni okumadan önceydi. Gelelim kitabın konusuna:

Erkek karakterimiz ilk kitapta az da olsa bahsedilen Nicolas Sabine. Cehennem Ateşi Cemiyeti’nin son kabul edilen üyesi ve Amerikalı olan Nick, İngilizler tarafından ele geçirilmiştir. Nick’i ne malı-mülkü, ne saygınlığı ne de savaş sırasında yaptığı kahramanlıklar kurtaracaktır.

Aurora, nişanlısının ölümü üzerine inzivaya çekilmiş, babasının baskı ve zulmünden uzaklaşmak için kuzeninin yanında kalan bir leydidir. Ama ülkesine geri dönüp, kendinden yirmi yaş büyük bir dükle evlenmek zorundadır.

Ölüm mahkumu Nick ve baba baskısından kaçan Aurora’nın tek bir kurtuluşu vardır; o da evlenmeleri! Nick, kardeşini koruyacak olan birine ihtiyacı vardır ki bu da kendi eşinden başkası olmamalıdır. Aurora da evlenince bir gün sonra dul kalsa bile babasından ve nişanlanacağı yaşlı dükten kurtulacaktır. Bir nevi karşılıklı yarara dayalı bu evlilik ikisini de kurtaracaktır! Ama hayatın onlara oyunu mu diyelim yoksa kader mi planlar tamamen suya düşecek ve yaşam onlar için bambaşka şekilde ilerleyecektir. 

Seri Sıralaması
2. Tutku Mevsimi
3. Arzunun Kıyısında
4. Şehvetin Eseri
5. The Prince of Pleasure

Alıntılar:

“Penceremin altında aylak aylak dolanarak ne yapıyorsun?”
“Seni kurtarmaya geldim. Seni bir gezintiye çıkarmak istiyorum.”
“Gecenin bir yarısında mı?”
“Daha geceyarısı olmadı bile. Ve tüm gün evde kapalı kaldın.”
“Çoktan yatmıştım bile.”
“Bu beni yukarı davet ediyorsun anlamına mı geliyor?”
***
“Gerçek aşk kalbinde yanan bir ateş gibidir. Mutluluk dolu mükemmel bir duygu. Muhteşem bir ızdırap. Sevgilin yanında değilse seni yemekten, düşünmekten hatta nefes almaktan alıkoyan bir şey.”

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...