27 Ocak 2015 Salı

Animal Magnetism #1: Aşk Yağmuru - Jill Shalvis



Kitap Adı: Aşk Yağmuru
Kitabın Orijinal Adı: Animal Magnetism
Yazar Adı: Jill Shalvis
Seri Adı: Animal Magnetism
Seri Sıralaması: 1/6
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Brady, orduya bağlı olarak çalışan kiralık bir pilottur. Evi yoktur, sadece bir valizle hiçbir yere bağlı kalmadan yaşamaktadır. Lilah, üniversitede yaşadığı bir olay yüzünden erkeklere olan güvenini yitirmiş, bu yüzden bütün hayatını hayvanlara adamıştır. Geçirdikleri küçük bir araba kazasından sonra Lilah ve Brady'nin tüm hayatları değişir.

Belki de bu sefer Brady ilk kez doğru yerdedir ve evini bulmuştur. Belki ilk kez sırlarını anlatabileceği bir kadına rastlamış, üstelik o kadının tüm sırlarını merak etmiştir. Ve Lilah belki de ilk kez bir adama büyük bir tutkuyla bağlanacaktır. Aşk bir yağmur olup üzerlerine yağacaktır; hem de onları sırılsıklam edene kadar.

Yorumum: Nemesis Kitap, Jill Shalvis’in kitabını ilk çıkarttığı zaman yazarı araştırmıştım. Birçok serisi olduğunu gördüm ama en çok Animal Magnetism dikkatimi çekmişti. Hep içimden keşke bu seriyi de çıkartsalar diyordum. Aradan iki sene geçti ve yayınevi yazarın bu serisine de başladı. 

Lilah, yaşadıkları sebebiyle kapısını erkeklere kapamış bir kadındır. Hayatı; işi, hayvanları ve dostları arasında geçmektedir. Ancak her kadın gibi o da zaman zaman bir erkekle beraber olmak istemektedir. İşte o an devreye ona ağabey kadar yakın olan Adam ve Dell araya girerek erkeklerin gözünü korkuturlar. 


Adam’ın gözleri kısıldı. “Ona bulaşan adamlara genellikle iki seçenek sunarım; ölüm
ya da koma.”

Adam ve Dell, Lilah’yı küçük kız kardeşleri olarak gördükleri için onun üzülmesini istememektedirler. Zaten geçmişte çok acı çektiği için genç kadını bir daha asla o şekilde görmemek uğruna ellerinden geleni yapmaktadırlar. Kasabanın erkekleri onların korkusuna Lilah’ya yanaşmamaktadır, korkmayan birkaç kişi ise genç kadının dikkatini çekmemektedir. 

Brady, kasabaya yeni gelen yakışıklı, çekici, tüm kadınların dikkatini üzerine çeken bir adamdır. Küçükken yaşadıklarından dolayı asla bir yere yerleşmemektedir. Elinde çantası görevi neresiyse oraya giden bir pilottur. Lilah’ın yaşadığı kasabaya da bir iş için çok kısa süreliğine gelmiştir. 

“Ne yapıyorsun?”
“Seni gideceğin yere götürüyorum.” Ördeğe çevirdi bakışlarını, “Sen,” dedi. “Uslu dur.”
“Vak.”
Lilah, ördeğe baktı. “Onu duydun, uslu dur.”

Kitaptaki en güzel şey karakterlerin hayatlarının ve işlerinin hayvanlar üzerine kurulu olmasıydı. *_*

Lilah her şeyi bilerek Brady’e doğru bir adım atar ancak bu adım her ikisinin de hayatını değiştirecektir. Çünkü genç kadın, Brady’nin tanıdığı tüm kadınlardan farklı bir yapıya sahiptir. Senelerdir onun kadınlara yaptığını Lilah ona yapmaktadır. :p

Adam ve Dell ise Lilah’ı korumak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Animal Magnetism Seri Sıralaması
1.      Aşk Yağmuru (Animal Magnetism) -  Lilah Young ve Brady Miller
2.      Animal Attraction – Dell Connelly ve Jade Bennett
3.      Rescue My Heart – Adam Connelly ve Holly Reid
4.      Rumor Has It – Griffin Reid ve Kate Evans
5.      Then Came You – Emily ve Wyatt
6.      Still the One – Darcy Stone ve A. J. Colten 

Dell ve Adam'ın hikayelerini çok merak ediyorum *_*

Jill Shalvis’in, okuduğum ilk romanıydı. Daha birkaç sayfada okuyucuyu içine alan bir yazım tarzı var. Kurgunun gidişatını, karakterleri, anlatımı ve eğlenceli diyalogları çok sevdim. Sadece bazı yerlerde çeviri de problem vardı o kadar. Yakından takip edeceğim bir yazar oldu benim için. 


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 


Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. senin blogunda görene dek hiç duymamıştım bu kitabı ama çok dikkatimi çekti böyle kitaplar neden az biliniyor hak ettiği değer verilmiyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jill Shalvis'in bu kitabı çok iyidir ama ben de bloglarda olsun instagramda olsun pek rastlamadım. Bir sene olmasına rağmen serinin devamı da gelmedi. Belki de gereken ilgiyi görmediğinden devamı çıkmamıştır. Bazı kitaplar ne yazık ki beklenen ilgiyi görmüyor. Kitabın şanssızlığı mı desem yoksa okuyup çok beğenenlerin mi bilemedim :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...