18 Eylül 2013 Çarşamba

Blog İkizimle Harika Bir Gün ve Kore Restorantı Maceramız!!



Herkese merhaba!

Sonunda blog ikizimle buluştuk ve uzun zamandır planladığımız Kore Restoranına gittik! Tabi iki kafadar buluşunca tek yemekle kanar mı, kanmaz! Bütün bir günü eğlenerek, dolu dolu geçirdik!
Sabah erken buluştuğumuz için ilk önce Saray Muhallebicisi’nde kahvaltı yaptık. O kadar acıkmışız ki ben foto çekmeyi unuttum ikizimde her şey bitince çekmişti.


Sonra ver elini Taksim’de dolaşmaca! Gezdik gezdik, en sonunda dondurma yemeğe karar verdik. 

Dondurma yedikten sonra Gratis’i gördük, girelim bakalım neler var derken çok şirin sticker kutuları aldık. İkizimin aldığı diğer sticker defterinden elimde olduğu için almadım ben. Bir de Taksim’e gidilir de Beyoğlu çikolatası almadan olur mu?



Biraz daha dolaştıktan sonra Kore yemeğimizi yiyeceğimiz yere geldik. Daha önce internette ne yiyeceğimizi araştırmıştık ki ben en çok kızarmış Kore mantısı yemek istiyordum. Maalesef kalmamıştı, üzüldüm ama bir dahaki sefere  yeriz bizde :)


Menümüz:

 
İçerisi çok güzeldi. Garsonların yaklaşımı, misafirperverlikleri hoşumuza gitti. Ben Bulgogi, ikizim de Bibimbap sipariş etti ama ikimizde ikisinden yedik! Ortaya altı tane meze geldi, birini fotoğraflamayı unutmuşuz.

Bulgogi




Bibimbap




 Mezelerimiz



Mezeler için, K-Drama izleyenler bilir ki sofranın olmazsa olmazı kimchidir. Kimchi bir çeşit lahana turşusudur ve ikimizde bayıldık! Ortada büyük olan kimchi. En üst soldaki patatesti. Tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum ama tadı güzeldi. Yanındaki mezemiz, baharatlı ottu. Çok acı olduğundan pek fazla yiyemedim.. Bir sonraki mezemiz kabaktı, onda da değişik bir tat yoktu.  En alttaki mezemiz yosundu. Tadı bizim oralarda taze fasulyenin kurutulmuşu ile lahana turşusundan bir yemek yaparlar. Ona benziyordu, yani öyle kötü bir tadı yoktu. Fotoğrafı olmayan son mezemizde tatlı-ekşi sostu ki sosun tadı çok güzeldi.


Buraya küçük bir not düşmek istiyorum. İkizimle internette araştırma yaptığımızda gittiğimiz yerin yemeklerinin kötü olduğu ve mide rahatsızlığı geçirebileceğimiz tarzında yazılar okuduk. Hatta bu yazılardan sonra kendi aramızda bize bir şey olursa Taksim İlk Yardım’a gideriz diye de espiri yapmıştık. Tabi yemeklerin iyi olduğuna dair yazılarda vardı ama biz yine de kendimiz denemek istedik. Sonuç; tekrar gitmek istiyoruz! Yemeklerden ne rahatsızlık duyduk ne de tadı kötü geldi. Evet biraz tuzsuzdu ama bu da normal bir şey! Ayrıca tam da doyduk!

 Masamızın ilk hali

  
Masamızın son hali

 
Biraz daha dolaştıktan sonra tatlımızı yemek için Mado’ya gittik. Nefis birer çikolatalı pasta ve limonata ile keyifli sohbetimize devam ettik! Bütün gün hiç susmadan konuşan biz, sanırım daha fazla vaktimiz olsaydı hala konuşuyor olurduk!


Bunlarda ikizimin bana getirdikleri. İkizim Sultanahmet'teki Kore etkinliklerine gitmişti. Broşürlerden bana da almış. Veee stantlardan birinden bana Infinite çorapları almış! Çorapları görünce nasıl güldüm nasıl sevindim anlatamam. Vee izlemek istediğim iki dizinin DVD'si!






İkizimle tüm zevklerimiz o kadar ortak ki, ne konuşsak diye düşünmeden konudan konuya atlayarak tüm gün konuştuk! Boşuna ikiz demiyoruz kendimize!

Harika bir gündü! Yeni planlarımız Uzak Doğu’nun bulabildiğimiz her lokantasına gitmek! 

P.S: Bir kitap blogu olarak şimdiye kadar Kore hakkında bir yazı yazmamıştım. Bu ilk olsun! Bundan sonra ara ara Kore hakkında bir şeyler yazmaya karar verdim. İkizimin bu konuda etkisi yok diyemem!

Aynı günü ikizimden okumak isterseniz TIK TIK!!!

Herkese keyifli günler!

8 yorum:

  1. ohhh misss harika bir gün olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz pudram <3 Gerçekten çok güzel bir gündü :))

      Sil
    2. İkizin seni yer! :) Harika bir gündü, çok güzel vakit geçirdim, çok güldüm hala etkisindeyim :)) önce sonra resmine çok güldüm bu arada :p

      Sil
    3. ikizinde seni! :) Ben de aklıma korkutma planların geliyorda gülüyorum :) Eee ikiz o kadar övdük yeri kanıtımızı da gösterelim değil mi ama? Ahahahah :D

      Sil
  2. ehehhe süper olmuş yazsın ablaaa :) unutamayacağınız bir gün oldu demi? :) Adınıza sevindimm :) Bir gün inşallah birlikte yaparız bunları <3 Ellerine sağlık yazı için ;) Hediyelerini ve aldıklarını da güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım gerçekten de unutamayacağımız bir gün oldu :)) Senin telefonunla da çok mutlu olduk :)

      İnşallah Esracığım , çok güzel olur :)Teşekkür ederim :)))

      Sil
  3. Bensiz Beyoğlu Çikolatası haaaa :(
    Bir gün inşallah ben de gelicem İstanbul'a beni de götür Beyoğlu'na :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen gel sırf Beyoğlu çikolatası için değil başka şeyler yemek için gideriz Taksim'e :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...