1 Mayıs 2014 Perşembe

Juliette Cemiyeti - Sasha Grey



Kitap Adı: Juliette Cemiyeti
Kitabın Orijinal Adı: The Juliette Society
Yazar Adı: Sasha Grey
Türü: Yetişkin, Günümüz Aşk
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: İlerlemeden önce bazı şeyleri netleştirirsek iyi olacak.
Sizden üç ricam var.

BİR
Bu noktadan sonra okuyacağınız hiçbir şeyden rahatsız olmayın.
İKİ
Utangaçlıklarınızı ardınızda bırakın.
ÜÇ
Bundan sonra görüp duyacağınız her şey aramızda kalacak.

Catherine sinema bölümü öğrencisidir ve yakışıklı, zeki ve başarılı bir erkek arkadaşı vardır. Jack işte giderek daha fazla zaman geçirmeye ve tüm ilgisini kariyerine yöneltmeye başladığında Catherine kalbini ve zihnini kısıtlayan sınırlardan sıyrıldığı gündüz düşlerinin hayatını ele geçirmeye başladığını hisseder. Arkadaşı Anna aracılığıyla seksin daha önce hiç olmadığı kadar gerçek ve aynı zamanda da oyun olduğu karanlık bir labirente girer; kendisini en derinlerde gizli, karanlık fantazilerin gerçeğe dönüştüğü elit bir cemiyette, Juliette Cemiyeti’nde bulur.

Bu yeni deneyimler Catherine’e zevkle dolu yeni bir dünyanın kapılarını açsa da aynı zamanda değer verdiği her şeyi tehdit eder.



Yorumum: Catherine tutkularını bastırmış bir kadındır. Özelikle erkek arkadaşı Jack’in tamamen işine odaklanması ve genç kızla ilgilenmemesi, Catherine’i başka arayışlar içine sürüklemiştir. 

Sınıf arkadaşı Anna ile yakınlaşınca Catherine için hiç bilmediği ama tutkularına karşılık bulabileceği bir kapı aralanmıştır. Juliette Cemiyeti, zengin, nüfuzlu birçok işadamının fantezilerini gerçekleştirdiği bir yerdir. Anna, bu kapıdan içeriye girmiş Catherine için de kapıyı aralık bırakmıştır. Jack’in ilgisizliği, genç kızı farklı bir yaşama doğru iterken bilmediği bu dünyada ne kadar mutlu olabilecektir?
"Aşk oyunu ... En eski kandırmaca. Aslında gerçek şu ki; aşk bir şans oyunu. Hani parayı üç bardaktan birine koyup önünüzde karıştırdıkları, çok iyi izlemenize rağmen bulmakta yanıldığınız türden bir oyun. Oynayan kaybediyor. Her zaman. Kaçınılmaz gerçek bu."

Yazarın dilini biraz sert buldum yani yumuşatılmış bir dil kullanmamış. Belki bu türde romanlar okuduğumdan böyle düşünüyorum ama yazarın bu üslubundan rahatsız olmadım. Zaten yazar ya da çevirmen anlatımı daha ılımlı hale getirseydi tam olarak düşüncelerini ve o ortamı anlatamayabilirdi. Ayrıca kitap akıcıydı ve çok çabuk okundu. 

Yetişkin türünde kitaplar okuyan veya alışkın olan okuyucuların beğeneceğini düşündüğüm bir kitaptı. 

Pudramın yorumu için tık tık ve Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nın yorumu için tık tık!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...