20 Ağustos 2015 Perşembe

Evernight Akademisi #3: Kum Saati - Claudia Gray



Kitap Adı: Kum Saati
Kitabın Orijinal Adı: Hourglass
Yazar Adı: Claudia Gray
Seri Adı: Evernight
Seri Sıralaması: 3/5
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 308
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5

  
Arka Kapak Yazısı: Ölüm ve sonsuz yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Bianca, hayata tutunabilecek mi?

Bianca ve Lucas, tanıştıkları vampir okulu Evernight Akademisi'nden kaçıp Siyah Haç adlı fanatik vampir avcıları topluluğuna sığınmıştır. Bianca avcıların arasında hayatta kalmak için doğaüstü kökenini gizlemek zorundadır ama Siyah Haç, genç kızın arkadaşı Balthazar'ı ele geçirince saklanmak gibi bir seçeneği kalmaz. Çok geçmeden Bianca ve Lucas yine kaçmaya başlar ancak bu sefer peşlerinde hem Siyah Haç hem de Evernight Akademisi'nin güçlü liderleri vardır. Ancak ne kadar uzağa giderlerse gitsinler genç kız kaderinden kaçamayacaktır. Bianca, aşklarının her şeye göğüs gerebileceğini düşünmüştür… Peki, aşkı onları bekleyen felaketten de sağ çıkabilecek midir? 

Yorumum: Seriye ilk başladığım zaman, klasik vampir okulu tarzında bir kitap diye düşünerek başlamıştım. Zaten böyle kurguları sevdiğim için seriyi de severim demiştim. 

Evernight serisi düşündüğümden de iyi çıktı. Aynen dediğim gibi başlangıçta klasik gibi geldi ama sonrasında kesinlikle yazar almış başını gitmiş. Sonsuz Gece’yi okuduğumda seriye devam ederim dedim, Yıldız Avcısı’nda gittikçe güzelleşiyor diye düşündüm ama Kum Saat’inde wooaaaaaa diyorum. *_*


Claudia Gray kesinlikle bu kitapla seriyi uçurmuş. Özellikle vampir kitaplarında olan vampir-kurtadam düşmanlığındaki kurtadam kısmını çıkarmış ve yerine başka bir paranormal varlık koymuş. Bu kısımlar hem kurguyu değiştirmiş hem de özgünlüğü sağlamış. 

“Gerçekle çok yakında yüzleşmek zorunda kalacaksın, Bianca. Yalanlar seni daha fazla koruyamaz.”

Evernight Akademisi’nden kaçan Bianca ve Lucas çok büyük tehlikededir. Bianca’nın vampir olduğunu bilmeyen Siyah Haç (vampir avcıları) örgütünde yaşamak son derece zordur. 

“Onlardan birine her bakışımda şunu hatırlamaya mecburdum. Bilseler, beni öldürürlerdi.”

Kansızlık inanılmaz zorlasa da Lucas ve gelecekleri için katlanmak zorundadır. İkisi de çok fazla zamanlarının kalmadığını bilmektedir. Bir an önce ayrılıp, kendi yollarına gitmek istemektedirler.

Evernight Akademisi Seri Bilgisi
1.      Sonsuz Gece (Evernight)
2.      Yıldız Avcısı (Stargazer)
3.      Kum Saati (Hourglass)
4.      Yaşamın Ötesi (Afterlife)
5.      Balthazar

Kitap baştan sona macera doluydu. Dört ve beşi ki özellikle beşi çok merak ediyorum. Klasik vampir avcısı, vampir kitaplarından farklı bir çizgisi var. Ayrıca adının Kum Saati olmasının da bir anlamı var. :D

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...