12 Nisan 2015 Pazar

Fırtına Serisi #2: Girdap - Julie Cross



Kitap Adı: Girdap
Kitabın Orijinal Adı: Vortex
Yazar Adı: Julie Cross
Seri Adı: Tempest
Seri Sıralaması: 2/3 + 1 novella
Türü: Fantastik, Macera, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: -Günümüzde: Jackson ve Holly birbirini tanımıyor.

-Gelecekte: Ajan Holly, Jackson'ın peşine düşecek.

-Geçmişte: Jackson zaman akışını değiştirmeyi öğrenmeli.

Dünya tehlikededir. Sevdiği kadını kaybeden Jackson ise kimi kurtaracağına karar vermek zorundadır. Jackson Meyer, zaman yolculuğu tehditleriyle uğraşan CIA birimi Fırtına'ya ajan olarak katılmış ve hayatının aşkını kaybetmenin acısına rağmen yetkin bir ajan olduğunu kanıtlamıştır. Ancak tarihin akışında değişiklik yaparak kurtardığı Holly'yle tesadüfen karşılaştığında, Jackson kaybettiklerini yeniden anımsar.

Göz Duvarı adlı rakip bir örgüt ortaya çıktığında, genç ajan ve dostları kendilerini saldırı altında bulacaklardır. Jackson ise dünyanın değiştiğini, birilerinin Holly'yle silinmiş ilişkisinden haberdar olduğunu ve ikisinin de hayatını tekrar tehlikeye attığını anlayacaktır...

"Her dakikasında ayrı bir heyecan yaşamaya hazır olun."
-RT Book Reviews-

"Serinin hayranları genç CIA ajanı Jackson Meyer'ın sürprizlerle dolu yeni maceralarını dört gözle bekleyecekler."
-Examiner.com-

Yorumum: İlk kitap olan Fırtına’yı çıktığı gibi okuduğum için Girdap’ı uzun zamandır bekliyordum. Özellikle aynı karakterlerin hikayelerinin anlatıldığı serilerde devamlılık açısından hep bir merak unsuru olur. Bu nedenle Girdap çıkar çıkmaz okumak istedim.

Kitap düşündüğüm gibi çıktı mı çıkmadı mı bir türlü karar veremedim çünkü bana göre çok inişli çıkışlı olaylar dizisi vardı. İlk başladığımda beklediğim kitap bu muydu dedim, ilerledikten sonra tamam toparlandı diye düşündüm. Sonradan yine bir tempo ve kurgu düşüklüğü yaşarken son 100 sayfada tamamen farklı ama bir o kadar da güzel bir kurgu ile karşılaştım.  


“Bazen Holly’nin ne yaptığını, on sene içinde nasıl görüneceğini, başaracağı kesin olan muhteşem şeyleri hayal etmeye çalışıyorum ve benim onu özlediğim gibi beni özlemek zorunda olmadığı gerçeğine minnettar oluyorum.”

Serimiz zaman yolculuğu üzerine kurulduğu için geçmiş, günümüz ve gelecek arasında geçmektedir. Jackson bazı olayların olmasını önlemek için geçmişe gitmiş ve geleceği değiştirecek bir şey yapmıştır. Ancak bunu öğrenen biri de bazı değişiklikler yaparak Holly’i düşman gruptaki Göz Duvarı’na ajan olarak sokmuştur.

Jackson, Fırtına’da ajandır ve Holly ile ilgili her şeyi bilmektedir. Holly ise Jackson’ın peşinde olan Göz Duvarı’nda ajandır ve genç adamı hiç tanımamaktadır. 

“Aşık olmak beni mahvetmişti. Hem de adamakıllı. Hayatımdaki her şeyi daha karmaşık hale getirmişti ve bunu asla geri alamazdım. Hiçbir zaman. Holly’nin benimle birlikte olduğu hatıraları silebilir, kendimi bu ilişkiden defalarca çıkarabilirdim ancak bana yaptıklarını asla değiştiremezdim.”

Jackson’a iyi gibi görünen şey karşısına bambaşka ve tahmin edemediği şekilde çıkmıştır. Şimdi genç adam ne yapacaktır? Geçmişe gidip yeniden olayları değiştirecek midir yoksa günümüzde kalıp Holly’e olanları anlatma yoluna mı gidecektir?

Fırtına Serisi Seri Sıralaması
1.      Fırtına (Tempest)
2.      Girdap (Vortex)
3.      Anafor (Timestorm)

0,5. Today is Tomorrow

Serinin ilgi çeken, farklı bir konusu var. Ama yine de bir şeyler eksik diye düşünmeden edemiyorum. Ya inişli çıkışlı olan olay örgüsü ya da açıklama kısımları böyle düşünmemde etken oldu. Üçüncü kitabı da merakla bekliyorum. Yazarımız okuyucuyu seriye nasıl bağlayacağını iyi biliyor.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...