15 Kasım 2018 Perşembe

Daughter of Smoke&Bone #1: Duman ve Kemiğin Kızı - Laini Taylor


Kitap Adı: Duman ve Kemiğin Kızı
Kitabın Orijinal Adı: Daughter of Smoke&Bone
Yazar Adı: Laini Taylor
Seri Adı: Daughter of Smoke&Bone
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 444
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Bir zamanlar, şeytanın ininde yerde tüylerle oynayan küçük ve masum bir kızdı.
O, artık masum değil...
Bir varmış, bir yokmuş, bir melekle şeytan birbirlerine aşık olmuş. Ve hikayenin sonu hiç iyi bitmemiş.

Yorumum: Son zamanlarda güzel kitaplar okumaya başladım, umarım bu şekilde devam eder. Duman ve Kemiğin Kızı da bu kitaplardan biri. Kesinlikle ilk kitapla favorilerime girdi.

Karou, "Hayatım gerçekten senin gözünde bu kadar mı değersiz?" diye sormuştu.
Brimstone'un cevabı, korkularını ne onaylamış ne de yalanlamıştı. "Hayatın mı? Yani bedeninden mi bahsediyorsun? Bedenin bir kılıftan başka bir şey değil Karou. Ruhun başka bir mesele ve bildiğim kadarıyla ruhunu tehdit eden herhangi bir tehlike yok."

Melek kitaplarını okumayı çok severim. Melek, şeytan ve savaş oldum mu değmeyin keyfime :p Karou ve Akiva, muhteşem iki karakter ancak benim gözüm Kimera'larda. Ne yakışıklı ne de güzeller... Sadece çok farklılar. Her türden bir özellik almışlar ve bu vücutlarına yansımış. Bir Kimera'nın başı maymundan, gövdesi yılandan ve kuyruğu kurttan olabilir. Bu sadece benim basit anlatımım. Kitabı okuyanlar bilir ya da okuyacak olanlar Kimera'ların çok daha karmaşık bir yapıya sahip olduğunu göreceklerdir.

Brimstone, "Ben umut ederim çocuk. Ama asla dilek dilemem. Arada fark var."
Karou bunu kafasında evirip çevirmişti, aradaki farkı bulabilirse belki Brimstone'u etkileyebileceğini düşünmüştü. Aklına bir şey geldiğinde, kelimelere dökmek için çaba sarf etmişti. "Umut senin içinden gelir, dileklerse sadece sihirdir."
"Dilekler sahtedir. Umut gerçektir. Umut, kendi sihrini yaratır."

Karou, diğer kızlardan çok farklıdır. Normal insanlarla yaşadığı ve bir de onlardan gizli saklı yaşadığı bir hayatı vardır. Bu gizli saklı hayatı kendi içinde o kadar gizlidir ki Karou bile neyin ne olduğunu bilmemektedir. Taa ki Akiva ile karşılaşıp olaylar başladıktan sonra! Bundan sonrası kesinlikle olaylar olaylar :D

Duman ve Kemiğin Kızı Seri Sıralaması
1.      Duman ve Kemiğin Kızı (Daughter of Smoke & Bone)
2.      Kan ve Yıldız Işığı Günleri (Days of Blood & Starlight)
3.      Tanrı ve Canavarların Düşleri (Dreams of Gods & Monsters)

Kitabın arka kapağında konuya dair çok bir şey anlatılmadığı için ben de konunun üstünde çok durmayacağım. Sadece diyorum ki fantastik kitapları seviyorsanız okuyun, okutun!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!


1 yorum:

  1. Serinin iki kitabını okudum.Son kitap çıkmamıştı sanırım. Sağlam ve ilginç bir kurguya sahip. Aslında kitapları unutmadan son kitabı da okumalıyım. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...