13 Temmuz 2016 Çarşamba

Mara Dyer #1: Eksik Parça - Michelle Hodkin

Kitap Adı: Eksik Parça
Kitabın Orijinal Adı: The Unbecoming of Mara Dyer
Yazar Adı: Michelle Hodkin
Seri Adı: Mara Dyer
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 424
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 1/5


Arka Kapak Yazısı: Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, tüm yaşadıklarından sonra yeniden aşık olabildiğini, gerçek olması imkansız halüsinasyonlar gördüğünü, aklını kaçırdığında endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere...

Yorumum: Bayram tatilini sadece kitap okuyarak geçiren biri olarak bayağı bir kitap yorumu biriktirdim. Birkaç gün ara ile yayınlamayı düşünüyorum. Eksik Parça'da tatil süresinde okuduğum romanlardan biriydi. İlk çıktığı andan itibaren çok okumak istediğim bir kitaptı ancak aradığımı ne yazık ki bulamadım. Son zamanlarda okuduğum en kötü kitaptı.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazarın fantastik olarak bulduğu konu güzel, ama işleyişi sıradandı. 424 sayfalık kitabın yaklaşık 50 sayfasında bile fantastik namına bir şey yoktu. Benim bu kitap için söyleyeceğim tek şey; taşınan bir kızın yeni okulunda yaşadığı aşk macerası ve zorluklardı.


Kitap çok akıcı, espiriler güldürücü ama fantastik türüne bana göre uymayan bir kitaptı. Ayrıca ne kadar akıcı ve çok çabuk okunan bir kitap olsa da bana cümleler, olaylar çok basit geldi.

Mara Dyer Seri Sıralaması
1.      Eksik Parça (The Unbecoming of Mara Dyer)
2.      Bıçak Sırtı (The Evolution of Mara Dyer)
3.      Akıl Çıkmazı (The Retribution of Mara Dyer)

Serinin ikinci kitabı da elimde olmasına rağmen devam etmeyeceğim. Beğenmediğim, türüne uymayan, gençlere yönelik bir kitaptı. Son zamanlarda bazı yayınevlerine son çıkarttıkları kitaplar bakımından güvenmemeye başladım. Pegasus Yayınları da bunlardan biri. Eskiden her çıkan kitabına güvenip alırken ve okuduğumda beğenirken artık bu güvenim kalmadı. Yeni kitaplarını daha çok araştırıp, öyle alma taraftarıyım. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

  1. Çok merak edip hayal kırıklığına uğrayınca insan gerçekten üzülüyor okuma hızı da düşüyor,daha okumadım ama bu kitabı çok sevende var çok klişe bulanda,internetten ön okumaları ya da pdf şeklinde biraz okuyabilirsin almadan önce iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seveni var ve hatta çevremde nasıl bu kadar sevebiliyorsun dediklerim var. Ben hem klişe buldum hem de fantastik türüne uygun bulamadım. Kararsız kaldığım ve çok övülen kitaplarda satın almadan önce bir inceleyeceğim.

      Sil
  2. Ben de ilk kitapta hayal kırıklığına uğradım canım ama şans verip ikinci kitabı da okudum . E elinde olduğuna göre bence okumalisin güven bana. Ben de tereddüt ettim ama değdi yazar ilk kitaptaki hatalarının bir çoğunu indirmiş ve okumaya değecek hale getirmiş ama uyarayım fantastik türünden ziyade yine gerilim ağırlıklı olmuş kitap ama güzel :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...