2 Ocak 2016 Cumartesi

Labirent Serisi #2: Labirent: Alev Deneyleri - James Dashner



Kitap Adı: Labirent: Alev Deneyleri
Kitabın Orijinal Adı: The Scorch Trials
Yazar Adı: James Dashner
Seri Adı: Labirent
Seri Sıralaması: 2/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2015 (5. Baskı)
Puanım: 5/5

  
Arka Kapak Yazısı: Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu…
Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İsyan'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri.

Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün.
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İsyan, işlerini zorlaştırmak için karşılarına bin bir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.

Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil!
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.
Yorumum: İlk kitabı okuduğumdan beri ikincisini okumak aklımdaydı. Uzun zamandır bir distopya serisini bu kadar çok sevmemiştim.

“Yani hepimiz bir şey için potansiyel adaylarız. Ve belki de yaşadığımız tüm bu saçmalığın sebebi yeterince iyi olmayanları ayıklamak. Ama nedense…”

Thomas ve arkadaşlarının bir kısmı Labirent’ten kurtulmuş, artık varmaları gereken yere gelmişlerdir. Ancak İsyan adı altındaki devletin onlarla işi bitmemiştir. Adı alev deneyleri olarak geçen ikinci bir deney daha vardır. Buradaki amaç çocukların Alev denen bölgeden iki hafta içinde geçip, güvenli bölgeye gelmektir. Kuralın olmadığı, yardımın ise hayal olduğu bir yerde ya yaşayacaksın ya da öleceksindir. Yaşaman verdiğin kararlara bağlıdır. 

Bu kitabı Ölümcül Kaçış kitabından daha çok sevdim. Özellikle yeni katılan karakterleri ve birçok şeyin açıklığa kavuşması bunda etkili oldu. Yazarın anlatımı akıcı, olaylarda sizi kitaba bağlı tuttuğu için bir çırpıda okuyorsunuz. Yazımın başında da dediğim gibi çok uzun zamandır bir distopya serisini bu kadar çok sevmemiştim. Hem içinde bilinmeyenleri hem de konusu beni içine çekti. 

Labirent Seri Sıralaması

0,5. Labirent: Ölüm Emri (The Kill Order)
0,6. The Fever Code
1.      Labirent:Ölümcül Kaçış (The Maze Runner)
2.      Labirent:Alev Deneyleri (The Scorch Trials)
2,5. Thomas’s First Memory of the Flare
3.      Labirent:Son İsyan (The Death Cure)

Yorumu yazıp yayınlayana kadar üçüncü kitabın ortalarına geldim bile! Mmm Son İsyan daha mı iyi ne :D

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


3 yorum:

  1. Oh oh, kitabı, okumayı seven güzel bir blog daha... :) :) Ben de mutlaka beklerim sizi! Kitap okumayı seviyorsanız blogda size bir sürpriz var... :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir seri, umarım ikinci kitabı da beklediğim gibi olur

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...