26 Temmuz 2014 Cumartesi

Fallen #1: Düşüş - Lauren Kate



Kitap Adı: Düşüş
Kitabın Orijinal Adı: Fallen
Yazar Adı: Lauren Kate
Seri Adı: Fallen
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 379
Çıkış Tarihi: Mart/2010 (2. Baskı)
Puanım: 3,5/5


Arka Kapak Yazısı: Alacakaranlık Serisinin bitmesine üzülüp doyamayanlar için...

Lauren Kate'in kusursuz yabancılarına... Meleklerine âşık olacaksınız!

Bazı melekler düşmeye mahkûmdur. Düşüş'e hazır mısınız?

Luce Daniel'ı gördüğü an tuhaf ama tanıdık bir hisle sarsıldı. Onda bilindik bir şeyler vardı. Yeni okuluna adımını attığı ilk gün onun diğerlerinden farklı olduğunu anlamıştı. Fakat Daniel anlaşılmaz bir şekilde ona karşı mesafeliydi. Luce ise pervane misali ateşe taparcasına onun çekim alanına girdiğini biliyordu. Hislerinin peşine düşüp gerçeklerle yüzleşmeye hazır mıydı? Küçücük bir sır hayatlarını ne yönde değiştirecekti? Cevaplar gerçekleri anlamlandırmada yeterli olacak mıydı?

Yorumum: Bir dönem melek konulu fantastik kitaplardan köşe bucak kaçarken, son zamanlarda bu türe ait hangi kitabı okusam diye düşünmekteyim. Meleklerin basit ve saf olduğu algım kırıldıktan sonra birkaç seriye başladım. Düşüş kitabı da bu serilerden biri.

Kitaba genel olarak baktığımda durağan ama sürükleyici buldum. Bir kere sayfa 200’lere kadar ortada çok fazla fantastik bir durum yok. Bu da beni biraz sıktı. Ben daha çok kitabı okurken bir anda kendimi doğaüstü bir ortamda bulmayı seviyorum. Başlangıç kısmının sakız gibi uzatılmasını sevmiyorum. Kitap zaten 300 kusur sayfa iken bu kadar normal bir anlatım bir yerden sonra boğuyor beni. Yalnız yazar olaya girişi uzatmış ama işe bir yandan da akıcılık ve sürükleyicilik katmış. Aman bu kitabın da neresi fantastik deyip kitabı bir kenara atmak yerine, olaylara odaklanınca sayfalar hızla akıyor. 

Luce, işlediği bir suç nedeniyle okulundan atılarak başka bir okula sürgün edilmiştir. Burası yarı ıslahevi yarı da Orta Çağ’dan kalma bir yerdir. Öğrenciler çok farklıdır çünkü ne de olsa hepsi birer suç işleyip buraya gelmişlerdir. 

Aynı zamanda Luce’un kafası çok karışıktır. Bir yanda çok tatlı ve dost canlısı bir çocuk, diğer yanda ise az dost canlısı ama ne hikmetse gözlerini ondan alamadığı başka bir çocuk vardır. Seçimler her zaman zordur değil mi?

Lauren Kate’in sevdiğim bir özelliği de her şeyi açıklamaması oldu. Kitapta Luce o kadar çok şey bilmiyor ki sizde onla birlikte yavaş yavaş öğreniyorsunuz. Ve çoğu kavram ve olayda havada kaldı. Bilinmeyen çok şey var. Bu bakımdan ikinci kitaptan daha umutluyum.

Seri Sıralaması
1.      Düşüş
2.      Azap
3.      Tutku
3.5.           Aşka Düşüş
4.      Vurgun

İki melek, bir insan, zorlu bir seçim, büyük bir kavga ve aşk. Aşk her daim size doğru insanı buldurur mu, yoksa aradan zaman geçince bazı duygular körelir mi? 

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...