20 Ocak 2013 Pazar

Tanrıça Serisi: Tanrıça - Aimee Carter



Kitap Adı: Tanrıça
Kitabın Orijinal Adı: The Goddess Test
Yazar Adı: Aimee Carter
Seri Adı: Goddess Test
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 317
Çıkış Tarihi: Haziran/2012
Puanım: 9/10  





Arka Kapak Yazısı: Teste tabi tutulan her kız öldü. Şimdi Katein sırası.
Katein hayatı, en başından beri yalnızca kendisi ve annesinden ibaret olmuştur ancak şimdi annesi ölmek üzeredir. Peki ya son isteği? Çocukluğunu geçirdiği eve geri dönmek. Bu nedenle Kate bir yandan annesinin sonbaharı çıkaramayacağından endişelenirken, diğer yandan da hiçbir arkadaşı ya da akrabası olmayan bir yerde yeni bir okula başlayacaktır.

Sonra Henry ile tanışır. Karanlık, ıstırap dolu ve büyüleyici biri olan Henry, Ölüler Diyarı tanrısı Hades olduğu iddiasındadır. Üstelik, bir anlaşma yapmanın karşılığında, tabi tutulacağı testi geçene kadar Katein annesini hayatta tutacaktır.

Kate, Henrynin çıldırmış olduğundan emindir. Ta ki ölü bir kızı hayata döndürdüğüne tanık olana kadar. Artık annesinin hayatını kurtarmak gözüne delicesine mümkün görünmektedir.

Testleri geçmeyi başardığı takdirde Henry’nin gelecekteki eşi ve bir tanrıça olacaktır.
Fakat başarısız olursa…

"Büyüleyici ve kendini zorla okutan bu kitap, klasik mitler ve modern hikâyeciliği eğlenceli ve tuhaf bir dille yeniden şekillendiriyor. Genç kızlar için muhteşem bir hikâye."
Melisa Anelli



Yorumum: Kitap beklentimin üstünde çıktı. Normal de salt Yunan mitolojisini çok fazla sevmem. Okurum ama diğer fantastik öğelere göre daha az hoşuma gider. Bu kitaba ise tek kelime ile bayıldım! İçerisinde beklediğimden daha az Yunan mitolojisi vardı. Yazar, Yunan Tanrıları’ndan kendisine özgü karakterler oluşturmuş ve Ölüler Diyarı’nı almış, onun dışında çok fazla mitoloji yoktu. Genel olarak baktığımızda yazarın mitolojiden yararlanarak bir dünya ve hikaye oluşturduğunu görüyoruz.





Kitabın konusu şöyle; Henry (Hades), Persephone öldükten sonra senelerce yalnız kalmıştır. Son yüz senedir kendisine bir eş, Ölüler Diyarı’na kraliçe aramaktadır.  Çünkü, bulamazsa kardeşleri kendisinden Ölüler Diyarı’nı alacak ve Henry yok olacaktır. Kraliçe olmak için bir sınavdan geçilmesi gerekmektedir, ancak biri ya da birileri kızlar sınavlardan geçemeden onları öldürmektedir. Son seksen senede on bir kız ölmüştür. Henry, tam vazgeçmişken kardeşi Diana (Demeter) son bir deneme yapmasını ister ve kızımız Kate ortaya çıkar. 



Henry, Kate’e kendisiyle altı ay yaşaması koşuluyla hasta annesini hayatta tutacağını söz verir. Kate, ilk başta bunu sadece annesi için yapsa da ilerleyen zamanlarda Henry’nin ne kadar yalnız ve çaresiz olduğunu görür ve Henry için mücadele etmeye başlar. Önünde yedi tane sınav vardır. Bu sınavlar, günlük hayatta Kate farkında olmadan yapılmaktadır. Okurken sizde Kate’in nerelerde, hangi sınava tabi tutulduğunu anlamıyorsunuz bile. Kitabın sonlarına doğru açıklandığında şaşırdığım sınavlar olmadı değil! Bu bakımdan yazarın yazım tarzını başarılı buldum. 



Henry, Kate’in güvenliğini üst düzeye çıkarmıştır. Yiyeceklerini o yemeden biri tatmaktadır, kapısında muhafızlar vardır ve her gittiği yerde onu takip eden iki tane de koruma! Tüm bunlara rağmen Kate hayatta kalacak mıdır, yoksa diğer kızlar gibi öldürülecek midir? Daha da önemlisi sınavlardan geçip ölümsüz olabilecek midir?



Alacakaranlık furyası ile ülkemizde daha çok yayınlanmaya başlayan fantastik kitaplarda bazen kitapların birbirine çok benzediğini, benzer olay ve diyalogların olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle, bir fantastik kitap okuyucusu olarak, yazarın kendisine özgü olarak yarattığı dünyayı beğendim. Bu kitapla birlikte mitolojik öğelerin olduğu kitapları daha fazla okumaya karar verdim.



Kitaptan alıntılar:



Kate, “Bu bir şakaydı.”

Henry, “Bunun pek de komik olduğunu düşünmüyordun ama. Sudan korkuyorsun. Buna rağmen onun ardından suya atladın, onun niyeti seni arkada bırakmak olsa bile.”

………………………………………………………………………..

James, “Sen benim arkadaşımsın, Kate ve zor durumdasın. Benim için şu an seninle ilgilenmekten daha önemli ne olabilir?”

………………………………………………………………………..

Kate, “Sınavlar niçin gerekli?”

Henry, “Çünkü sınavların sonucunda bahşedilecek ödül herhangi birine öylece verebileceğimiz bir şey değil. Bunu kaldırabileceğinden emin olmak zorundayız.”

“O nedir?”

“Ölümsüzlük.”

………………………………………………………………………..

Henry, “Ölüm, ölme sürecidir. Ölü olmak ise ölüm gerçekleştikten sonra olanlardır.”

………………………………………………………………………..

Çeviriyi de beğendiğimi yazmadan geçemeyeceğim. Cümleler çok akıcı ve ne bir devrik cümle ne de hata vardı. Ayrıca her bölümün başındaki sarmaşık şeklindeki desenleri de beğendim. Bu bakımdan yayınevini tebrik ediyorum. 



Kitabı herkese tavsiye ederim.



Keyifli okumalar!

4 yorum:

  1. Merhaba :) Sizinle iletişime geçecek bir adres bulamadım :) Benimle iletişime geçerseniz bir şey soracağım :) Adresim esra2412@gmail.com :) Bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba ben bu serinin yalnızca 2 kitaptan oluştuğunu sanıyordum.burda yazdığına göre 3. kitabı da var.peki ne zaman çıkacağı hakkında bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Serinin 3. kitabının ne zaman çıkacağı hakkında malesef bir bilgim yok.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...