16 Mayıs 2013 Perşembe

OKK 3. BLOG TUR: YAĞMUR SONRASI - SARAH JİO: YORUMUM



Kitap Adı: Yağmur Sonrası
Kitabın Orijinal Adı: The Bunglow
Yazar Adı: Sarah Jİo
Türü: Dram, Aşk, Macera
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 347
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5



 Arka Kapak Yazısı:

II. Dünya Savaşı’nda Pasifik’in tam ortasında kalan, yürek burkan muhteşem bir aşk hikâyesi.”
Kristin Hannah
  
II. Dünya Savaşı’nın tam ortasında yaşanan yasak aşk ve işlenen korkunç bir cinayet…
Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır… Ya yoksa?
Anne Calloway ne kadar çabalasa da yetmiş yıldır peşinden gelen anıları bir türlü aklından silemiyordur. Bora Bora Adası’ndan adına gelen gizemli bir mektup ise adeta kapanan yarasını yeniden açar. 
1942 yazında, II. Dünya Savaşı’nın en hararetli zamanında Bora Bora Adası’nda görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk… Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Green’e karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar... Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir?


Yorumum: Arkadya Yayınları’ndan okuduğum ilk kitap için yazıma kitabın içeriği ile değil de dizaynı ile başlamak istiyorum. 

Kitabın kapağını ve püsküllü ayracı çok beğendim. Ayrıca en arka sayfalardaki “Benim ada notlarım” kısmı ve kaağın içindeki ilk sarı sayfa kitaba ayrı bir güzellik katmış.

Hoşuma giden bir diğer neden ise yazarın kitapta birçok duyguya yer vermesi. Bir bölümde karşılıklı konuşmaları okurken kahkahalarla gülüyorsunuz, bir başka bölümde ise yaşanan olaylardan dolayı gözleriniz dalabiliyor. 

Konuya gelirsek; kitapta karakterlerimiz arasında bir aşk çemberi vardı. Gerard Anne’e, Anne Westry’e ve Westry’de Anne’e aşık! Ahh bir de Kitty var. Kendisi Anne’nin en yakın arkadaşı olmakla birlikte yukarıda yazdığım iki erkekten birine aşık! Kim olduğunu merak edenler kitabı hemen okumalı! Ayrıca Kitty ortalığı fena halde karıştırarak üç insanın hayatını tamamen değiştirecektir!

Yazarın olayları anlatış şekli bana Titanic’i hatırlattı. Hemen hemen benzer şekilde başladı çünkü.
Ben kitabı beğendim. Aslında böyle duygusal kitapları pek sevmem ama bu hikaye beni gerçekten etkiledi! 

Herkese tavsiye ederim.


2 yorum:

  1. Kitabı okuduğumda aklıma şu geldi uzun yaşayan insanların bu kadar yaşaması için bir sebep oluyor. 20ler kızı kitabında da benzer bir durum vardı.

    Kitty ahh saçını başının yolmak istedim bir insan bu kadar mı bencil olur.

    Aşk türlü türlü ama şimdi biraz sakinleşip kitabı mantıklıca düşününce gerçek aşık Gerard dedim her şeye rağmen sorgulamadan saygıyla kabul etti ve bekledi helal be dedirtti.

    Arkadya kapağı özeni muhteşem doğrusu.

    Bir de nasıl bu kadar güzel yorumluyorsun ben yorumlarken anlatmakla anlatmamak arasında sıkışıp kalıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gerçek aşık Gerard'dı. Sonuna kadar bekledi, her şeyi kabul etti.

      Kitty uyuzun tekiydi!

      Beğendiğin için teşekkür ederim. Bilmiyorum ki. Aslında daha uzun ve güzel yazarım diye düşünüyordum ama iş yorgunluğundan kısa bir yorum oldu. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...