30 Mart 2016 Çarşamba

The Hathaways #3: Gecemi Aydınlat - Lisa Kleypas


Kitap Adı: Gecemi Aydınlat 
Kitabın Orijinal Adı: Tempt me at Twilight
Yazar Adı: Lisa Kleypas
Seri Adı: The Hathaways
Seri Sıralaması: 3/5
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 369
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Poppy Hathaway sıra dışı ailesini çok sevse de sıradan bir hayata özlem duymaktadır. Kaderin cilvesi karşısına sır gibi sakladığı tehlikeli bir hayatı olan varlıklı, güçlü ve gizemli otel sahibi Harry Rutledge'i çıkarır. İtibarına gölge düşen genç kız onun evlenme teklifini kabul ederek herkesi şaşırtır ve çok geçmeden kocasının güvenini değil yalnızca tutkusunu kazandığını anlar.

Harry Poppy'yi elde etmek için her şeyi yapmaya razıdır - kalbini açmak dışında. Hayatı boyunca herkesi kendinden uzak tutmuştur... Ama zeki ve baştan çıkarıcı Poppy her şekilde onun eşi olmayı istemektedir. Yine de aralarındaki tutku artarken gölgelere saklanan bir düşman pusuda beklemektedir. Harry onu kaybetmek istemiyorsa sonsuza dek ruhen ve bedenen gerçek bir birliktelik kurmak zorundadır.

"Rita ödüllü Kleypas eğlenceli, keyifli ve duygusal bir başka hikâye ile yine gönlünüzü kazanacak.”

Yorumum: Historical romance yazarlarımdan biri de Lisa Kleypas’dır. Romanlarında iki kişi arasındaki aşkın dışında da diğer karakterlerine bolca yer vermesini ayrı bir seviyorum.  Karakterlerin toplu olarak bir arada olmasından, aralarındaki komik diyaloglardan ve birbirleriyle olan atışmalarından okurken keyif alıyorum.



Gecemi Aydınlat, Hathaway’lerden Poppy’nin hikayesi. Hathaway ailesi Londra’ya geldiğinde Harry Rutledge’nin otelinde kalmaktadırlar. Harry otelde kalan müşterilerinin konforuna ne kadar dikkat ediyorsa, görünmemeye de o kadar özen gösteriyordur. Poppy’i birçok kez görmüş ancak kendisi ortaya çıkmamıştır. Her seferinde de genç kızı çok güzel bulmuştur. Tesadüf eseri bir yerde karşılaşan Poppy ve Harry için hayat sürprizlerle doludur.

Poppy’nin her şeye değeceğini aklından geçirdi. Ruhunun son kalıntılarından vazgeçmeye bile değeceğini.

Harry, genç kızdan o kadar çok etkilenmiştir ki ne olursa olsun onunla evlenmeye kararlıdır. Poppy ise kendini zor karar vereceği bir olayın içinde bulmuştur.

The Hathaways Seri Sıralaması
1.      Benimle Kal (Mine Till Midnight) – Amelia Hathaway ve Cam Rohan
2.      Vazgeçmem Senden (Seduce me at Sunrise) – Win Amelia Hathaway ve Kev Merripen
3.      Gecemi Aydınlat (Tempt me at Twilight) – Poppy Amelia Hathaway ve Harry Rutledge
4.      Daha Sabaha Çok Var (Married by Morning) – Leo Amelia Hathaway ve Bayan Marks
5.      Meğer Ne Çok Sevmişim (Love in Afternoon) – Beatrix Amelia Hathaway ve Kaptan Christopher Phelan

Gecemi Aydınlat kitabında, Hathaway’lerin hepsini görüyoruz. Amelia ve Cam, Merripen ile Win’in evliliklerinin ilerleyişinden ve Cat ile Leo arasında bir şeylerin filizlendiğinden de haberimiz oluyor. Lisa’nın bu anlatım tarzını çok seviyorum. Kitabı biten karakterleri bir kenara bırakmaktansa, serilerin devamlarında onlara yer vermesi bana sevdiğim tanıdık birileriyle karşılaşmışım gibi bir his veriyor. 

Yorumu yazana kadar Daha Sabaha Çok Var (Leo ve Cat’in hikayesi) kitabını da bitirdim. Seriyi bitirmeme son bir kitap (Meğer Ne Çok Sevmişim) kaldı. Canım sıkıldıkça tekrar tekrar okuyacağım bir seri. Historical severlere kesinlikle tavsiyemdir!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!



4 yorum:

  1. Okuduğum iki tarihi romans kitabından yola çıkarak diyebilirim ki sürükleyici ve büyülü bir dünyası var bu kitapların. Gerçi iki taneden sonra birbirine benziyor bu tarz kitaplar diyerek devam etmedim :) Belki farklı bir konu çıkarsa fikrim değişir. Bu arada benim de bir blogum var. Dizi film kitap gezi... Göz atarsanız pek sevinirim :) 👉1masalgibi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihi romansları çok seviyorum. Aslında konusu farklı bir çok var. Denk gelirseniz tekrardan bir bakabilirsiniz :) Blogunuza bakacağım. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Hep sizin yorumlarınıza güveniyorum nedense çok cana yakınsınız ya :D ablam gibi hissediyorum sizi sanki bu seriyi de merak etmemi sağladınız teşekkürler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa teşekkür ederim :) Seri gerçekten de çok güzel, tavsiyemdir. <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...