21 Mayıs 2016 Cumartesi

Every Day #1: Her Gün - David Levithan

Kitap Adı: Her Gün
Kitabın Orijinal Adı: Every Day
Yazar Adı: David Levithan
Seri Adı: Every Day
Seri Sıralaması: 1/2 + 1 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Her gün farklı bedende. Her gün farklı hayatta. Her gün aynı kıza âşık.

Uyandım. Anında kim olduğumu anlamam gerekti. Mesele sadece bedenim de değil… gözlerimi açtığımda kolumun renginin açık mı koyu mu olduğu, saçımın uzun mu kısa mı olduğu, şişman mı zayıf mı olduğum, kız mı erkek mi olduğum, yara bere içinde mi yoksa pürüzsüz mü olduğum… Her sabah farklı bir bedende uyanıyorsanız, vücut en kolay alışılan şey. Kavraması güç olabilen ise bedenin önceden yaşamış olduğu hayat. Her gün başka biriyim. Ben, kendimim; kendim olduğumu biliyorum ama ayrıca başka biriyim de. Hep böyle olageldi.

"Yepyeni, eşsiz, komik ve canınızı acıtacak kadar dürüst. Levithan, insanın kendisi gibi hissedememesi ve nereye ait olduğunu bilememesine dair ikilemi müthiş bir şekilde kaleme almış. Bu kitabı okumakla kalmadım, âdeta içime çektim."
-Jodi Picoult, #1 New York Times çoksatan yazarı-

"Levithan, okuyucuları ele geçirecek, karşı konulmaz bir eser yaratmış… Her Gün, bir üslup denemesi ve hayal gücü deneyi…"
-Booklist-

A'nın arkadaşı yok. Ebeveyni yok. Ailesi yok. Mülkü yok. Evi bile yok. Çünkü her gün başka birinin bedeninde uyanıyor. Her sabah farklı bir yatak. Farklı bir oda. Farklı bir ev. Farklı bir hayat.

Rhiannon'la tanıştığı anda ona âşık olan A için, gece çöktüğünde her şey sona ermiştir. Çünkü hiçbir zaman bir insanın bedenine ikinci kez girememektedir. Ancak A, genç kızı aklından çıkaramayınca ve Rhiannon onun yaşama sebebi haline gelince her gün, farklı hayatlar yaşamış farklı bedenlerde ona geri dönmeye çalışacaktır. Bir de onu aşkına inandırmaya…

Yorumum: O kadar uzun zaman oldu ki bu kitabı okuyalı. İlk çıktığı zamanlar okumuş ama yorumlamaya fırsat bulamamıştım. Hazır şimdi serinin ikinci kitabı çıkmışken ve siparişim henüz elime ulaşmışken yorum yapmanın tam zamanı!

Bir hayat düşünün bedeniniz yok. Her gün farklı bir bedende uyanıyorsunuz ve günübirlik birçok hayat yaşıyorsunuz. Hiç bir hayat sizi etkilemiyor ya da yeniden o insan olmak istemiyorsunuz, çünkü bir yerden sonra alıştınız. Tam bu sıralarda biriyle tanışıyor ve ona aşık oluyorsunuz. İşte o an A'nın hayatı başlıyor.


A ne kadın ne erkek, ne yaşlı ne genç. A herkes olabilen biri. Ama artık tek bir kişi olup, Rhiannon ile beraber olmak istiyor. Kendi olabilmesi imkansız ama genç kızı kazanması olası.

Her Gün Seri Sıralaması
0.5. Six Earlier Day
1.      Her Gün (Every Day)
2.      Bir Başka Gün (Another Day)

Yazarı okuyalı bayağı olduğundan yazım tarzını hatırlamıyorum tam. Bir Başka Günü okuduğum zaman bu konu hakkında yorumuma yazacağım. Bu tarz kısa serileri seviyorum. Bakalım yazar hikayenin sonunu ve olayları nasıl bağlamış?

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!!


8 yorum:

  1. Yorumun için teşekkürler sipariş ettim geliyor :)Sabırsızlanıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Keyifli okumalar şimdiden :)

      Sil
  2. Fantastik kitaplar severim ... Konusu da ilginçmiş ...,
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir konusu var. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Dikkat çekici bir kitaba benziyor. Listeme ekledim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir konusu var. Tavsiyemdir. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bir şey sormak istiyorum six earlier day kitabını Türkiye de bulmak mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla maalesef :( Yayınevi çevirmedi.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...