7 Nisan 2015 Salı

For Hire #2: Kiralık Sevgili - Christine Bell



Kitap Adı: Kiralık Sevgili
Kitabın Orijinal Adı: Guardian for Hire
Yazar Adı: Christine Bell
Seri Adı: For Hire
Seri Sıralaması: 2/2
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Sarabeth, severek çalıştığı tatil köyü yasadışı işler yapabilmek için kurulmuş paravan bir şirket çıkınca, işten ayrılır. Bir süre sonra şirketin çevirdiği gizli işler de ortaya çıkar ve her şey altüst olur. Yine de olayların daha da kötüleşmesi uzun sürmez. Geçmişte o tatil köyünde çalışan insanların teker teker kaza süsü verilmiş cinayetlerle ortadan kaldırılmaya başlanması, Sarabethi endişelendirir. En az onun kadar endişeli olan yakın arkadaşı Lindy, Sarabethi koruması için bir koruma kiralar. Ancak bu kiralık korumanın, kiralık bir sevgiliye dönüşmesi an meselesidir.

Yorumum: Çok yakın arkadaşlarım bilirler ki benim bir “can yazarlarım listem” vardır. Ne zaman kitapları çıksa koşa koşa alır ve okurum. Christine Bell de artık tamamen bu yazarlarımın arasına girdi. Kendisi çok içten bir insan. Röportaj yapmıştım, okumak için tık tık!

For Hire serisinin ilk kitabına tur yapmıştık. İki kitaplık minik bir seri ama yazarımız üçüncü kitabın geleceğinin sinyallerini vermişti. Goodreads’ta henüz yok ama dört gözle beklemekteyim.


İlk kitabımızın ana karakterleri Lindy ve Owen, gittikleri Şifa Evin’de doktor olan Sarabeth ile tanışmışlardı. Hatta Lindy ve Sarabeth çok yakın arkadaş olmuşlardı. Şifa Evi’nde yaşanan olaylardan sonra orada görev yapmış birkaç kişi öldürülmüştü ve sırada doktorun olması an meselesiydi. Bu konuda kuruntulu olan ikilimiz, Owen’ın arkadaşı olan Gavin’den Sarabeth’i koruması için ricada bulunurlar. Gavin aslında bu işi hiç istememektedir, sadece yakın arkadaşını kırmamak için kabul etmiştir. Hem kim güvenlik şirketinde başka işler dururken zengin, şımarık, histeri krizlerine giren bir kadınla uğraşmak isterdi ki? Belki Sarabeth, Gavin’in kafasında yarattığı kadından çok daha farklı biridir, belki de tam da düşündüğü gibi bir insandır.

Gavin kararlı bir şekilde, “Bu durum iki şekilde sonlanabilir,” diyerek sözüne devam etti. “Ya benimle gelir ve size dediklerimi yaparsınız. Ayak uydurmanız karşılığında ben de bedeninizin bu ayın sonunda zarar görmeden, şu anki halinde kalmasını sağlarım. Ya da burada kalırsınız ve ben de arkadaşım Owea’a, onun cömert teklifini kabul etmemeyi seçtiğinizi söylerim. Hiçbir şey beni bundan daha mutlu edemez. Abartmıyorum.”
“En azından bu konuda hemfikir gibiyiz. Yakın geleceği sizin yakınınızda geçirmekten daha az istediğim bir şey düşünemiyorum.”

Her ikisi de bu durumdan hoşlanmıyordu ve bir an önce mecbur oldukları ortamdan çıkmak istiyorlardı. Nitekim istedikleri gibi olmadı ve şartlar Gavin’in genç kadının koruması olması yönünde oldu.

For Hire Seri Bilgisi
1.      Kiralık Eş (Wife for Hire) – Lindy ve Owen
2.      Kiralık Sevgili (Guardian for Hire) – Sarabeth ve Gavin

Gereksiz bir ayrıntı olabilir ama; Gavin, genç kadın oyalansın diye ona romantik aşk kitapları almıştı. Böylece ne peşinde onu öldürmek isteyen insanları düşünecekti ne de Gavin’e ayak bağı olacaktı. (İtiraf: Bir kitap tutkunu olarak çok başarılı ve bir o kadar da romantik bir davranış *_*) 

Bir ev, korunmaya muhtaç seksi bir kadın, koruma olarak görevlendirilmiş yakışıklı bir adam. Romantik ve yer yer maceranın olduğu Kiralık Sevgili tam da türü sevenlerin okuyabileceği bir kitap.

Küçük bir dipnot: Kiralık Sevgili aslında kitabın konusuna pek uymayan bir isim. Sanırım seri vurgusundan dolayı böyle bir isim tercih edilmiş ama Kiralık Koruma denilseydi çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...