17 Ekim 2014 Cuma

Fırtına Serisi #1: Fırtına - Julie Cross



Kitap Adı: Fırtına
Kitabın Orijinal Adı: Tempest
Yazar Adı: Julie Cross
Seri Adı: Tempest
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Macera, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 366
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Günümüzde: Jackson ve Holly birbirine sırılsıklam âşık.

Gelecekte: Holly, Jackson'ın kollarında can verecek.

Geçmişte: Jackson kaderi değiştirmeli.

Sene 2009. On dokuz yaşındaki Jackson Meyer üniversiteli sıradan bir gençtir… Zamanda yolculuk yapabilmesi dışında. Ama bu yolculuklar filmlerdeki gibi değildir. Zaman sıçrayışlarından sonra şimdiki zamanda hiçbir şey değişmez, uzay-zaman sürekliliği sorunları da olmaz. Sıçrayışlar eğlencelidir ve kimseye zarar vermemektedir.

Ta ki yabancıların Jackson ve kız arkadaşı Holly'nin odasına daldığı ve Jackson'la mücadele ederlerken genç kızın ölümcül bir yara aldığı güne kadar. Panikleyen Jackson iki yıl geçmişe, 2007'ye sıçrar ancak bu seferki yolculuğu öncekilere benzemez. 2007'de mahsur kalmıştır ve geleceğe dönememektedir. Üstelik 2009'da Holly'yi vuran kişiler de Jackson'ı aramak üzere geçmişe giderler ve bu "Zamanın Düşmanları"nın güçlü, genç zaman yolcusunu kendi saflarına çekmek için yapmayacakları şey yoktur. Ya onu yanlarına çekecek… ya da öldüreceklerdir. Jackson, Holly'yi, hatta tüm dünyayı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeyi göze alacaktır?

"Julie Cross'un bu nefes kesen ilk kitabı heyecan, aşk ve entrikayla dolup taşıyor. O kadar sürükleyici ki sayfaları yeterince hızlı çeviremedim!"
-Beth Revis-

"Zaman yolcusu Jackson Meyer için gittikçe tehlikeli hale gelen geleceğinin anahtarı, geçmiş zamandır. Peki kime güvenebilir? Şaşırtıcı ve bir labirenti andıran Fırtına, sizi sonuna kadar elinizden düşüremeyeceğiniz bir yolculuğa çıkarıyor."
-Jana Oliver-

Yorumum: Jackson Meyer, zaman yolculuğu yapabilen 19 yaşında bir gençtir. Ancak ne geleceğe gidebilmektedir ne de geçmişi düzeltebilmektedir. Bu sırrını babasından hatta kız arkadaşından bile saklamaktadır. Sadece Adam adında bilime kafayı takmış olan arkadaşına anlatmıştır. Adam ile deneyler yapan Jackson, geçmişte yaşadıklarını ve deneyimlerini günlüğüne yazmaktadır. Şimdiye kadar en uzak geçmiş olarak 48 saat öncesine gitmiştir. 

Amaç: Teoriyi, deneyden haberi olmayan birinin üzerinde test etmek.
Teori: Geçmişe doğru hareket ederken insan etkileşimleri de dahil olay ve oluşumları şimdiki zamanı ETKİLEMEYECEKTİR.


Adam ile Jackson, yapacakları deneylerin amacı ve teorisini günlüğe yazmaktadırlar. Zaman yolculuğundan geri dönen Jackson yaşadıklarını hem Adam’a anlatmakta hem de günlüğüne yazmaktadır. 

30 Ekim 2009 yılında Jackson’ın kız arkadaşı Holly vurulmuştur. O anda birden bir
şey olmuş ve Jackson geçmişe sıçramış ve kendini 9 Eylül 2007’de bulmuştur. Ne
yaparsa yapsın bir daha geleceğe sıçrayamayan genç adam kendi deyimiyle kendi
Araf’ında sıkışıp kalmıştır.  İşte bundan sonrası tamamen Jackson’ın çözmesi gereken
bir bulmaca gibidir.

Fırtına Serisi Seri Sıralaması
1.      Fırtına (Tempest)
2.      Girdap (Vortex)
3.      Anafor (Timestorm)
0,5. Today is Tomorrow

Kitabımızda olaylar biraz ağır gitmektedir. Ben daha çok macera beklemiştim ama bu beklentime son 100 sayfada kavuştum. Yazar olayın macera yönünü yazmaktansa Jackson’ın bilinmeyeni bulması açısından teorilere yer vermişti. Kitaptan beklentim farklı olduğu için ilk okuduğum zamanlar yadırgadım ama sayfalarda ilerledikçe kurgu oturdu. Yazarın neden böyle yaptığını anladım. Serinin ikinci kitabında daha çok macera olacağını düşünüyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!! 


18 yorum:

  1. İlginç bir kitap.Fantastik olması artı puan.Okumaya değer. :) Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ilginç bir kitap :) Birşey değil :)

      Sil
  2. Canım ben bir şey sormak istiyorum. Kitap yazarın ağzından mı yoksa Jackson'un ağzından mı anlatılıyor? Bilgi verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh nasıl da unuttum bu bilgiyi yazmayı. Aslında kitabı okurken hep aklımdaydı yazayım diye. Kitap Jackson'ın ağzından anlatılmakta. :)

      Sil
    2. OOO! O zaman ben bu kitabı kesin alıyorum. Normalde genç yetişkin türündeki kitapları sevmiyorum ama "zaman yolculuğu" kelimesini gördüğüm an alınacaklar listeme girmişti bile. Eğer Holly'nin ağzından anlatılsaydı çok üzülürdüm çünkü bu tarz kitaplarda bütün olayı anlatan büyük çoğunlukla bayan karakterler oluyor ve bu durum artık bana gına getirmiş vaziyette. Bu kitabı Radikal Kitap gazetesinde Pegasus^'tan çıkacak diye gördüğümden beri bu kitabı kesin almalıyım demiştim hatta o zamanlarda Pegasus'un sitesinde veya Facebook'unda bu kitapla ilgili bir bilgi yoktu. Cevabın için çok teşekkürler :) .

      Sil
    3. Olayları Jackson yaşadığı için tamamen onun gözünden anlatılıyor kitap. Yardımcı olabildiğime sevindim :) Şimdiden keyifli okumalar :))

      Sil
  3. Woooooooaaaaawww bu kitabı okumalıyım!!! Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuzdan sonra kitabı almaya karar verdim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Serinin diğer kitapları Türkiye'de yayımlandı mı? Kitapçılarda tam bir bilgi alamadım. İnternette gezinirken yazınızı görünce bir sormak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitaplar henüz yayınlanmadı. Ben de merakla bekliyorum.

      Sil
  6. Serinin diğer kitapları ne zaman yayınlanacağı hakkında bir fikrin var mı ?

    YanıtlaSil
  7. Kitabın son bir kaç sayfasını okurken kitabı kaybettim :((( sonunu söylersen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitaptutkusu@gmail.com a mail atarsan tam olarak ne sorduğunu da yazarsan sana yardımcı olurum. Buraya sonunu yazarsam spoiler olur. Mailden cevap vermem daha doğru olur. :)

      Sil
  8. Sizce firtina serisini mi almaliyim yoksa yetenek-sir-atesi mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırtına serisi zaman yolcuları hakkında ama karışık bir anlatımı var. Yetenek ise bazı yetenekleri (geleceği görme vb) olan insanlar hakkında ama karışık değil anlatımı daha yalın. Bana kalsa Fırtına serisi derdim ama anlatım karışık olduğundan kararsız kaldım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...