18 Aralık 2012 Salı

Anita Blake, Vampir Avcısı #2: Gülen Ceset-Laurell K. Hamilton



Kitap Adı: Gülen Ceset
Kitabın Orijinal Adı: The Laughing Corpse
Yazar Adı: Laurell K. Hamilton
Seri Adı: Anita Blake, Vampir Avcısı Serisi
Seri Sıralaması: 2/22
Türü: Fantastik
Yayınevi: ArtemisYayınları
Sayfa Sayısı: 368
Çıkış Tarihi: Eylül/2009 (İkinci Baskı)
Puanım: 9/10





Tanıtım Yazısı: Zombileri morga götürüp orada üzerinde testler yapmayı denemişlerdi ama küçük parçalar kaçıp olabilecek en garip yerlerde saklanmaya başlamıştı.Zombi yavaşça dönüp komedyene baktı; hareketleri acı veriyor gibiydi. Adamın gözleri zombiye kaydı, sonra seyirciye döndü, gülümsemesi geri geldi. Zombi ona bakmaya devam ediyordu. Bunun adamın çok hoşuna gitmediği belliydi. Onu pek suçlamıyordum. Ölüler bile kötü esprileri sevmezdi.Anita Blake temposu bir an bile düşmeyen maceralarla boğuşuyor. Bir ölü diriltmek için bir milyon dolar teklif eden bir adamdan kurtulmak, ne olduğu belirsiz bir katil zombiyi bulmak ve şehrin yeni efendisi başvampir Jean-Claude’un çıkma tekliflerini atlatmak da bunlardan bir kısmı…



Yorumum: Anita Blake serisi tam hız devam etmekte! Kitap, benim beklediğim tarzda gitmese de son derece güzel ve akıcıydı. Konu ve konunun işlenişi itibariyle yazarın hayal gücüne hayran kaldım. Daha serinin ikinci kitabında bu tür şeyler yazıyorsa, diğerlerini tahmin bile edemiyorum. 



Benim aslında kitaptan konu olarak beklentim vampirler ve Anita arasında olacak olaylardı. Yazar buna biraz yer vermişti ama asıl yer verdiği konu zombilerdi! Bu arada zombileri hiç sevmediğimi belirtmek istiyorum. Yazarın hayal gücünü kendi kafamda canlandırmaya çalıştığımda aklımda hiç de hoş olmayan zombi görüntüleri belirdi. Hele o cinayetin anlatıldığı sahneler! O sahnelerde ufakta olsa midemle ilgili problemler yaşadım. Serinin diğer kitaplarında bu tür olaylara yazarın devam edeceğini tahmin ediyorum. Eee napalım zombileri sevmedim ama Anita’yı sevdim! Katlanacağım.
 
Anita’nın düşmanları azalmıyor, tam tersine giderek artıyor. Bu kitapta birkaç düşman daha ortaya çıkıyor. Vampir avcımız onlarla ilgilenirken, bir de karşısına şehrin yeni efendisi baş vampir Jean-Claude sorunu çıkıyor. Jean-Claude’un, Anita’nın peşini bırakacağı yok. Ne de olsa artık kendisinden iki iz taşıyan Anita, vampirin bir insan hizmetkarı. Anita bu duruma kesinlikle karşı çıkıyor ama baş vampir bu konuda ona karşı çok ılımlı davranıyor. Aralarındaki ilişkinin ne olacağı sanırım bir sonraki kitapta şekillenecek.

Kitabı okurken, Anita’nın zor durumda kaldığı bir çok yerde neden Jean-Claude’dan yardım istemediği ya da neden vampirin Anita’nın tehlikede olduğunu hissedip yardımına koşmadığı soruları geçti. Neyse ki son sayfalarda bunun cevabını az da olsa aldım. 


Seri Sıralaması
1.      Suçlu Zevkler TIK TIK!!
2.      Gülen Ceset TIK TIK!!
3.      Lanetliler Sirki TIK TIK!!
4.      Kaçık Kafe TIK TIK!!
5.      Kanlı Kemikler TIK TIK!!
6.      Ölüm Dansı TIK TIK!!
7.      Yanmış Kurban TIK TIK!!
8.      Mavi Ay TIK TIK!!
9.      Karacamdan Kelebek TIK TIK!!
10. Zincirlenmiş Narkissos TIK TIK!!
11. Gökmavisi Günahlar TIK TIK!!
12. Şeytan Düşler TIK TIK!!
13. Leoparadam Micah TIK TIK!!
14. Ölümcül Dans
15. Harlequin-Ölüm Cezası
16. Karakan
17. Günah Adası
18. Flört
19. Kurşun
20. Hit List
21. Kiss the Dead
22. Affliction


Fantastik türü sevmeme neden olan “Yüzüklerin Efendisi’nden” sonra okuduğum en özgün kitaptı. Yazar, kendisine tamamen başka bir dünya, başka türler ve kanunlar yaratmış. Diğer kitapları da merakla okuyacağım.  

Keyifli okumalar!!


11 yorum:

  1. Ah Anita! Bu kitap seride en kötü bulduklarım arasındadır benim. Yıllar geçti hala okuyorum ama genede bu hissi üzerimden atamadım. Yeni bir Anita fan'ı doğuyor!!!

    YanıtlaSil
  2. En kötüsü buysa daha iyilerini düşenemiyorum bile! Kitapta tek hoşlanmadığım yer cinayet mahallinin çok kanlı ve ayrıntılı olarak anlatılmasıydı. Onun dışında kitap süper zaten! Artık ben de anita fanı olma yolunda ilerliyorum :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Politik cevap vereyim; benim için en kötü(lerinden)sü. 3. kitap ne zaman ondan haber ver :))

      Sil
    2. :)) Şimdi araya bir tane hist. koydum. Ondan sonra bekle beni 3. kitap :))

      Sil
    3. Merve seride başka beğenmediğin kitap var mı böyle? :)

      Sil
  3. Anitaaaaaaaaaaaaaa!!! Ahhh, aşkım depreşti bir kez daha. Canım seriyi baştan sona okumak istiyor. Kaçıncı olacak bu ama doyamıyorum. Ellerine sağlık canım =D
    En kısa zamanda diğer kitaplarını oku ve yetiş bize. Anitaaaaaaaa!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha :) Amacım 18. kitap çıkana kadar 17 kitabıda bitirmek :) Yayınevinin 17. kitabı yeni çıkarttığı düşünülürse hedefime ilerlemem olası :)

      Yetişeceğim yetişeceğim size :) Anita fanı oldum artık :))

      Sil
    2. Anita fanı olmamak elde mi ki! Seviyorum hatunu ya <3

      Evet haklısın bu hızla giderse baştan sona 3 tur bile yaparsın =D

      Sil
    3. İlerki kitsplsrı çok merak ediyorum. Özellikle Jean-Claude ile arasında neler olucak en merak ettiğim şey :))

      Anita fanı olmamak elde değil. Özellikle fantastik sever herkes ilk kitabını okuduktan sonra seriye bağlanır :)

      Sil
  4. Anita senelerce bayılarak okuduğum bir seriydi ama 11. kitabı Gökmavisi Günahlar'da artık olay maceradan çıkıp hafif çaplı pornoya dönmeye başladığında maalesef bırakmıştım okumayı. Ama şimdi burada tekrar görünce yeniden okumak istedim tüm kitapları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk iki kitabını çok beğendim. Dediğin eleştiriyi birkaç yerde daha okumuştum. Bakalım neler olucak? Okuyup göreceğim :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...