13 Ağustos 2016 Cumartesi

Legend #2: Deha - Marie Lu

Kitap Adı: Deha
Kitabın Orijinal Adı: Prodigy
Yazar Adı: Marie Lu
Seri Adı: Efsane
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 360
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Ustaca tasarlanmış bir dünya, siyasi olaylar ve bir entrika ağı...
Efsane'nin nefes kesici devam kitabı.

June ile Day'in yaralı bir halde Cumhuriyet'ten firar etmelerinin üzerinden yedi gün geçmiştir. Bu sırada en akla gelmeyecek şey gerçekleşir. Seçmen Primo ölür ve yerin, oğlu Anden alır. Cumhuriyet kaçınılmaz bir şekilde kaosa sürüklenirken ikili, Day'in erkek kardeşinin kurtarmak ve onları Koloniler'e götürmek için yardım etmeye gönüllü bir grup Vatansever isyancıyla güçlerini birleştirir. Ancak Vatanseverlerin bir talebi vardır: June ve Day yeni Seçmen'e suikast düzenlemelidir.

Bu eylem, uluslarına değişimi getirmek ve çok uzun süredir susturulan bir halka sesini geri kazandırmak için ellerindeki tek şanstı. Ancak June bu yeni Seçmen'in, babasına hiç benzemediğini fark ederek kararsızlığa düşer. Ya Anden yeni bir başlangıcım anahtarıysa ve Vatanseverler yanılıyorsa? Ya devrim yolu kayıp vermekten, intikam almaktan ve kan dökmekten geçmiyorsa?

Yorumum: Uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı Deha. İlk kitabı pek sevmemiş, hatta vasat bulmuştum. Ancak, sırf sonundan dolayı seriye devam kararı almıştım. İkinci kitap ise beni inanılmaz şaşırttı. O nasıl bir aksiyondu öyle?

Deha, yine June ve Day'in gözünden anlatılıyor. Burada Day'in anlatımları mavi olarak yazılmış. İlk kitapta sarı, ikincide mavi ve son kitapta da bordo. Değişik ve hoş bir ayrıntı, hoşuma gitti.


Bana göre Deha, Efsane'den çok daha iyiydi. Hatta okumaya başladıktan bir süre sonra ben bu kitabı sevmeye başladım diye kendime şaşırdım :p Efsane'yi çok sevmediğim için bunu da sevmem ama hiç değilse olayları öğrenmiş olurum diye başlamıştım. Yazar, beni çok şaşırttı. İlk kitabı da Marie Lu mu yazdı diye düşünmeye başladım. Kitapta bir yerden sonra o kadar heyecan arttı ki nasıl okudum, bitti anlamadım. Kitabın geçtiği dünya hakkında birçok bilgi vardı. Neden böyle bir ortam olduğu, kimlerin geçmişte neyi neden yaptığını açıklayan bir çok anlatım vardı. Bu da okuyucunun kafasındaki soru işaretlerinin büyük bir kısmının kalkmasını sağladı.

Efsane Seri Sıralaması
1.      Efsane (Legend)
2.      Deha (Prodigy)
3.      Şampiyon (Champion)

Umuyorum ki, Şampiyon'da en az Deha kadar güzeldir.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Ay ilk defa senden önce bir kitabı okumuşum :)) Şampiyon'u yeni bitirdim onda da bir yerden sonra bir açıldı ki ,seride en beğendiğim o oldu umarım sende beğenir seriyi beğenerek bitirirsin ^^

    YanıtlaSil
  2. Hihihi :) Ben de beğeneceğimi umuyorum. İşlerim biter bitmez başlayacağım. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...