18 Kasım 2012 Pazar

31. TÜYAP KİTAP FUARI VE ALDIĞIM KİTAPLAR

Merhaba herkese.

Bu yıl 17-25 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen kitap fuarına, fuarın ikinci günü gittim. Ziyaretimi pazarın erken saatlerinde yaptığım için çok fazla kalabalıkla karşılaşmadım. Alacağım kitapların listesi ile gittiğimden  ziyaretim umduğum daha kısa sürede bitti. Bu sene ve gelecek senelerde fuar ziyareti yapmak isteyenlere bu şekilde yapmaları önerimdir. Bir önerimde okumak istediğiniz kitapların yorumlarını çeşitli sitelerden okumanız. Ben kitaplarımı genellikle yorumlara göre alıyorum ve böylece okuduğum kitapların büyük bir çoğunluğunu beğeniyorum. Listemi oluştururken bol bol araştırma yaptım. Araştırmam doğrultusunda beğenerek aldığım tüm kitapların bir fotosu aşağıda bulunmaktadır.


Almak istediğim çoğu kitabı aldım. Sorduğum birkaç kitap maalesef yoktu. Hafta içi gelecekmiş. Fuardan toplamda 28 kitap aldım.

Yayınevleri, aldığım kitaplar ve açıklamaları


Yoklar / Veba (Yoklar Serisi)-Michael Grant: Serinin ilk ve yanlışlıkla da dördüncü kitabını aldım. Sıralamayı biliyordum ama bir an kafam karıştı. Açlık kitabını alacakken Veba’yı almışım. Yoklar serisi, konusunu beğendiğim, okuyucudan tam not alan ve benimde okumak istediğim bir kitap. Merakla okuyacağım. Türü: Genç-Yetişkin Fantastik.
Suçlu Zevkler / Gülen Ceset / Lanetliler Sirki / Kaçık Kafe / Yanmış Kurban (Anita Blake Serisi)-Laurell K. Hamilton: Uzun zamandır başlamak istediğim bir seriydi. Kısmet fuaraymış. Vampir avcısı Anita Blake’in heyecan dolu hayatını okumak güzel olacağa benziyor. Serinin ilk dört kitabı ile birlikte yedinci kitabını aldım. Türü: Yetişkin Fantastik.
Mezarın Yüzü / Şimdi Mezar Zamanı / Sonsuz Karanlık-Jeaniene Frost: Seriyi severek okuduğum için devam ediyorum. Türü: Fantastik

Martı Yayınları fuarda en çok indirim yapan yayınevlerindendi.  Çoğu kitabı 10 lira olmakla beraber 5 liraya da kitapları vardı. 

Gizemli Oyun / Sırlar Aşka Engel Mi? (Writers Serisi)-Rachel Gibson: Dört kitaptan oluşan seriye  seri olduğunu bilmeden son kitabı okuyarak başladım. Seriyi okumayı tamamlamak istiyorum. Türü: Günümüz Aşk.
Aşk Tanrıçası’nın Yemek Okulu-Melissa Senate: Konusundan çok kitabın kapağına bayıldım. Okuyucu yorumları da güzel olunca okumak istedim. Türü: Günümüz Aşk.
13:Değişim Başlıyor-Shannon Delany: Beş kitaplık bir genç-yetişkin fantastik serisi. Kapak yazısı hoşuma gitti. İyi bir kitap olduğunu düşünüyorum. Türü: Genç-Yetişkin Fantastik.


Öpüşünde Saklı (The Bridgertons Serisi)-Julia Quinn: Serinin yedinci kitabı. Bu aileyi okumayı seviyorum. Türü: Historical Romance.
Bir Prense Aşık Oldum / Ömür Boyu Sürecek (Kraliyet Kardeşleri Serisi)-Sabrina Jeffries: Üç kitaplık bir seri ancak ilk kitabın baskısı kalmamış, ben de iki ve üçüncü kitabı aldım. Yazarın romanları hoşuma gittiği için hiç düşünmeden aldım. Türü: Historical Romance.
Benimle Kal / Vazgeçmem Senden (The Hathaways Serisi)-Lisa Klaypes: Historical Romance okuyucuların özellikle tavsiye ettiği bir yazar. Daha önce hiç okumadığım bu yazarı denemek istedim. Türü: Historical Romance.
Kara Prens / Kara Tutku (Dark Serisi)-Christine Feehan: Çoğu kişinin beğendiği ama beğenmeyenin de olduğu bir vampir serisi. Türü: Fantastik.



Söz Dinlemez Kalbim (Matchmakers Serisi)-Candace Camp: Serinin ilk kitabını (Aşk Engel Tanımaz) severek okumuştum. Devamının da güzel olacağını düşünüyorum. Türü: Historical Romance.


Aslında yayınevinin üç kitabını daha almak istiyordum ama maalesef yoktu.

Savaşçı (Warriors Serisi)-Karyn Monk: Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Okuyucu yorumları gayet iyiydi. Denemek de yarar var. Türü: Historical Romance.


Tanrıça / Tanrıçanın Savaşı (Tanrıça Serisi)-Aimee Carter: Seri hakkında oldukça iyi yorumlar okudum. Okunmalı diye düşünüyorum. Türü: Fantastik.
Aşka Şans Ver (Chesapeake Shores Serisi)-Sherryl Woods: Kitap hakkındaki yorumlarda çok beğenildiğini gördüm ve okumak istedim. Türü: Günümüz Aşk.


İçinde Aşk Var (Writers Serisi)-Rachel Gibson: Dört kitaplık serinin diğer kitapları Martı Yayınevi tarafından çıkarılmıştır. Serinin tamamını okumak için aldım. Türü: Günümüz Aşk.
İskoçyalı’nın Aşkı-Amanda Forester: Kapağını çok beğendiğim ve konusunun da hoşuma gittiği bir kitap. Güzel olacağını düşünüyorum. Türü: Historical Romance.

Herkese keyifli okumalar!


8 yorum:

  1. Sen de benim gibi eli kolu dolu dönenlerdensin sanırım ki ben o kadar kusur bulmuştum bu seneki fuara... :) Tanrıça serisini beğeneceğini düşünüyorum, ben 2. kitabı aldım fuardan ona başlayacağım. Historicallara da gözüm düştü bu arada... Keyifle oku :)

    YanıtlaSil
  2. Blogunu incelediğimde dedim benherneysemo benim gibi galiba:) Yorumunu okuyunca da emin oldum. Aslında ben bu seneki fuarı daha çok sevdim. O da sanırım biraz hazırlıklı gitmemden kaynaklandı. Şu anda hangi kitabı okusam diye şaşırmış durumdayım :p Fantastik ve Historical en sevdiğim kitap türü. Tanrıça serisini önce okumak istiyorum. Teşekkür ederim. Keyifli okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah hem de nasıl. Böyle yarım saat kitaplığa bakıp en acil okunacak en az 20 kitap buluyorum :)Tanrıça'ya gelince ilk kitabın o naifliği ki buna rağmen kendini sevdirmesi çoğu fantastikte yok, durgun ama emin adımlarla ilerliyor ve kendisini sevdiriyor. :) P.S: Blogunu takip etmek istiyorum ama malesef takip etme kısmını bulamadım ;)

      Sil
    2. Aynen :) bir liste yaptım. kitapları türlerine göre ayırdım ve okudukça üstünü çiziyorum. Bu kararsızlıkla yakında çekiliş çekeceğim :) Peki bir şey sorucam seri 1-1.5-2-2,5 olarak gidiyor. Yayyın evi 1,5 ve 2 yi birleştirdi mi? Bİr fikrin var mı?

      Bu arada ekleme için sana yol:

      Ön izleme, kayıtlar, sayfalar vs. nin olduğu sayfada sol üstte blogger resmi var onun üzerine gelince blog listenize gidin diyor. Oraya tıklıyorsun. Açılan sayfada okuma listesinin altında ekle var. Orayı tıklayıp benim blog linkimi ekleyince işlem tamam :)

      Sil
    3. O listeleri ben de çok yaptım, ama uyamadığımı fark ettim. En son türlere göre ayırdığım bir liste daha yaptım ve türleri karıştırarak okumaya çalışıyorum, şimdilik fena gitmiyor... :)(Bu arada gerçekten benziyoruz sanırım:p) Seriyi ise 1.5 + 2 diye biliyorum.
      P.S: Yöntem için teşekkürler :)

      Sil
    4. Tamam işte ben de senin yöntemi kullanıyorum :) iyiymiş o zaman seriyi öyle yapmaları :)
      Bir şey değil :)

      Sil
  3. Kitap fuarının tüm güzel kitaplarını sanırım sen almışsın :) Kitaplardaki çeşitlilik de çok cezbedici... Bir türe takılmadan edebiyatın tüm çakıl taşlarını bir araya getirip güzel bir kule inşa etmişsin. Sabırsızlıkla aldığın diğer kitapların yorumu bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Okudukça tüm kitaplarımı yorumlayacağım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...