1 Ocak 2013 Salı

The Dante Legacy #1: Aile Geleneği - Day Leclaire





Kitap Adı: Aile Geleneği

Kitabın Orijinal Adı: Dante’s Blackmailed Bride

Yazar Adı: Day Leclaire

Seri Adı: The Dante Legacy
Seri Sıralaması: 1/9

Türü: Günümüz Aşk

Yayınevi: Harlequin Yayıncılık

Sayfa Sayısı: 112

Çıkış Tarihi: 2008

Puanım: 8/10




Yorumum: Her ne kadar beyaz dizi kitaplarını çok sevsem de diğer kitaplardan fırsat bulup da okuyamıyorum maalesef. Ama 2013’e girerken bu kısa ama sıcak hikayeleri daha çok okumaya karar verdim. Hatta şimdilik bir liste bile yaptım. 



2013’ün ilk gününde bir beyaz dizi olan, The Dante Legacy serisinin ilk kitabı olan Aile Geleneği’ni bitirdim. Kitap açısından seneye iyi başladığımı düşünüyorum, inşallah yıl boyunca da böyle devam eder. 


Beyaz dizi kitaplarında tercihim genellikle İtalyan hikayeleri oluyor. İtalyan ailelerinin birbirlerine bağlılıkları, erkeklerin kıskançlıkları ve kadınları sahiplenmelerini okumak hoşuma gidiyor. Bu kitapta, İtalyan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. 





Severo Dante, anne babası öldükten sonra ailenin en büyük çocuğu olarak Dante Şirketlerinin başına geçen bir adamdır. Şirketi ilk devraldığında batmak üzeredir ve bazı küçük şirketleri satmak zorunda kalmıştır. Şimdi durum eskiye göre düzelmiştir ve Severo’nun tek bir amacı vardır: Sattığı tüm şirketlere ne pahasına olursa olsun yeniden elde etmek! İlk iş olarak Timeless’i satın almaya çalışır. Severo,  ticarette her yol mübahtır diyerek Timeless’i elde etmek için yapmadığı entrika kalmaz. İşe Timeless’in yeni mücevher tasarımcısını kendi şirketine katmakla başlamak ister ama zaten aradığı kişinin o olduğunu bilmeden kadın karakterimiz olan Francesca ile tanışır. Aralarında birkaç bir şey olduktan sonra adı saklanan tasarımcının Francesca olduğunu ve Francesca’da karşısındaki adamın rakip şirketin sahibi olduğunu öğrenir. İşler tam burada arap saçına döner! Francesca kaçar Severo kovalar. Çünkü Francesca’nın Timeless’de çalışmasının çok daha özel bir sebebi vardır. Severo'nun durumu bilmesine rağmen hala diretmesini anlamadım. Kendi yararı için kıza kötülük yaptı, sonra da gelsin pişmanlık duygusu.



Severo bazı yerlerde romantik hareket ve jestleriyle beni güldürdü bazen de acımasız iş politikası nedeniyle sinir etti. Hatta kitabın bir yerinde kitaba girmek ve adamı yumruklamak istedim. Kıza hem şantaj yapıyor hem yanında çalışmasını istiyor hem zor durumda bırakıyor hem de gel herşeye rağmen sevgili olalım diyor! Tabii kızımız da güvenemiyor onun bu hareketlerinden dolayı. Kendinden uzaklaştırıyor uzaklaştırabildiği kadarıyla. 



Bir de kitabın ana konusunu oluşturan (serinin diğer kitaplarında da bu konu üzerinde durulacağını düşünüyorum) Dante yangını var. Bu, ailenin erkekleri ve sevdikleri kadınları etkileyen bir çekim gücü. Büyükbaba Primo’ya göre bu durumun sonunda ya kutsanma ya da lanetlenme gerçekleşiyor. Ailenin erkekleri sevdikleri kadınlar ile evlenirse mutlulukları bir ömür boyu sürüyor veya arkalarını dönüp kadınları bırakırlarsa şanssızlık hiç yakalarını bırakmıyor. Severo, Dante yangınına inanıp inanmamakta kararsız ama Francesca’ya karşı da hiçbir kadına karşı hissetmediği şeyleri hissediyor. 



Kitaptan birkaç alıntı:



Marco gülümsedi. “Ben de doğal cazibemi kullanıp, dedikodu toplarım.”

Lazz inledi. “En kötü kısmı da… Marco haklı. Benim anlamadığım tıpatıp aynı olmamıza rağmen, kadınların neden Marco’yu tercih ettikleri…”

…………………………………………………………………………….

Marco, “Sen Fontaine’lerle görüşürken davetlilerin arasına karışıp, bilgi sızdırmak benim görevim olduğuna göre, sanırım o genç bayan da benim listemde. Hiç şansın yok ağabey.”

Severo, “O olmaz. Ondan uzak dur.”

“Hiç adil bir oyun değil bu. Neden kızın kimi seçeceğine, kendisinin karar vermesini beklemiyoruz?”

“O olmaz.”

“Peki peki… Ama eğer o bana yaklaşırsa geri çevirmem ona göre.”

“Sana yaklaşacak olursa, onu bana gönder.”

“Bu kadınla tanışıyor musun yoksa?”

“Hayır. Yine de sözümü tekrarlıyorum. Şimdi, anlaştık mi yoksa suratına bir yumruk istiyor musun?

…………………………………………………………………………….

Primo, “Bir kadının ruh eşin olduğunu hissettiğin zaman, ona sahip olmana hiçbir şey mani olamaz. Bu gerçeği inkar etmek, sadece daha çok acı çekmene neden olur.”

…………………………………………………………………………….

İlk görüşte aşka uygun güzel bir hikayeydi. Severo’nun kızın aklını çelme halleri çok komik ve romantikti. Özellikle bir kahve sahnesi var ki mutlaka okumalısınız. Son zamanlarda okuduğum en romantik sahneydi. 



Seri 9 kitaptan oluşuyor:







6. Dante'nin Sahte Nişanı

7. Geçmişle Hesaplaşma

8. Kader Savaşçısı

9. Becoming Dante



Serinin çevrilmemiş bir kitabı kaldı. 



Herkese iyi seneler, bol kitaplı günler!!




5 yorum:

  1. Harlequinler-Beyaz Diziler bana terapi geliyor hep. Kafa dağıtmak için birebirler. Bu nedenledir ki bu sene başında okul-staj ve uzun yol üçlemesinin zoruyla toplamda 157 beyaz dizi okumuşluğum vardır :) Güzel bir hikayeymiş, eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen senin gibi düşünüyorum. Kısa ama insanı kendisine çeken hikayelerden oluşuyor. Ben de Laptopı açtıkça bir-iki bölüm okuyorum işlerimi yapmadan önce :) Ben çok yeni bir beyaz dizi okuyucusuyum, bana önerebileceğin kitap var mı canım? :)

      Seriyi beğendim ve okumadıysan tavsiyemdir :))

      Sil
    2. Bu yazını vikitaptaki mesajından sonra gördüm canım.. Oradan cevap yazdım :)

      Sil
    3. Öneri için teşekkürler, Day L. iyidir. Bu aradaa Gabriel'e başlamışsın, nasıl gidiyooor :)

      Sil
    4. Ben de tahmin ettim oradan yazarsam görür dedim :))

      Süper gidiyor canım, kitaba bayıldım, daha ortalarındayım :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...