27 Aralık 2014 Cumartesi

Ateş #1: Karanlık Ateş - Karen Marie Moning



Kitap Adı: Karanlık Ateş
Kitabın Orijinal Adı: Darkfever
Yazar Adı: Karen Marie Moning
Seri Adı: Ateş
Seri Sıralaması: 1/10
Türü: Fantastik, Yeni-Yetişkin, Macera
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 344
Basım Tarihi: 2009 (Birinci Baskı)
Puanım: 4/5 


Arka Kapak Yazısı: Karanlıktan korkar mısınız? 
 
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır...
Güzel, akıllı ve normal biri olmak, görünürdekinin gerçeğini ortaya çıkarmaya yeter mi bilinmez ama MacKayla bu özelliklere sahip bir kadın olarak gerçekler için çaba sarf edecektir.
Tek amacı, diğer tüm normal insanlar gibi mutlu ve sade bir hayatı varken kardeşinin öldürülmesi ile mantıklı bir açıklama getiremediği tuhaflıklara son vermekti. 
 
Anne ve babasına olan sadakatini çiğneyerek kardeşinin katilinin peşine düşen Mac, İrlanda'ya gider. Çıktığı yolculuk, onu hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, iyi ile kötünün aynı derecede tehlike yarattığı karanlık bir dünyaya sürükler. Kısa süre içerisinde ise daha da büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kalır: Sahip olduğundan haberdar bile olmadığı gücünü insanlık âleminin ötesindeki, tehlikeli Fae âlemini görebilme yeteneği kullanmayı öğrenir ve istenilenden çok daha uzun bir süre hayatta kalmayı başarır. 
 
Her hareketi, geçmişi olmayan ve Mac'in hayal ettiği gelecekle alay eden bir erkek olan karanlık ve gizemli Jericho tarafından gölgelenir.

Yorumum: Sonunda meşhur ateş serisi ile ben de tanıştım. Seriye başlamayı karar verdiğimde dördüncü kitap yeni çıkmıştı. Olayların birbirinin devamı olduğunu duyunca ben de beşinci kitabı da bekleyeyim dedim. Öyle böyle derken bu zamana kadar geldim. 

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ki Barrons’a karşı ne pozitifim ne de negatif. Nasıl desem ilk kitapta okuduğum kadarıyla çok etkilenmedim. Benim için normal bir karakterden öteye geçmedi. Belki ilerleyen kitaplarda bu düşüncelerimden vazgeçerim. Aslında genel olarak baktığımda Prens V’lane’ı daha çok sevdim. Koskoca kitapta epi topu belki 20-30 sayfa göründü ama olsun Barrons’a göre birkaç adım önde duruyor ben de.



“Siz Bayan Lane, kurbansınız. Kurtlar şehrinde bir kuzusunuz. Bu ülkeden cehennem olup gitmeniz ve yolumdan çekilmeniz için size yarın akşam saat dokuza kadar vakit tanıyorum.”



Kitabın tamamen farklı bir fantastik kurgusu var. Arka kapakta yazan “Karanlıktan korkar mısınız?” cümlesi romanla bire bir örtüşmekte. Bizim dünyamızda karanlıkta ağzınızı açık bıraktıracak, sizi korkudan öldürecek, değişik yaratıklar yaşamaktadır. Bu yaratıkların istedikleri ise tek bir kişi vardır: MacKayla. Genç kızı neden istediklerine değinmeyeceğim, okumak isteyenleri etkilemek istemem. 

Seri Sıralaması
1.      Karanlık Ateş (Darkfever)
2.      Kan Ateşi (Bloodfever)
3.      İntikam Ateşi (Faefever)
4.      Rüya Ateşi (Dreamfever)
5.      Gölge Ateşi (Shadowfever)
6.      Iced
7.      Burned
8.      Feverborn
9.      Feversong
10. Bilinmiyor

Konuya da şu kadarıyla değineyim. Karşımızda ablası öldürülmüş bir genç kız vardır. Katili bulmak için İrlanda’ya gider. Burada kendini inanılmaz farklı ve karanlık bir dünyanın içinde bulur. Prens V’lane ve Barrons ile tanışır, olaylar birbirini izler…

Değişik konusu olan, özgün bir kitaptı. Devamını okuyacağım. Bakalım nasıl maceralar okuyucu olarak beni beklemekte?

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...