9 Şubat 2015 Pazartesi

Vampire for Hire #1: Gecenin Hakimleri - J. R. Rain



Kitap Adı: Gecenin Hakimleri
Kitabın Orijinal Adı: Moon Dance
Yazar Adı: J. R. Rain
Seri Adı: Vampire for Hire
Seri Sıralaması: 1/12 + 7 novella
Türü: Fantastik, Paranormal
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5

  
Arka Kapak Yazısı: Bugüne kadar bildiğiniz bütün vampir hikâyelerini unutup Samantha Moon’la tanışmaya hazır olun.

Bir eş, bir anne ve özel bir dedektif... Ayrıca bir vampir!

Mükemmel bir aileye sahip Samantha Moon’un hayatındaki her şey yolunda gidiyordu, ta ki akıl almaz bir saldırı tüm hayatını sonsuza dek değiştirip bütün yaşamını altüst edene kadar.
Samantha vampir olduktan sonra, işini bırakıp geceleri çalışmayı tercih ettiği özel dedektifliğe başlar. Beş kez vurulan ve ölmeyen Kingsley Fulcrum ise kendisine saldıran kişiyi bulması için Samantha’yı tutar. Bu gizemli olayı çözmeye çalışan Samantha, Kingsley’in göründüğü gibi biri olmadığını anlar. Yeni yaşamına alışmaya çalışan Samantha, acaba öğrendiği bu akıl almaz gerçeklerle başa çıkabilecek midir?

“Uykunuzun kaçmasına hazır olun!”
James Rollins
“Gecenin Hâkimleri mutlaka okumanız gerekenler arasında. Eğer Janet Evanovich’in Stephanie Plum’ını sevdiyseniz, J. R. Rain’in bir vampir olarak özel dedektiflik yapan Samantha Moon’unu da seveceksiniz.”
Booklist
“Elinizden bırakmanız imkânsız. Gecenin Hâkimleri, alışılmadık bir tarzda birbirinden farklı birçok karakterin yer aldığı,mükemmel bir şekilde kurgulanan olay örgüsü ve canlı diyaloglarıyla inanılmaz bir şehir fantezisi.”
April Vine

Yorumum: Martı Yayınları bizi J. R. Rain ve onun değişik ama bir o kadar da güzel vampir serisiyle tanıştırdı. Gecenin Hakimleri için benim de sloganım aynen kitabın arka kapağında yazdığı gibi diğer vampir kitaplarını unutun ve Samantha Moon ile tanışın!

Samantha Moon bir vampir. Ama aynı zamanda da iki çocuğu olan bir anne. Vampir olduktan sonra FBI’daki işini bırakıp, geceleri özel dedektiflik yapmaya başlar. Yüzünün solgun, vücudunun soğuk olması ve gündüzleri dışarı çıkamamasının sebeplerini bir hastalığa yakalandığını anlatarak geçiştirmektedir. Altı yılı bu yalanları söyleyerek, çocuklarına iyi bir anne olarak geçirmiştir. Ancak ne zaman ki Kingsley ile tanıştı işte o zaman tüm dünyası değişmiştir.



Kingsley bir avukattır ve onu öldürmek isteyen biri ya da birileri vardır. Peşindeki adamları bulması için özel dedektif olan Samantha Moon’u tutar. Şimdi her ikisini de macera dolu günler beklemektedir. 


Samantha Moon, vampirlik hakkında hiç bir şey bilmemektedir. Her şeyi yaşayıp, deneyip öğrenmektedir. Mesela artık katı besinleri alamayacağını ilk yemek yediği zaman hoş olmayan bir takım şeyler sonucu fark etmiştir.  Ya da gündüzleri dışarı çıkamayacağını deneyimleyip kendi görmüştür. Tanıştığı bir kişi Samantha’ya vampirlik hakkında hiç bilmediği bir sır vermiştir. Bunu yapıp yapamayacağını bilmeyen vampirimiz öyle bir anda dener ki başarılı olur. İşte vampirimizde olan bu özelliği çok sevdim ben! Şimdiye kadar birçok vampir kitabı okudum ama hiçbirinde Samantha’daki bu özelliğe rastlamamıştım. Hem hikayenin gidişatı açısından hem de okuyucuyu iyi yönde şaşırtmak açısından hoş bir sürpriz oldu *_*

Vampire for Hire Seri Sıralaması
1.      Gecenin Hakimleri (Moon Dance)
2.      Vampire Moon
2,5. Vampire Nights and Other Stories
3.      American Vampire
4.      Moon Child
4,4. Vampire Blues: Samantha Moon Case Files
4,5. Christmas Moon
5.      Vampire Dawn
6.      Vampire Games
7.      Moon Island
7,4. Halloween Moon
7,5. Vampire Gold
7,6. Blue Moon
8.      Moon River
8,5. Dark Side of the Moon: A Samantha Moon story
9.      Vampire Sun
10. Moon Dragon
11. Moon Shadow
12. Vampire Fire

Serimiz ana kitapların dışında bolca ara kitapların olduğu uzunca bir seri. İlk kitabı gerek kurgusu açısından gerekse akıcılık açısından sevdim ben. Samantha Moon’un vampirliği öğrenmesini ve bu aşamada başından geçen olayları keyifle okuyacağım. Özellikle de Fang’ı çok merak ediyorum. Bir de kitap için şunu söyleyebilirim ki +18’lik bir durum hiç yoktu. Yani bu kısımları okumayan ya da atlayan okuyucular gönül rahatlığı ile Gecenin Hakimleri’ni tercih edebilir.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

6 yorum:

  1. Şuan Cerrah adlı bir romanı okuyorum, polisiye romanlara bayılıyorum bu romanıda alacağım, listeye ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hem fantasik hem de polisiye olarak güzel bir kitap. Özellikle vampir dedektif hoş bir ayrıntı olmuş. Şimdiden keyifli okumalar.

      Sil
  2. serinin tüm kitaplarını nereden bulabilirim. d&r da yada kitapyurdunda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin ilk 3 kitabı çıktı, okuoku.com'dan bulabilirsiniz.

      Sil
    2. İlk üç kitap çıktı demişsiniz, diğer sayıları(4,5 ara bölümler vs.) henüz çıkmadı mı? Çıktıysa nereden alabilirim ? Şimdiden teşekkürler

      Sil
    3. Maalesef diğer ara kitaplar çıkmadı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...