10 Ocak 2016 Pazar

Labirent Serisi #3: Labirent: Son İsyan - James Dashner



Kitap Adı: Labirent: Son İsyan
Kitabın Orijinal Adı: The Death Cure
Yazar Adı: James Dashner
Seri Adı: Labirent
Seri Sıralaması: 3/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2015 (5. Baskı)
Puanım: 5/5

  
Arka Kapak Yazısı: Her şeyin sonu geldi!

İSYAN, Thomas'ın her şeyini almıştır: hayatını, anılarını ve sonunda arkadaşı olan Kayranlıları. Ama artık sona ermiştir. Son bir testin ardından Deneyler tamamlanmıştır.

Kurtulan olacak mı? Ama İSYAN, Thomas'ın onların düşündüğünden çok daha fazlasını hatırladığını bilmemektedir. Ve Thomas artık söyledikleri tek kelimeye bile inanmayacaktır!

Gerçek dehşet verici olacak. Thomas Labirent'i yenmiş, Alev'de hayatta kalmıştır. Arkadaşlarını kurtarmak için her türlü riski göze alacaktır. Ancak bu kâbusu sona erdirecek tek şey, gerçeğin ta kendisidir. Artık yalan yok.

Yorumum: Son İsyan, 2015’in ilk ve serinin de favori kitabı oldu benim için.  Labirent serisine iyi ki geç başlamışım diyorum çünkü kitap bekleme derdim olmadı. Serinin bu son kitabında diğer kitaplara göre merak ve macera daha ön plandaydı. Mesela bir olay bittiyse, ertesi sayfada başka bir olay patlat veriyor. Bu da kitabı elinizden bırakmamanızı sağlıyor. 

Hepsi ortadaydı. Hatırlaması için, ama sonra fikrini değiştirdi, hepsine sırtını döndü. Geçmiş geçmişti. Artık yalnızca gelecek vardı.


Serinin son kitabı Labirent: Son İsyan’da birçok sorunun gerçek cevabına ulaşıyoruz. Thomas artık ne yapması gerektiğinden tam anlamıyla emin. Görevi, kaçması gereken kişiler ve ittifak yapmak istediği insanlar belli. Olaylar da bu çerçevenin etrafında dönüyor zaten. 

Labirent serisi hakkında sayfalarca yazabilirim ancak son kitap olduğundan yorumumu kısa tutuyorum. Yazacak çok şey var ama kimsenin okumadan bilemeyeceği şeyi öğrenmesine neden olmak istiyorum.

Açlık Oyunları’ndan beri bu kadar sevdiğim bir distopya olmamıştı. Açlık Oyunları’nı da ülkemizde ilk çıktığında okuduğumu varsayarsak bu çok uzun bir süre. Distopya severler kaçırmasın bu seriyi!

Labirent Seri Sıralaması
0,5. Labirent: Ölüm Emri (The Kill Order)
0,6. The Fever Code
1.      Labirent:Ölümcül Kaçış (The Maze Runner)
2.      Labirent: Alev Deneyleri (The Scorch Trials)
2,5. Thomas’s First Memory of the Flare
3.      Labirent:Son İsyan (The Death Cure)

Seride okumadığım tek kitap novella olan Ölüm Emri kaldı. Olayların başlangıç kısmını da yakın zamanda okumayı planlıyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

11 yorum:

  1. Ölümcül Kaçış kitabının filmi çıktığı gün sinemasına gitmiştim ama o zamanlar kitap okuyan biri değildim, ve bu yüzden kitabından da habersizdim. Yani tek filmi olduğunu biliyordum. Sonra serinin filmi çıkınca dünya çapında ünlü oldu bu seri. Geçen hafta Ölümcül Kaçış kitabını okudum, ve filmde kitapla ilgili önemli bazı yerlerin olmadığını, atlandığını fark ettim. Ama Ölümcül Kaçış' ın filmi beni yine de çok etkilemişti.Yarın da Alev Deneyleri kitabına başlayacağım. Hayırlısı bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gittikçe güzelleşiyor.Ben bu durumu çok sevdim. Alev Deneyleri çok daha güzel. Umarım beğenirsin :)

      Sil
  2. Yazınızla alakalı değil ama bir şey rica edeceğim. Mutlaka okumalısın, hani ölmeden önce okuman gerek diye düşündüğünüz 3 kitap ismi söyleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Histrorical romance; Bridgerton serisi, fantastik; melez sözleşmeleri serisi, romantik-erotik tarzda Harika Piç.

      Serilerin ilk kitabı da olur :) Seçmek çok zordu :)

      Sil
    2. Teşekkürler 😊

      Sil
  3. Selam blogunu cok sevdim izninle takipteyim :) Kendime blog arkadaslari ariyorum, sayfama göz atar misin? Tesekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bu siteyi googlede şans eseri buldum, kitapları çok seven biri olarak siteyi de çok sevdim bundan sonra takip edeceğim :) Kitaplar bizim herşeyimizdir.

    YanıtlaSil
  5. Sadece filmlerini izledim ama kitabını okumam gerek diye düşünüyorum kesinlikle okuycam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence filmlerinden daha güzel kitaplar. Ufak değişikliler var kitap ve film arasında. Keyifli okumalar şimdiden.

      Sil
  6. Labirent serisinin tüm kitaplarını okudum gerçekten güzel bir seri

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...