14 Ocak 2015 Çarşamba

Multiversum #1: Telepati - Leonardo Patrignani



Kitap Adı: Telepati
Kitabın Orijinal Adı: Multiversum
Yazar Adı: Leonardo Patrignani
Seri Adı: Multiversum
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Ya bu hayat çok sayıda ihtimalden sadece biriyse?

Alex ve Jenny on altı yaşında iki gençtir. Alex Milano'da, Jenny ise Melbourne'da yaşamaktadır. Son dört yıl boyunca zaman zaman birbirlerini bilinçlerini kaybettikleri anlarda, hiçbir uyarı vermeden gerçekleşen telepatik iletişimleri sırasında görmüşlerdir.

Bu telepatik nöbetlerin birinde buluşmak üzere sözleşen iki genç, aynı gün aynı yerde durmasına rağmen birbirini göremez. Bu, şaşırtıcı bir keşif yapmalarını sağlar: Farklı boyutlarda yaşamaktadırlar. Jenny'nin evreninde Alex bambaşka biridir. Alex'in evreninde ise Jenny altı yaşında ölmüştür. Onlar birbirlerini bulmaya çalışırken Çoklu Evren patlayıp yok olmanın eşiğine gelmiştir ama Jenny ve Alex'in kesinlikle buluşması gerekmektedir çünkü Dünya'nın geleceği buna bağlıdır. Yaklaşmakta olan kaderi yalnızca aşkları değiştirebilecektir…

"Telepati birçok açıdan harika ve başarıyı Açlık Oyunları kadar hak ediyor. Sinematik içeriğe sahip bu eğlenceli kitabı bitirmek için kendinizle yarışacaksınız. Patrignani gençlik edebiyatına yeni bir soluk getirecek."
-Glenn Cooper-

Yorumum: Pegasus Yayınlar’ından çıkan Telepati kitabı farklı ama bir o kadar da güzel bir romandı. Özellikle çoklu evren teorisi ve bu evrenlerin değişik versiyonlarının bu kadar gerçekçi anlatılması kitabı okurken insanı bir düşündürüyor. 



Alex ve Jenny, aynı yaşta olan farklı ülkelerde yaşayan iki öğrencidir. Dört senedir çeşitli farklılıklarla zihinlerinde iletişim kurmaktadırlar. Önce bir ses, sonra bir el, gözler, yüz… Zamanla görüntü daha net ve iletişim daha uzun olmaktadır. Bir gün çiftimiz görüşmeye karar verir. Alex, evden kaçar, para için arkadaşından yardım alır. Ne olursa olsun Jenny’i görecek, ona sarılacak ve tüm bunları kendisinin uydurmadığını kızın gerçek olduğunu görecektir.

“Her nerede olursak olalım, sen ve ben, Jenny. Birlikteyiz. Geliyorum.”

İkisi de aynı saatte, aynı yerdedir. Ancak birbirlerini görememektedirler. İşte tam burada çoklu evren teorisi devreye girmektedir. Alex ve Jenny farklı evrenlerde birbirleri ile telepati yöntemi ile iletişim kurmaktadırlar.


Telepati Seri Sıralaması
1.      Telepati (Multiversum)
2.     Hafıza (Memoria)
3.    Ütopya (Utopia)

Birçok ihtimal ve her ihtimalde farklı hayatlar süren Alex ve Jenny, zaman zaman deja vu yaşamaktadırlar. Bir kapı, bir ev, bir insan, bir çocuk, yürünen yollar sanki ilk değilmiş, defalarca aynı yerler görülmüş gibi gelmektedir. Tüm bu hisler çoklu evren karmaşasından da olabilir, başka bir şeyden de. En iyisi kitabı okumak!

Kitap hakkındaki genel düşünceme gelirsem, önce kitabı çok sevdim, akıcı bir kitap. Özellikle de merak unsuru kurguya öyle bir yerleştirilmiş ki bir yerden sonra ne olacak diye diye kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Ancak kitabın yarısından sonra yazar olayları bayağı bir karıştırınca önümde kördüğüm olmuş bir yumak var gibi hissettim. Başlangıçta akıcı olan kitap sekteye uğradı. Alex ve Jenny duvara toslayıp ne olduğunu anlayana kadar ben de kördüğümle uğraştım. Kitap hızlı ilerken karşıma çıkan duvarlara çarpmaktan okurken yoruldum. Sıkıldım mı hayır. Sadece okumam yavaşladı ve bir şeyleri anlamamaktan yoruldum. 

Seriye devam edeceğim çünkü ikinci kitabın adı sebebiyle daha bir merak ediyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

19 yorum:

  1. Serinin diger kitaplari ciktimi

    YanıtlaSil
  2. Ne zaman çıkar 2. Kitap bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bir bilgim yok :( umarım yakın zamanda çıkar.

      Sil
  3. genelde aynı yazarları takip eden bir insanım farklı yazarın kitaplarını almak için bayaa bir zaman harcar araştırırım. Ama far kettim ki kitap okuma zevki konusunda birbirimize epey yakınız.Sayenizde almayı düşündüğüm bir iki seri ve yeni yazarlar keşfettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Umarım ki dediğiniz seri ve yazarları seversiniz :)

      Sil
  4. 2. kitap hafıza çıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aldım bile :) Vakit bulursam hemen okumayı planlıyorum *_*

      Sil
  5. 3.KİTAP ÇIKTI MI LÜTFEN BİLGİ VERİR MİSİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM ÇOK GÜZEL BİR SERİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çıkmadı. İkincisi yeni çıktı sayılır, en azından iki - üç ay sonra çıkar diye düşünüyorum. :(

      Sil
  6. kitabı önerirmisiniz ruh halini nasıl etkiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap güzel :) Yer yer zor anladığım kısımlar oldu ama tavsiyemdir :)

      Sil
  7. 1. ve 2. kitap birbirinden bağımsız mı yoksa 2. kitap hikayenin devamını mı anlatıyor

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten güzel bir kitaba benziyor. Serinin diğer kitaplarından haber var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitap Hafıza çıktı ama üçüncüsü henüz çıkmadı.

      Sil
  9. Daha az önce seriyi aldım ve okumadan önce yorumlara baktım. Sabırsızlıkla diğer kitabımı bitireceğim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...