1 Temmuz 2017 Cumartesi

Bloodlines #5: Gümüş Gölgeler - Richelle Mead

Kitap Adı: Gümüş Gölgeler
Kitabın Orijinal Adı: Silver Shadows
Yazar Adı: Richelle Mead
Seri Adı: Kanbağı Serisi
Seri Sıralaması: 5/6
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 385
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Sydney Sage bir Simyacı. Büyüyle uğraşarak insan dünyasıyla vampirlerinki arasında köprü görevi gören, vampirlerin sırlarını ve insanların hayatlarını koruyan bir grubun üyesi. Ateşli Kalp'te, Sydney içinden gelen sesi dinleyip gerçek hislerini Simyacılar'dan gizleyerek tehlikeli bir yola adım atmıştı.

Şimdi Sydney'le Adrian bütün dünyalarını darmadağın eden bir felaketin ardından parçaları toplamaya ve yeniden birlikte olmaya çalışıyor. Ama önce, hayatta kalmak zorundalar. Sydney türlü zorluklarla çevrili hapis hayatında kimliğine ve anılarına tutunmanın mücadelesini verirken, Adrian ona bu işin peşini bırakmasını söyleyenlere inat, umutla sevdiği kadını bulmaya çabalıyor. Ama eski düşmanları ve hayatındaki kafa karıştırıcı yenilikler nedeniyle bu savaş onun için hiç de kolay olmayacak.

En korkunç kabusları tüyler ürpertici bir gerçeğe dönüşen Sydney ve Adrian, New York Times çoksatarı "Kanbağı" serisinin bu beşinci macerasında şimdiye dek hiç rastlamadıkları türden bir karanlıkla yüzleşiyor.

Yorumum: Serinin beşinci kitabından merhaba! Bu seriyi ilk kitap hariç pek beğenmemiştim. Ne kurgusu ilgimi çekmiş ne de Adrian'ın aşkına inanmıştım. Ancak beşinci kitap olan Gümüş Gölgeler'i pek bir sevdim. Seri hakkında genel yorumlara baktığımda aslında en az sevilen kitabın beşincisi olduğunu okumuştum ama bende tam tersi oldu.

Vampir Akademisi serisinde Simyacılar ilk ortaya çıktığı andan itibaren çok ilgimi çekmişlerdi. Diğer vampir kitaplarında olmayan bir topluluk vardı. Vampirlerin işlerini kapatan onların dünyada var olduklarını gizlemeyi kendilerine görev edinmiş bir topluluk. Kanbağı serisi ile beraber Sydney sayesinde Simyacılar'ı daha yakından tanıma fırsatımız oldu. İlk dört kitapta okuyucunun ağzına bir parmak bal çalan yazar, Gümüş Gölgeler kitabında bu topluluk hakkında daha çok bilgi vermiş.


Sydney, Simyacı kurallarından en önemlilerini çiğnemiştir: Bir vampirle ilişki yaşamak ve büyü yapmak. Bu nedenle de Simyacıların hapishanesinde tutulmaktadır. Hapishanede yaşam gerçekten çok zordur. Bu kısımları merakla okudum. Kitaplarda karakterlerin zor olaylar yaşamalarını ve buna karşın direnmelerini okumayı seviyorum. Ondan bu kitabı ayrı bir sevdim. Hem Simyacıların karanlık dünyasını öğrenmiş olduk hem de Sydney'in zorlu yaşam mücadelesini okuduk. Simyacılar pek bir fenaymış yahuuu!!

Kanbağı Serisi Seri Sıralaması
1.      Kanbağı (Bloodlines)
2.      Altın Zambak (The Golden Lily)
3.      Mavi Büyü (The Indigo Spell)
4.      Ateşli Kalp (The Fiery Heart)
5.      Gümüş Gölgeler (Silver Shadows)
6.      Yakut Çember (The Ruby Circle)

Gümüş Gölgeler'in sonunda serinin başından beri beklediğim bir olay oldu. Okurken, "Sonunda!" diye sevinmiş olabilirim. Kih kih kih.

Yakut Çember ile seriyi bitiriyoruz. Merakla okuyacağım.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...