12 Şubat 2017 Pazar

The Mortality Doctrine #1: Oyun Ustası - James Dashner

Kitap Adı: Oyun Ustası  
Kitabın Orijinal Adı: The Eye of Minds
Yazar Adı: James Dashner
Seri Adı: The Mortality Doctrine
Seri Sıralaması: 1/3 + 1 novella
Türü: Bilimkurgu, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Sanal Ağ'a hoş geldiniz.

En çılgın hayallerinizin... ve en korkunç kabuslarınızın ötesinde bir dünya. Kim kurallara göre oynamak ister ki? Gerçek dünyadan kaçarak geleceğin sanal dünyasına sığınan Michael, Sanal Ağ'da arkadaşları Bryson ve Sarah'yla oyunlar oynayıp Derin'e gireceği günü beklemektedir. Ve yakın zamanda şahit olduğu bir olay sonrasında arkadaşının desteğine her zamankinden çok ihtiyaç duymaktadır.

Sanal Ağ Güvenliği genç oyuncunun kapısını çaldığında, oyuncular arasında dehşet saçan terörist Kaine'i bulmak için onun korsanlık yeteneklerini kullanmak istedikleri ortaya çıkar. Bu uğurda arkadaşlarıyla Yol'a adım atan Michael, fiziksel ve zihinsel mücadeleler sonucunda çok fazla kayıp, acı ve yorgunluk yaşayacaktır. Üstelik attığı her adımda, kafasını kurcalayan soru daha da belirginleşecektir: Bu evrende gerçek insan, kim sadece bir koddan ibarettir.

Yorumum: James Dashner, Labirent serisi ile sevdiğim yazarlar arasına girmişti. Yeni serisi çıkınca bu seriye de başlama kararı almıştım. Serinin ilk kitabı ise Fighting blogunun sahibeleri canlarım Esra ve Kübra'dan hediye <3

"Pekala. Sadece... Gözümüzü dört açalım ve tetikte olalım."
"Gözümüzü dört mü açalım?" diye tekrarladı Michael, alaycı bir tavırla. "Tetik de mi olalım? Ciddi misin?"
"Ne var?"
Michael kısa bir kahkaha patlattı.         "Sherlock Holmes gibi konuşuyorsun. Bir büyüteç de çıkaracak mısın? Belki bir pipo?


Michael, Sarah ve Bryson sanal ortamda arkadaş olmuşlardır. Gerçek hayatta hiç görüşmeyen bu üçlü, oynadıkları bir oyunda bir araya gelmektedirler. Oyunun içine girmek için tabut denilen bir kutunun içine giriyorsunuz, sonra da kendinizi oyunda buluyorsunuz. Oyun içinde ölseniz bile gerçek hayatta yaşayarak uyanıyorsunuz. Ancak artık oyunu tehdit eden biri vardır. Peşine düştüğü kişiyi öldürünce, o kişi gerçek hayatta da ölmüş oluyordu. Bu nedenle Sanal Ağ Güvenliği, Michael ve arkadaşlarından yardım ister. 

Hareket etmeyi denedi fakat felç olmuştu. Bütün benliğini derin bir korku sarmıştı. Sonra ışık topunun içinden, her kelimesinde zonklayan bir ses duydu. Korkunçtu.
"Adım Kaine," dedi ses. "Ben her şeyi görürüm."

Michael, Sarah ve Brayson'ı macera dolu bir sanal ortam beklemektedir. Bu üçlü, tehdidi ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

The Mortality Doctrine Seri Sıralaması
0,5. Gunner Skale
1.      Oyun Ustası (The Eye of Minds)
2.      Oyunbozan (The Rule of Thoughts)
3.      The Game of Lives

Bu seri ilk çıktığı zaman Labirent serisi ile çok karşılaştırıldı. Ben de karşılaştırırsam Labirent çok daha güzeldi, ancak Oyun Ustası da kendi içerisinde özgün ve güzel serilerden biri.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...