14 Kasım 2015 Cumartesi

Lonca Avcısı #2: Başmeleğin Öpücüğü - Nalini Singh



Kitap Adı: Başmeleğin Öpücüğü
Kitabın Orijinal Adı: Archangel’s Kiss
Yazar Adı: Nalini Singh
Seri Adı: Lonca Avcısı (Guild Hunter)
Seri Sıralaması: 2/8 + 4 novella
Türü: Fantastik, Paranormal, Yeni-Yetişkin
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Lonca Avcısı serisinin bu ikinci kitabında, okurun güzelliğin ve kana susamışlığın hüküm sürdüğü ve meleklerin her şeyin hâkimi olduğu bu dünyadaki yolculuğu devam ediyor.

Vampir avcısı Elena Deveraux, bir yıllık komadan uyandığında değişmişti. Artık, kanatları gece yarısı ve şafak renklerinde olan bir melekti. Ama Elena'nın vücudu hâlâ kırılgandı ve uçabilmek için iyileşmesi gerekiyordu. Son derece çekici bir şekilde tehlikeli sevgilisi Başmelek Raphael ise geçmişten bugüne hep "benim" dediklerine karşı korumacı ve kontrolcü olmuştu. Ne var ki, Elena söz konusu olduğunda otoritesi hiçbir işe yaramıyordu…

Birbirlerini henüz anlamaya başlamışlarken Raphael, bir diğer başmelek olan Lijuan'dan bir balo davetiyesi almıştı. Bu daveti reddetmenin ölümcül sonuçları olabilirdi; bu yüzden Raphael, balonun olacağı ve onları korkunç bir kâbusun beklediği Pekin'e gitmeden önce Elena'nın uçmasını sağlamalıydı. Çünkü kadim ve merhametsiz Lijuan, ölülerin gücünü taşıyordu ve özellikle Elena için korkunç planları vardı… 

Yorumum: İlk kitabın bitmesiyle beraber resmen fuara kadar gün saydım! Fuardan aldığım kitaplar içinde en merak ettiğim, en beklediğim kitap Yabancı Yayınları’ndan çıkan Nalini Singh’in yazmış olduğu Başmeleğin Öpücüğü idi. Hatta hep eve gider gitmez okumaya başlayacağım diyordum ki öyle de yaptım. Şimdi diğer kitaplarını merakla bekliyorum.


Öncelikle Elena karakterini çok sevdiğimle başlayayım. Anita Blake’e çok benziyor bana göre. Sadece karakter değil kurguda da benzerlikler olduğunu düşünüyorum ama Lonca Avcısı serisinin kendi içerisinde ayrı bir özgünlüğü var. Melek ve vampir olaylarındaki farklılık zaten sizi seriye çeken önemli ayrıntılardan biri. 

Geçirdiği değişimden sonra herkes Elena’yı merak ediyor ama Başmelek Raphael’in onu iyice güçlenmeden önce ortalığa çıkarmayacağı da kesin. Elena artık bir melek. Ama yeni bir melek olduğu için de bebek sayılmakta ve birçok antrenmana ihtiyaç duymaktadır. 

Düşmanlar etraftayken Raphael’i zayıflatmak isteyen diğer meleklerin hedefi tabiî ki de Elena’dır. Elena’nın güçsüzlüğünden faydalanmak istenmektedir ancak yeni meleğimiz buna izin vermemeye ant içmiştir. 

Lonca Avcısı Seri Sıralaması
0,4. Angels’ Dance
0,5. Angel’s Judgment
0,6. Angels’ Pawn
1.      Meleklerin Kanı (Angels’ Blood)
2.      Başmeleğin Öpücüğü (Archangel’s Kiss)
3.     Başmeleğin Gözdesi (Archangel’s Consort)
3,5. Angel’s Wolf
4.      Archangel’s Blade
5.      Archangel’s Storm
6.      Arcangel’s Legion
7.      Archangel’s Shadows
8.      Archangel’s Enigma

Hem konunun ilerleyişi bakımından hem de macera yönünden Başmeleğin Öpücüğü, ilk kitaba göre çok daha iyiydi. Şimdi sırada üçüncü kitabı beklemek var. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

11 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş ama keşke kitaptan alıntı yapsaydın. Seriyi dün keşfettim ve ilk kitabı hemen bitirdim. İkici kitapta ilk kitap gibi harika olacak sanırım. bu arada 3. kitap ne zaman çıkacak bir bilgin var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitap bence ilk kitaptan çok daha güzel :) 3. kitap ne zaman çıkacak bir bilgim yok maalesef ama çok beklemeyiz diye düşünüyorum.

      Sil
  2. 2. kitap için bile 2 seneye yakın zaman geçti 3. kitabı düşünemiyorum çok bekleriz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi instagramdan duyurdu. Nisan ayında çıkacakmış kitap.

      Sil
  3. Merhaba ben kitabın 3. serisini almak istiyorum ama hiç bir yerde bulamıyordum D&R yede baktım ama yok.'' bildiğiniz yada öneriğiniz bir şey varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yayınevi serinin 3. kitabını Nisan'da çıkaracaklarını duyurdu.

      Sil
  4. yazarın diğer kitaplarının ne zaman çıkacağını bilen var mı?

    YanıtlaSil
  5. Seriyi senin sayende kesfettim ve bayıldım :) Tamamen benim tarzım. Merakla takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seriye tek kelime ile bayılıyorum :) 4. kitabı merakla beklemekteyim :)

      Sil
  6. Ya sizcede kitabın çevirisi çok kötü değilmiydi ilk kitabı diğer yayınevinden çıkan halini okudum bundan kat kat iyiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yayınevinden çıkan halini okumadım. Ben seriye Yabancı Yayınları ile başladım. Kitabı okuyalı çok uzun zaman oldu, yorumuma da yazmamışım çeviri hakkında bilgi. Ondan çeviri nasıldı tam hatırlamıyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...