2 Eylül 2015 Çarşamba

Kitaplarda En Sevdiğim İkinci (Yan) Karakterler *_*



Herkese merhaba,

Hep ana karakterleri severiz, yorumlarımızda onları ön plana çıkarırız. Peki bir de yan karakterlere bakmaya ne dersiniz? 

Ateşi Yakalamak kitabından Finnick


Açlık Oyunları serisine başladığımda ne seri bu kadar tutulmuştu ne de ortada filmi vardı.  Seri aldı başını gitti tabii karakterler de öyle. Kesinlikle ana karakterler kadar kurgunun içinde önemli olan bir karakterdi. Bir okuyucu olarak dikkatimi çekti.

Ölümcül Oyuncaklar serisinde Magnus Bane


Magnus Bane için yazacak dolu şey var. Bir kere kurgunun en kilit isimlerinden biri. Olayları çözer, ana karakterlere yardım eder, en olmadık yerde ortaya çıkarak düşmanların kafasını karıştırır. Böyle bir karakter sevilmesinde kim sevilsin?

Melez Sözleşmeleri serisinden Seth


Melez sözleşmeleri serisinin kitap yorumlarımı okuyan ve yakın arkadaşlarım bilir ki ben Team Seth’im. Aidan çok şey yapsa da ben en başından beri Seth’i sevdim, Aidan’ı ise hiç sevmedim. Tek tesellim yazarımızın Seth’in ana karakter olduğu yeni bir kitap yazması. Ülkemizde ne zaman çıkar hiç bilmiyorum. Şu an Dex benim gözümde eski popülaritesini kaybetti. Fantastik dünyam olarak baktığım yayınevi artık Türk yazarlara yöneldi. Ben de haliyle başka yayınevlerine yöneldim :p 

Vampir Akademisi serisinden Adrian Ivashkov


Seride Dimitri’den sonra ilgimi çeken karakterdi. Zaten kitabında yan erkek karakteriydi. Dimitri’yi ne kadar sevsem de Adrian’ı da sevdim ama bir tık aşağıda. Yan serisi çıktığını duyduğumda inanılmaz sevindim. Sadece ilk kitap olan Kanbağı’nı okuyabildim. Devam etmeliyim. 

Alacakaranlık serisinden Jasper


İlk filmini izlemiş sonrasında kitaplarına yönelmiştim. Filmde dikkatimi çeken kişi Edward değil Jasper’dı. Bu kitaplarda da böyle oldu. Team Jasper *_*

Ateş serisinden V’lane


Ateş serisinden sadece ilk kitap olan Karanlık Ateş’i okuyabildim. V’lane ilerleyen kitaplarda daha ön plana çıkabilir bilmiyorum. Karanlık Ateş’te kesinlikle Barrons’dan daha çok sevdim kendisini. Bakalım ilerledikçe fikrim değişecek mi?

Kedicik ve Bones serisinden Spade ve Ian


Kesinlikle Spade hayranıyım. Kitabını iki kere okudum ve birkaç kere de sevdiğim kısımları okumak için karıştırdım. Bones’u bile bu kadar sevmedim. Ian’ı da Spade kadar olmasa da seviyorum. Hele iki karakterin bir olduğu vampir dövüşleri *_* 

Arada bu şekilde kitaplar hakkında sevdiğim – sevmediğim şeyleri yazmayı düşünüyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

5 yorum:

  1. Ateşi Yakalamak filmi de vizyona girdi girecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum :) Vizyona girdiği gibi sinemadayım :)

      Sil
  2. ya Finnick, Bane, Seth, Adrian... ya sen ruh ikizim misin nesin ya? Ayrıca ben de her zaman Seth'i sevdim. En sevdiğim kitap karakteri diyebilirim.Hatta ve hatta Seth diğer karakterleri öldürüp kitapta adam bırkmasa(Alex dahil) ay ne güxel öldürdü derim. Takıntım yani Seth benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiğim karakterler :) Özellikle Seth. :)

      Sil
  3. Ben de :) Yan karakterler bazen daha çok ilgimi çekiyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...