17 Ocak 2017 Salı

Under the Never Sky #1: Sonsuz Gökyüzünün Altında - Veronica Rossi

Kitap Adı: Sonsuz Gökyüzünün Altında
Kitabın Orijinal Adı: Under the Never Sky
Yazar Adı: Veronica Rossi
Seri Adı: Under the Never Sky
Seri Sıralaması: 1/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Ölmenin milyonlarca, yaşamanınsa tek bir yolu var. Tehlike dolu bir dünyada sıradışı bir ittifak. Dünyaların ayırdığı ancak kaderin birleştirdiği bir aşk.
Aria bütün yaşamını Hayal'in korunaklı kubbesi altında geçirmiştir. Genç kadının bütün dünyası bu izole şehrin duvarlarıyla sınırlıdır. Ona Dışarı'da soluduğu havanın bile ölümcül olduğu öğretildiğinden Hayal'in kapılarının ardında neler uzandığını tahmin dahi etmemiştir. Annesi kaybolunca onu bulmak için Dışarı'daki çorak araziye çıkmak zorunda kalır ancak hayatta kalmanın çok zor olacağının bilincindedir.

Dışarı'dayken Perry adında bir Yabancı'yla tanışır. Bu yabani adam da birini aramaktadır ve Aria'nın hayatta kalabilmek için tek şansıdır. İki genç, aradıkları sorulara cevap bulabilmek için birbirine umut ışığı olacak ve sıradışı birliktelikleri Sonsuz Gökyüzünün Altında yaşayan insanların kaderini belirleyecek bir bağa dönüşecektir...

Yorumum: 2017'nin son kitabı Sonsuz Gökyüzünün Altında'ydı. Beklediğimden daha farklı ve güzel bir distopyaydı. Kitap hakkında duyduğum birkaç şeyden biri de çok iyi bir distopya olduğu ve gereken ilgiyi göremediğiydi. Ancak buna pek katılmıyorum. Okurken hep daha iyisini bekleyerek okudum. Güzel bir distopya mıydı, evet ama abartıldığı kadar ilgi göremedi kısmına katılmıyorum.

Hayal ve Hayal'in dışında yaşanan hayatlar var. Hayal'de her şeyi elde edebilirsiniz. Canınız yağmurlu bir havada mı yürümek istiyor, akıl gözü size bunu sağlar. Ya da bulunduğunuz ortamdan sıkıldınız ve tatile gitmek istiyorsunuz yine akıl gözü sayesinde bu isteğinize kavuşursunuz. Ancak bunları yaşarken asla Hayal'in dışına çıkamazsınız, sadece oraya gitmiş gibi hissedersiniz.


Aria ve arkadaşları bu yasağı delip, Hayal'in dışına çıktıklarında başlarına gelmeyen kalmaz. Genç kız, dışarıda kaldığında aslında Hayal'in içinde olanların tamamen insanları izole etmek için yaptıkları bir uygulama olduğunu anlar. Çünkü, Dışarı'da hiç bilmediği bambaşka bir hayat vardır.

Under the Never Sky Seri Sıralaması
             0,5. Roar and Liv
1.      Sonsuz Gökyüzünün Altında (Under the Never Sky)
2.      Bitmeyen Gecenin İçinde (Through the Ever Night)
2,5. Brooke
3.      Durgun Mavi'nin Ortasında (Into the Still Blue)

Roar ve Liv'in hikayesini okusak ne güzel olur değil mi? Ben aslında kitaptaki ana olayların dışında bu ikilinin sonu ne olacak diye düşünmekteyim. Umarım yazar Durgun Mavi'nin Ortasında kitabında buna yer vermiştir. Seriye devam edeceğim, özellikle de son kitabı merak ediyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. bugün itibariyle seriye başlamış bulunuyorum. inş ben de beğenirim. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...