29 Mart 2016 Salı

Medcezir - Emily Snow



Kitap Adı: Medcezir
Kitabın Orijinal Adı: Tidal
Yazar Adı: Emily Snow
Türü: Günümüz Aşk, Yeni -Yetişkin
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: 'Seni Seviyorum Ama Sen Olmadan Da Yaşayabilirim Sadece Sensizliği Reddediyorum'

Willow Avery, çocukluğundan beri oyunculuk yapan ve imrenilecek bir hayat süren, çok yetenekli bir Hollywood yıldızıdır. Ta ki kötü alışkanlıklar edinip her köşe başında küçük suçlar işlemeye başlayana ve dibi boylayana kadar Yatırıldığı rehabilitasyon merkezinden çıktığında Willow'un etrafında kimse kalmamış, ümitleri yıkılmıştır. Kendini yepyeni bir film projesinin içinde bulduğundaysa karşısına sarışın, yakışıklı ve seksi sörf hocası Cooper'ın çıkacağını ve tüm hayatını değiştireceğini henüz bilmiyordur. Tüm dünyanın gözü yine onun üzerine çevrilmişken ve gelecek ona yeni başlangıçlar vaat ederken Willow, kendini dalgaların akışına bırakır ama geçmişindeki sırlar derisindeki yara izi kadar yakınındadır.

"Medcezir'in erkek karakteri beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı ve yoğun duygulara sürükledi. Cooper yürek hoplatan cinsten."
-Kelli Maine-

"Bu kitapta her şeyden biraz var. Romantizm, karmaşıkkarakterler, sırlar, mizah,ilginç arkadaşlıklar, erotizm… Kitap bittiğinde insan büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyor."
-The New York Times-

"Her karakter ve bu kitabın her sayfası inanılmaz eğlenceli, Willow ve Cooper'ın hikâyesi kesinlikle kalbinize dokunacak."
-Publishers Weekly-

Yorumum: Medcezir kitabı ne zamandır aklımda olan bir kitaptı. Blog ikizim KütüphanemdenKitap Manzaraları ve Canım One Better Day okuyup çok beğenmişti. Bu nedenle kitap ben de artı bir puanla başladı. 

Medcezir romanında en sevdiğim şey yazarın olayları dolu dolu yazmış olmasıydı. Willow’un neden dibe çökmek üzere olduğundan tutun da Cooper’ın bu kadar anlayışlı olmasına kadar her şey en ince detayına kadar kurgulanmıştı. 

"Anlamıyorsun, senden böyle etkilenmek hiç hoşuma gitmiyor. Tenine işlediğimi söylüyorsun ya, sen bana neler yapıyorsun bir düşün. Ben... ben uzun zamandır bir ilişki yaşamadım, Cooper. Ama şimdi sen karşıma çıktın ve ödümü patlatıyorsun."

Willow, rehabilitasyondan yeni çıkmış çocukluğundan itibaren film ve dizi sektöründe olan bir kızdır. Rehabilitasyona girmesinin sebebi uyuşturucu olsa da bunun arkasında çok daha ciddi sorunlar vardır. 

Cooper ise birçok sörf madalyasına sahip bir sörf eğitmenidir. İkilimizin yolu Willow’un bir filmde sörf yapması gerektiği için kesişmiştir. Çok geçmeden de ikisi arasındaki etkileşim kaçınılmaz olacaktır. 

Emily Snow’un yazım tarzını çok beğendim. Benim için kitaplarda olmazsa olmaz unsurlardan biri de karakterlerin dolu dolu olması ve neyi neden yaptığını bilmemdir. Willow rehabilitasyonda ama neden dediğimde bunun cevabını kitaptan çok net bir biçimde alıyorum. Ya da Cooper’ın iş ilişkisi olduğu insanlarla beraber olmaması kuralını neden Willow için yıktığını. Bunlar benim için hep artı bir puan. 

Yazarın, Novella Yayınları’ndan çıkan iki kitabı daha var. Onları da merak ediyorum ancak yorumlarına güvendiğim arkadaşlarımdan Medcezir’in çok daha iyi olduğunu duydum. Bakalım, okuyup göreceğiz!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

8 yorum:

  1. :) konusunu beğendim. Karakterlerin dolu dolu olduğunu söylemişsin ki bu durumu bende çok seviyorum. En kısa zaman da okumaya çalışacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Şimdiden keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Kitap bende de artı puanla başladı şu an. Denk gelirsem alıp okurum kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şansı hak eden kitaplardan. Teşekkür ederim :) Şimdiden kitap okumalar :)

      Sil
  3. Sizin beğeninizi kazanmışsa bu kitaba bir şans vermemek haksızlık olur. Şimdidem meraklandım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitap. Şimdiden keyifli okumalar. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. wattpad deki kitap tarzı gibi sanki...
    paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir kitap tanıtımı ve incelemesi olmuş. Bu güzel uğraşınız için çok teşekkürler. Dünya, kitaplar ile güzel olacak. Başka yolu yok görünüyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...