21 Mayıs 2014 Çarşamba

The Mephisto Covenant #1: Mefisto - Trinity Faegen



Kitap Adı: Mefisto
Kitabın Orijinal Adı: The Mephisto Covenant
Yazar Adı: Trinity Faegen
Seri Adı: The Mephisto Covenant
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Dex Yayınları
Sayfa Sayısı: 312
Çıkış Tarihi: 2011
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Ruhun beni sevecek kadar saf ve temiz mi?

Sasha babasının katilini bulmak istiyor. Ancak bunun için ruhunu Eryx'e satması gerekecek. Bu sırada onu çok büyük bir tehlikeye atan bir sır açığa çıkıyor. Sasha bir Anabo, yani Havva'nın kızı --ve Eryx'in en büyük düşmanı.

Yeryüzüne çakılı kalmış, cehennemden gelen bir ölümsüz olan Jax ise Mefi sto Akdi'nde kurtuluşu arıyor: ancak ve ancak bir Anabo'nun aşkı ruhunu huzura kavuşturacak. Binlerce yıl sonra nihayet aradığı kızı buluyor: Sasha.

Eryx tehdidi üzerindeyken, Jax, Sasha'yı kurtarıp onun
kalbini kazanabilecek mi? Sasha aşkına karşılık verip ölümlü hayatından vazgeçecek mi?

Ancak bir Havva kızının ruhu cehennemden gelen birini sevebilecek kadar saftır. Ancak cehennemden gelen biri bu kadar ateşlidir.

Yorumum: Fantastik kitap çok okuyan biri olarak bu türde hiç sevmediğim konu meleklerdir. Ta ki bu kitap ve En Karanlık Gece’ye kadar. Bana göre melekler saf, temiz varlıklardır. Ancak, En Karanlık Gece kitabı aklımdaki melek algısını kırdı, Mefisto ile de tamamen melek kitaplarına bağlandım. Blogumda yakın zamanda bol bol melekli fantastik kitap yorumları görebilirsiniz. :)

Eryx, Jax, Phoenix, Key, Zee, Ty ve Denys, Cehennemin çocuklarıdır. Havva’nın kızı ile cehennemden gelen Mefistotoles’in çocuklarıdır. Eryx içindeki kötülüğe yenik düşerek yapmaması gereken bir şey yaparak tamamen karanlık tarafa geçmiştir. Şimdi Eryx’in amacı cehennemi Lucifer’in elinden alıp tüm dünyayı değiştirmektir. Bu amaçla insanları kandırarak onların ruhlarını almakta ve güçlenmektedir. 


İşte tam burada Eryx’in diğer erkek kardeşleri devreye girmektedir. Onlarda cehennemin çocuklarıdır ancak annelerinden onlara geçen saf ışığın bir kısmını da korumaktadırlar. Kardeşlerin amacı da Eryx’i etkisiz hale getirmektir. Eryx’in aldığı ruhları yok edip hapsederek onun güçlenmesini engellemektedirler. Eğer sınırı aşıp ruhunu Eryx’e satmış birini öldürürlerse onu güçlendirmiş oluyorlardır.
Anabo, Havva’nın kızı Aurora’nın soyundan gelenlere denilmektedir. Karanlığı olmayan, ışık dolu bir ruha sahiptirler. Ve ancak bir Anabo’nun aşkı, cehennemin çocuklarını kurtarmaktadır. Karşılıklı saf ve temiz bir aşk onların cennete gitmesinin tek anahtarıdır.

Karanlığın çocukları bin yıldan uzun bir süredir kendi Anabolarını beklemektedirler ve Anabolar çok nadir bulunmaktadır. Sahsa bir Anabo ve Jax tarafından bulunmuştur. Bunun nasıl olduğuna gelince,  nadir bulunan Anabolar için kardeşler kavgaya düşmesin diye bir ipucu vardır. Ve Jax, Sasha’yı bulduğunda altı kardeşiyle de beraberdi. Ama onun kendi Anabosu olduğunu anlamıştı!
Ahh bir Anaboyu kandırmak ve kendine aşık etmek düşünüldüğü kadar kolay değil. Çünkü Anabo bunu kabul ettiği zaman içindeki saf ışık yok olacak ve o da bir Mefisto olacaktır. 

“Neden normal olamıyorum? Neden Jax sıradan bir çocuk olamıyor?”
“Neden gökyüzü yeşil, çimen mavi değil? Neden soruyorsun? Olan bu ve hiçbir şey değiştiremezsin.”

Sahsa, Jax için Anaboluğundan vazgeçecek mi yoksa kara melek bin yılda gelen şansından yararlanamayacak mıdır? 

Seri Bilgisi
1.      Mefisto (The Mephisto Covenant) – Sasha ve Jax
2.      Mefisto’nun Öpücüğü (The Mephisto Kiss) – Jordan ve Key
3.      Only You – Mariah ve Phoenix
4.      The Mephisto Code: The Redemption of Xenos – Euri ve Zee

Goodreads’a baktığımda serinin dört kitaptan oluştuğunu gördüm ve dördüncü kitap henüz basılmamış. Ancak yedi erkek kardeş olduğu ve her kitapta da bir erkek kardeşin aşk hikayesinin anlatıldığı düşünülürse yazarın seriyi uzatacağına inanıyorum.

Herkese bol kitaplı günler!!

4 yorum:

  1. Ben meleeeek *_* dedikçe birileri burun kıvırıyordu :D İkiziz sevcen tabi -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ben de meleeeekkk *_* diyorum. Aklıma melek kitapları sevilmez mi diyen kankin geldi -_-

      Sil
  2. İlk kitabı okudum ve bayıldım ama diğerlerini bulamıyorum. Nereden temin edebilirim ?

    YanıtlaSil
  3. Serinin sadece iki kitabı yayınlandı. Yayınevi seriyi bıraktı. Belki sahaflarda bulabilirsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...