31 Ocak 2016 Pazar

Tangled #1: Karmakarışık - Emma Chase


Kitap Adı: Karmakarışık
Kitabın Orijinal Adı: Tangled
Yazar Adı: Emma Chase
Seri Adı: Tangled
Seri Sıralaması: 1/4 + 1 novella
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 433
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.

Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

'Karmakarışık' dünyada en çok kullanılan kitap sitesi Goodreads'de yapılan oylamalar sonucu 2014'ün en iyi çıkış yapan kitabı seçilmiştir.

Yorumum: Ephesus Yayınları’ndan çıkan Karmakarışık kitabı ilk çıktığından beri dikkatimi çeken bir kitaptı. Uzun zamandır okumayı planlıyordum ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Benim için kitapta öne çıkan tek şey erkek karakterin ağzından anlatım olmasıydı.

Drew, son derece açık sözlü, çapkın, asla bir kadınla iki kez beraber olmayan bir adamdır. Bir gün talihinin döneceğinin ve aşık olacağının farkındadır ama o zamana kadar gününü gün etme planlarındadır. 

“Selam, Drew. Bir şeye mi ihtiyacın vardı?” diye soruyor sahte bir iyimserlikle.
Parmaklarını, iki devasa kitap kapağının üzerinde ritmik olarak tıkırdatıyor. “Mesela… yardım? Tavsiye? Halk kütüphanesini nasıl bulacağına dair bir yol tarifi?
“Yok, böyle iyiyim.”
“Ah! Tamam öyleyse. Sonra görüşürüz.” Bu sözlerle önünde yükselen edebi dağın ardından kayboluyor.
Brooks – iki.
Evans – sıfır.

Kate ise on bir senedir aynı erkekle beraber olan, nişanlı, son derece çekici bir kadındır. Ve Drew bu kadına tutulmuştur! Onu elde etmek içinse elinden geleni yapacaktır.

Ve burada çalışıyor. Benim asla ama asla işi pişirmeyeceğime söz verdiğim ofisimde. O sıcacık, yumuşacık eli elimi sıkarken avucuma tam oturuyor ve aynı anda kafamdan iki düşünce geçiyor.
Birincisi: Tanrı benden nefret ediyor. İkincisi: Hayatımın büyük bölümünde çok ama çok yaramaz bir çocuk oldum ve bu da hatalarımın karşılığı. Karma. Karma hakkında ne derler bilirsiniz, değil mi?
Aynen öyle. Karma lanet olası bir sürtüktür.

Neden puanımın 3 olduğuna gelince, anlatımda bazı şeyleri sevmedim. Sürekli Drew’in hatırlatmaları bir yerden sonra sıktı. Çünkü zaten birkaç sayfa önce okuduğum şeylerdi. Hatırlatmaya gerek yoktu. Bir diğeri ise Kate’in bazı şeyleri çok uzatmasıydı. Özelliklede son 100 sayfanın içindeki olaylar uzatmaydı. Kitap akıcı da olsa , çabuk da okusam bir yerden sonra sıktı. 

Tangled Seri Sıralaması
1.      Karmakarışık (Tangled) - Drew Evans ve Katherine Brooks
1.1. Tangled Extra Scenes
1.5. Holy Frigging Matrimony: A Tangled Series Short
2.      Darmadağınık (Twisted) - Drew Evans ve Katherine Brooks
3.      Sıkı Fıkı (Tamed) - Matthew ve Dee
4.      Tied - Drew Evans ve Katherine Brooks
4.5. It's a Wonderful Tangled Christmas Carol

Seriye Sıkı Fıkı ile devam etmeyi düşünüyorum. Darmadağınık yine aynı çiftimizin hikayesi. Okumasam pek bir şey kaybedeceğimi düşünmüyorum. Ama Matthew ve Dee’nin hikayesini çok merak ediyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

  1. Çok gülüp eğlendiğim bir kitaptı. Drew güzel bilgi veriyordu biz kadınlara:)

    YanıtlaSil
  2. Kapağı da acık düzgün olaymış...

    YanıtlaSil
  3. Kitabı nasıl indirebilirim?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...