17 Temmuz 2014 Perşembe

Cehennem Kulübü #2: Davetsiz Misafir - Gaelen Foley



Kitap Adı: Davetsiz Misafir
Kitabın Orijinal Adı: My Dangerous Duke
Yazar Adı: Gaelen Foley
Seri Adı: Cehennem Kulübü
Seri Sıralaması: 2/7
Türü: Historical Romance, Macera
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 447
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı:  Londra'nın aristokrat çevreleri için Cehennem Kulübü iyi yetişmiş hiçbir genç hanımefendinin hoş bakmayacağı erkeklerin oluşturduğu rezil bir topluluktur... Fakat bu adamlar düşünülebilecek her türlü ahlaksızlığın peşine düşmekle nam salmış olsalar da aslında kralı ve ülkelerini korumak için her şeyi yapabilecek güçlü birer savaşçıdırlar...

Nesillerdir atalarının yaşamını etkileyen lanete inanan Warrington Dükü Rohan Kilburn kimseye bağlanmayacağına dair ant içmiş ve kendini Cehennem Kulübü'ne adamıştır. Fakat ansızın evine getirilen davetsiz misafiri görünce buz tutmuş kalbinin sızladığını hisseder.

Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bir anda karmakarışık olan Kate Madsen'ın Canavar olarak bilinen düke güvenmekten başka hiçbir seçeneği yoktur. Kısa süre içinde onun aslında nasıl biri olduğunu keşfettiğinde ise hislerine karşı koyamaz ve bu vahşi adamın sevgisini kazanmak için elinden geleni yapmaya karar verir.

"Bir solukta okuyacağınız hayranlık uyandıran bir hikâye."
-Romance Reviews Today-

Yorumum: Ajanlı tarihi aşk romanlarına bayılıyorum! Kitabın geçtiği döneme ait silahları, haberleşme araçlarını ve en önemlisi çevreden gizlenme durumları her zaman ilgimi çekmiştir. Bu bakımdan içinde ajan olan hikayelere daha bir öncelik veririm.

Cehennem Kulübü, Teşkilat’ın ünlü ajanlarının çevreye karşı kullandıkları bir paravandır. Ajanlar bu kulübe gelerek görevlerini öğrenip, birbirleriyle haberleşmektedirler. Dışarıdan bakıldığında ise burası sadece zengin lordların takıldığı, içinde günah barındıran bir yerdir.


“Hiçbir kadına canavar gibi görünmek istemiyordu. Sadece Teşkilatın düşmanlarının onu böyle görmesi gerekiyordu.”

Rohan, ajan olan Dük ve Kate yanlışlıkla kaçırılıp, genç adama hediye olarak sunulan genç bir kız. Kate, Dük için kitabın adında da belirtildiği gibi tam bir davetsiz misafir. Bir yanda mecbur kalınarak söylenen yalanlar, saklanması gereken gerçekler diğer yanda da iki kişinin karşılıklı tutkusu… 
 

“Beni izliyorsun.”
“Güzelliğin bana zevk veriyor.”

Seri Sıralaması
1.      Şeytan Diyor ki (My Wicked Marquess), Max St. Albans ve Daphne
2.      Davetsiz Misafir (My Dangerous Duke), Rohan ve Kate
3.      My Irresistible Earl, Jordan ve Mara
4.      My Ruthless Prince, Westwood ve Emily
5.      My Scandalous Viscount, Sebastian ve Carissa
6.      My Notorious Gentleman, Trevor ve Grace
7.      The Secrets of a Scoundrel, Nick ve Virginia

Yazarın kitaplarını seviyorum. Yalnız bir şeye değinmek istiyorum. İlk kitap Şeytan Diyor ki, Sabrina Jeffries’ın Sır Gibi Sakladım romanının neredeyse aynısıydı. Ve bu kitap, Davetsiz Misafir’in başları da Anna Campbell’in Mahrem romanına benzemekte.  Yazarın tarzını tam anlamıyla anlamak için üçüncü kitabı merakla beklemekteyim.

Ajanlı tarihi aşk romanlarını seviyorsanız Cehennem Kulübü serisine bir şans verin derim.

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...