27 Mayıs 2014 Salı

Secrets #1: Tutkunun Sırrı - Anne Mallory



Kitap Adı: Tutkunun Sırrı
Kitabın Orijinal Adı: Seven Secrets of Seduction
Yazar Adı: Anne Mallory
Seri Adı: Secrets
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 383
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 2/5


Arka Kapak Yazısı: Tutkuya giden yolu açmak için küçük bir tuzak kurabilirsiniz; romantik bir aşk tuzağı…

İyi eğitimli olmasına rağmen sosyetenin bir parçası olma fikrinden hoşlanmayan Miranda Chase, günlerini amcasının kitapçısında çalışarak geçirmekteydi. Çalıştığı kadar okumaya fırsat bulduğu için de memnundu. Bir gün, inanılmaz derecede sürükleyici bir aşk hikâyesini okurken kafasını kaldırdığında, karşısında onu gördü: Vikont, Maximilian Downing.

Bu karşılaşma sadece bir tesadüf müydü yoksa kurulmuş, romantik bir tuzak mı?

Yorumum: Büyük umutlarla başladığım ama beni hüsrana uğratan bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Çok fazla tarihi aşk romanı okuduğum için klişelerden uzak konular ve anlatımlar dikkatimi çeker. Konu; unvanı olmayan bir genç kız ile bir Vikont’un aşkı olup, bir de kitapçıda geçince hemen okumalıyım diye düşündüm.

İlk 50 sayfa çok hoşuma gitti. Hatta bizim OKK kızlarına mesajla tacizde bulundum, kitap çok güzel, siz de okuyun diye. Ama sonra? Sonrası felaket işte. Konu ne kadar iyi, başlangıç ne kadar güzel olursa olsun kitabın ilerleyişi tam bir fiyaskoydu.


DİKKAT!!! Yorumumun bundan sonrasında ağır eleştiri vardır. 

Yazar kitabı üçüncü kişinin gözünden anlatmış ama yaklaşık 300’lere gelene kadar neredeyse hiç Vikont’un düşünceleri yoktu meydanda. Yazar, Miranda yalnız ya da arkadaşıylayken ya da Vikontla beraberken yazmıştı. Genç adam aşık mı değil mi, Miranda için ne hissediyor anlamadan kitabın sonlarına geldim bile. 

Vikont’un kişiliğini de tam çözemedim. Kızı bir yandan skandal çıkartacak konumlara sokuyor bir yandan da kıskanmaya çalışıyor. Bir de genç adamda bir çene var maşallah. Her lafa bir cevabı var. Karşılıklı konuşmalar pek doğal gelmedi o bakımdan bana. Sanki çik-lit türünün tarihi aşk versiyonu gibiydi.
 
Ahh bir de Max’in, Miranda’yı kandırma çabaları vardı ki!! Sadece çaba olarak kaldı çünkü Miranda hemen her şeyi kabul etti. Yahu az biraz nazlan, iki göz süs, adamın içine korku sal. Yok hemen yelkenler suya indirdi. 

Bu kitap hakkında tüm yazdıklarımı ikizimin bir cümlesiyle özetlersem; “Kitap beni başta bulutların üstüne çıkardı, sonra da pat diye aşağıya bıraktı.” olur.

Seri Bilgisi
1.      Tutkunun Sırrı (Seven Secrets of Seduction) – Miranda ve Vikont Downing
2.      One Night is Never Enough – Charlotte ve Merrick
3.      In Total Surrender – Phoebe ve Andreas

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Tek bir kitapla yazarları yargılamak olmaz diye düşünmekteyim. Seriye devam da edebilirim, hiç belli olmaz.

Yine de kitap okumak bir zevk işi. Belki benim hoşlanmadığım kısımları sevenler olabilir. Okuma kararı sizin.

Herkese bol kitaplı günler!!

5 yorum:

  1. Zevklerimiz aynıymış bende bende beğenmemiştim.

    YanıtlaSil
  2. İlk başladığındaki hevesinle almayı düşünmüştüm ama sabun köpüğü gibi sönmüş ilk sayfalardan sonra. Almayacağım -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh en iyisi ikiz. Malesef köpüksü bir kitaptı -_-

      Sil
  3. Bence çeviri de kötüydü. Vikont mu konuşuyor yoksa Miranda mı? bazı yerlerde belli değildi. Kitabın başlarında mantıksız diyaloglar vardı. Yazar mı daha kötü çevirmen mi çözemedim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...