21 Mayıs 2013 Salı

de Burgh Serisi: Wessex Kurdu - Deborah Simmons



Kitap Adı: Wessex Kurdu
Kitabın Orijinal Adı: Taming the Wolf
Yazar Adı: Deborah Simmons
Seri Adı: De Burgh Serisi
Seri Sıralaması: 1/7
Türü: Historical romance
Yayınevi: Harlequin Yayınları
Sayfa Sayısı: 224
Çıkış Tarihi: 2012
Puanım: 4/5




Arka Kapak Yazısı:  İri yarı, güçlü ve korkusuz bir şövalye olan Dunstan De Burgh'a hiç istemediği bir görev verilmişti. Hafızasını kaybeden ancak araştırmalar sonucu Lady Marion Warenne olduğu anlaşılan genç kadını, vasisi ve dayısı olan Harold Peasely'e sağ salim teslim etmek zorundaydı.

Ancak, geçmişini unutmuş olsa da Lady Marion, kendisini hatırlamaya zorladıkça dehşete sürükleyen bir önseziyle, evine dönmek istemiyordu. O yüzden de fırsatını buldukça Wessex Baronu olan, Kurt lâkaplı Dunstan'dan kaçmaya çalıştı ama her seferinde yakalandı.

Paylaştıkları zorlu yolculuğun ve karşılaştıkları tehlikelerin ve katliamın birbirine yaklaştırdığı Marion ve Dunstan, farkında bile olmadan ortak bir kadere doğru yol alıyorlardı.

Marion, Wessex Kurdu'na âşık olduğunu fark edince derin bir ümitsizliğe kapıldı. Savaşların katılaştırdığı o korkusuz erkeğin kalbinde ona bir yer olması mümkün müydü?

Doğanın en zeki, korkusuz ve acımasız yaratıklarından biri olan kurdu evcilleştirebilecek miydi?

Yorumum: Harlequin Yayınları’ndan okuduğum ikinci tarihi aşk romanı. Yayınevinin birçok beyaz dizi kitabını okumuş olsam da bu türe çok yer vermedim. Çünkü okuduğum ilk historicalı gerek çeviri olsun gerekse konu itibariyle beğenmemiştim. Sanki okuduğum hist. kitabı az sayfadan oluşursa hikaye tam anlamıyla aktarılmayacak gibi geliyor bana. 

Birkaç yorumda de Burgh serisini öven yazılar okumuştum. O nedenle kitaba şans vermek istedim ve şu an düşündüğüm tek şey keşke o şansı daha önce vermiş olsaydım oldu!

Bence yazar Wessex Kurdu ile seriye güzel bir başlangıç yapmış. Karakterlerin tanıtılması, olayların ilerleyişi ve işleniş şekli tam olması gereken gibiydi. Yani öyle ayrıntılı ve sayfa sayısının çok olmasına gerek yoktu. Yazar kitabı özellikle öyle bir sonla bitiriyor ki ikincisini merak edip okumaktan başka çareniz kalmıyor.

Marion, hiç gitmeyi istemese de dayısına teslim edilme görevi Dunstan’a verilmiştir. Zaten kontunda onu götürmeye hevesi yoktur. Bu nedenle genç kızımız her fırsatta kaçmaya çalışmıştır. Her kaçış ikisini birbirine daha da yakınlaştırmaktadır. Bakalım ikilimiz arasında nasıl bir aşk hikayesi olacaktır?

Not: Kitabı e-book olarak bazen cep telefonumdan, bazen işteki bilgisayarımdan ve bazen de evde laptopımdan okuduğumdan alıntıları yazdığım kağıtları kaybettim.  O nedenle bu yazımda alıntılara yer veremeyeceğim.

Seriye devam edeceğim.

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...