13 Ağustos 2015 Perşembe

Altered #1: Amnezi - Jennifer Rush



Kitap Adı: Amnezi
Kitabın Orijinal Adı: Altered
Yazar Adı: Jennifer Rush
Seri Adı: Altered
Seri Sıralaması: 1/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Her Şeyi Unutmaya Zorladılar. Ama Asla Unutmayacaklar
Kendine bile güvenemediğinde, kime inanabilirsin?

Anna'nın hayatı sırlarla kuşatılmıştır. Babası Şube'nin son projesi için, çiftlik evlerinin altındaki laboratuvarda, genetiği değiştirilmiş dört çocuğu gözlemleyip üzerlerinde çeşitli testler yapmaktadır. Ciddi mizaçlı Nick, neşeli Cas, zeki Trev… ve Anna'nın kalbini çalan Sam.

Şube, çocukları geri alma vaktinin geldiğine karar verince Sam bir kaçış planı yapar. Onunla gitmek ve güvenli hayatına devam etmek arasında kalan Anna'yı babası kaçmaya zorladığında Sam de genç kızı her ne olursa olsun Şube'den koruyacağına dair söz verir. Ancak bir sorun vardır: Sam ve diğerleri laboratuvardan önceki hayatlarına ve gerçek kimliklerine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır.

Hayatta kalmak için, Şube onları yakalayıp geçmişlerini tamamen ellerinden almadan önce tüm ipuçlarını bir araya getirmek zorundadırlar. Üstelik Anna kaçışları sırasında Sam'le birbirlerine tahmin ettiklerinden çok daha fazla bağlı olduklarını keşfedecektir...

Yorumum: O kadar çok fantastik kitap Türkçe’ye çevrildi/çevriliyor ki bir okuyucu olarak özgünlük arar oldum. Bazen bir kitabı elime aldığımda bunun konusu diğerine benziyor diye bırakıyordum. 

Pegasus Yayınları’ndan çıkan Amnezi’nin ise farklı bir konusu var ancak nedense daha sonra almaya düşünüyordum. Siparişim sırasında önerilerine güvendiğim bir arkadaşım Amnezi’yi almamı tavsiye edince ben de sepete ekledim. 

“Aklına gelen  bir şey oldu mu?” diye sordum. “Ev tanıdık geliyor mu?”
“Neyin gerçek, neyin sadece bir dejavu hissi olduğunu ayırt etmekte zorlanıyorum.”

 
Konu itibariyle değişik bir kitap. Genetiği değiştirilmiş çocuklar bir çiftlik evinde kapalı tutularak bakılıyorlar. Çeşitli testlere tabi tutulup, performanslarının arttırılması sağlanıyor. Ama ne çocuklar ne Anna ne de biz onların neden orda tutulduğunu bilmiyoruz. 

Kitabımız asıl Anna ve çocukların oradan kaçması ile başlıyor. 

Sam; Anna’nın aşık olduğu çocuk.
Trev; Anna’nın kankitosu :p
Cas; zıpır, sürekli aç dolaşan bir tip.
Nick; Anna ile anlaşamayan tek kişi.

Şimdiyse burada, yeniden onun göğsüne yaslanmıştım ve geçmişteki Sam’e hissettiklerimle, şu anki Sam’e hissettiklerimin ayrımını yapmakta zorlanıyordum. Şüphesiz aynı kişiydiler ama geçmişimdeki Sam’den hoşlanmak güvenliydi. Şu anki Sam’den hoşlanmaksa değil.

Çocukların hafızaları silindiği için dış dünya hakkında hiçbir şey hatırlamıyorlar. Anna zaten çiftlik evinden dışarı çıkmadığı için pek bir şey bilmiyor. İşte bu beş kişi bilinmeyen yollarda, bilmedikleri bir şeyi ararken aslında ne kadar çok hayatlarının değiştiğini fark edecekler.


Altered Seri Sıralaması
0,5. Forged
1.      Amnezi (Altered)
1,5. Betrayed
2.      Bellek (Erased)
3.      Diriliş (Reborn)
3,5. Played 

Kitabın temposu hızlı bir şekilde ilerliyor. Zaten anlatım çok akıcı. Amnezi’yi iki kere elime aldım ve bitti. Hem düşmeyen temposu hem de bilinmeyeni arama çabaları kitabı bırakmanıza engel oluyor. 
Yalnız kurguda gerçekten sevmediğim bir nokta var. Yani orası olmasaydı kesinlikle puanım beşti, ama ondan dolayı dört veriyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


4 yorum:

  1. Forged, Betrayed ve Played ı okudun mu? Nerden okuyabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara kitapları okumadım. İngilizce ebook bulabilirsiniz nette, Türkçe'ye çevrilmedi çünkü.

      Sil
  2. Ayy ben bu kitaba bayılıyorum Sam çok harika ya aslında ablam almıştı 1 sene önce ve ben gece gece okudum 11 den 7 ye kadar anca bitirebildim gözümde canladırıp iyice kavramam gerek ama lesinlikle tavsiye ederim yakında 2.sini alıcam sonra 3.sünü

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...