15 Kasım 2019 Cuma

Bevelstoke #2: Yaşanacaksa Yaşanacak - Julia Quinn


Kitap Adı: Yaşanacaksa Yaşanacak
Kitabın Orijinal Adı: What Happens in London
Yazar Adı: Julia Quinn
Seri Adı: Bevelstoke
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 312
Basım Tarihi: 2019
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Söylentiler ve dedikodular Londra’nın yaşam kaynağıdır.

Olivia Bevelstoke, yeni komşusunun nişanlısını öldürdüğünü duyunca buna gülüp geçer. Yine de merakına yenik düşerek casusluk yapmaya karar verir. Böylece yatak odasının penceresinde, perdelerin arkasına gizlenip karşı evi izlemeye başlar… ve sonunda kesinlikle bir şeylerin peşinde olan ilgi çekici adamı görür.

Sör Harry Valentine, Savaş Bakanlığı’nın sıkıcı bir bölümde çalışmakta, ulusal güvenlik adına önem arz eden belgelerin çevirisini yapmaktadır ama aldığı tüm eğitime rağmen yaptığı işten memnun değildir. Bir anda muhteşem bir sarışın onu karşı penceresinden gözetlemeye başladığında tedirgin olur. Önce bu genç hanımın sadece herkesin işine burnunu sokan meraklı biri olduğuna karar verir ancak daha sonra, İngiltere için tehlikeli bir prensin ona ilgi duyduğunu keşfeder.

Olivia’yı yakından izlemeye başlayan Harry başına neler geleceğinden habersizdir.

Yorumum: Çok uzun bir aradan sonra herkese merhaba! 2019 başı benim için verimli başlarken, devamı pek de düşündüğüm gibi gitmedi. İlk 3 ayda 17 kitap okumuşum sonrasında ise uzun bir ara… Fuarda alınan kitaplarla beraber tekrar gelen hunharca okuma isteği ile can yazarım Julia’cığımın Yaşanacaksa Yaşanacak kitabına başladım.

Yorumuma geçmeden önce bir şeye değinmek istiyorum. Serinin ilk kitabı (Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü) ülkemizde 2008 yılında çıkmış. İkinci kitap ise 2019. Serilere uzun ara veren yayınevlerine alışmıştık ama bu kadarına da pes! Tam tamına 11 sene. Yayınevi neden böyle uzun bir ara verdi bir fikrim yok, çünkü yazar ülkemizde sevilen ve başka serileri de çevrilmiş biri. Kısacası satan bir yazar. Yayınevinin değişik bir yayın politikası diyorum ve yorumuma geçiyorum.



Serinin ilk kitabının yeri bende ayrıdır. Julia çok sevdiğim bir yazar olmasına rağmen defalarca okuduğum üç kitabı vardır ve birisi de Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü’dür. Bu kitap için ise aynısını diyemeyeceğim. Tam tersi çok fazla sevmediğim Julia kitaplarının arasına girdi.

Başlangıçta kitap çok iyi başlamıştı ancak zamanla olaylar o kadar hızlı ilerledi ki sanki tek sayfada her şey olup bitti. Yine her zamanki gibi yazarın komik diyalogları, sizi güldüren olaylar vardı ama bu kez duygu eksikliğinin olması kitabı kurtaramadı.


Olivia, ilk kitaptaki erkek karakterimizin kardeşi. Sör Harry ise Savaş Bakanlığı’nda çalışan bir görevli. Komşu olan her iki karakterimiz Olivia’nın merakı nedeniyle tanışmak zorunda kalırlar. Bir de bunun üstüne Harry’nin görevi olan Rus Prensi, Olivia’ya kur yapmaktadır. Harry, ondan istenilen doğrultusunda Olivia ve Prens’e yakın olmak zorundadır. Çok güzel bir kadın, kıskançlık krizleri, laf sokmalar… Sanırım yazar bu kez diyalogları ön planda tutayım derken, duygusal kısmı boşlukta bırakmış.

Bevelstoke Seri Sıralaması
1.      Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü (The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever) – Miranda Cheever ve Vikont Turner
2.      Yaşanacaksa Yaşanacak (What Happens in London) – Olivia Bevelstoke ve Harry Valentine
3.      Aşkın On Kanunu (Ten Things I Love About You) – Annabel Winslow ve Sebastian Grey)

Julia’nın eski kapaklarını çok seviyorum. Beyaz zemin üzerine kalemle çizilmiş leydiler. Tam da kitap türüne uygun. Ancak, Bridgerton serisinin Netflix’e dizisi çekildiği için yayınevi serinin kapaklarını değiştirerek yeniden basmaya başladı. İlk üç kitabınkini satışa sundu ancak kapaklar tam bir facia. Nerede o eski güzelim kapaklar nerede bu yeni kapaklar. Hiç beğenmedim, tarihi aşk romanı türüyle alakası olmayan bir kapak. İyi ki eski kitapların hepsini zamanında okumuşum ve elimde varlar.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!



7 yorum:

  1. Hoş geldinnnnnnn!!! <3 <3
    Umarım yazılarına devam edersinn ablamm:*
    Geçenlerde bu yazarın bir kitabına denk geldim, konu güzeldi ama şu an ismini unuttuğum için acaba Bir Kadının Gizli Günlüğü mü diye düşünüyorum. :/ Eğer o ise ve çok sevdiysen Historical sevmeyen ben için güzel bir kitap olabilir, tabii son karar senin, sonuçta biliyorsun beni. :D Ellerine, emeğine sağlık, tekrardan hoş geldinnnnn <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum canım *_*
      Umarım, ben de çok istiyorum eskisi gibi yazmayı.
      Bence çok seversin, bende yeri çok ayrıdır.
      Teşekkür ederim :)) *_*

      Sil
  2. Canım Kitap Tutkusu, ne kadar özlemişim yorumlarını :) Özellikle historical ve fantastik olanları! :) Julia Quinn gerçekten yeri başka yazarlardan historical yazarları içerisinde. Ben bu seriye başlamadım. Ben serileri arka arkaya okumayı seven insanlardanım. O yüzden bu uzun aralar beni ürkütüyor ve serilerden koparıyor. Seri mantığına da aykırı olduğunu düşünüyorum. Kapakların değiştirilmesi konusunda da benzer düşünüyorum! Bir sonraki yorumunu bekliyorum ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de ne kadar çok özlemişim yazmayı. Historical kalp ben, ben kalp fantastik :P Serinin ilk kitabı çok güzel, ikinci eh, üçüncü elimde bakalım. 11 senelik bir ara, ne denir ki? Sağ ol canım, yakında bir yorumla daha görüşmek üzere :) *_*

      Sil
  3. Muzip ve haylaz bir konuya sahip olduğu için ilgimi çekti. Ben bunu okurum diyecektim ki,yorumun devamını okudum. 😊 Başka bir Julia kitabına öncelik vermek daha isabetli olur benim için. 😊 Ve uzun bir aranın ardından tekrar hoş geldin blog dünyasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okurix hoş buldum :) Bence de bir başka kitabını okumak daha mantıklı. Julia çok severim ama bu kez olmadı maalesef :(

      Sil
  4. Serileri olması kitaba olan merağımı arttırdı...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...