2 Haziran 2017 Cuma

Bloodlines #4: Ateşli Kalp - Richelle Mead

Kitap Adı: Ateşli Kalp
Kitabın Orijinal Adı: The Fiery Heart
Yazar Adı: Richelle Mead
Seri Adı: Kanbağı Serisi
Seri Sıralaması: 4/6
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 448
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3/5


Arka Kapak Yazısı: "Kanbağı serisine bayılıyoruz."
-Entertainment Weekly-
"Diğer vampir kitaplarından çok farklı."
-Associated Press-
"Kan emme öyküleri meraklılarının seçimi."
-MTV's Hollywood-

Yorumum: Vampir Akademisi serisinin yan serisi olan Kanbağı'nın dördüncü kitabı Ateşli Kalp beklediğim gibi ortalama çıktı. Bu seride beklentimi düşük tutmam gerektiğini ikinci kitaptan itibaren anlamıştım. Asla bir Vampir Akademisi olamayacağı gibi çok da yerden yere vurulacak bir seride değil.

Mavi Büyü kitabında olanlardan sonra Sydney kendini iyice büyüye ve simyacı dövmesinden kurtulma yollarına adamıştır. Simyacıların aşırı katı kurallarının çok da geçerli sebeplerinin olmadığını görmüştür. Özellikle Jill'i koruma görevinde olan vampir ve dampirlerle içli dışlı olması, onları daha yakından tanımasını sağlamıştır. Yaşadığı yeni deneyimler Sydney'e görevi sırasında esnek olmasına, katı kuralların dışına çıkmasına neden olmuştur. Ayrıca cadılara katılıp, büyü yeteneğini geliştirme çabaları çiğnediği kurallardan biridir.


Bu kitapta Sydney'e kız kardeşi Zoe eşlik etmektedir. Zoe ise aşırı kuralcı babasının izinde gitmek isteyen, ona körü körüne bağlı bir kızdır. Sydney, simyacılardan gizli hayatını saklamaya çalışırken, yanı başında olan Zoe ile bu iş çok zor olacaktır.

Kurguya bakınca çok güzel konusu olduğunu gördüm ancak okurken ya bir şeyler eksik geldi ya da gereksiz ayrıntılı anlatım vardı. Bu nedenle serinin bu kitabını ortalama buldum.

Kanbağı Serisi Seri Sıralaması
1.      Kanbağı (Bloodlines)
2.      Altın Zambak (The Golden Lily)
3.      Mavi Büyü (The Indigo Spell)
4.      Ateşli Kalp (The Fiery Heart)
5.      Gümüş Gölgeler (Silver Shadows)
6.      Yakut Çember (The Ruby Circle)

Adrian ve Sydney arasındaki aşka dördüncü kitapta da inanmamaya devam ediyorum. Belki beşincide inanırım. Hala Adrian'ın Rose'a hislerinin olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki yazar bu duyguyu bana geçiremedi. Genç vampirin Rose'a duyduğu aşkı o kadar güzel anlatmıştı ki Sydney ile olan ilişkisi havada kaldı bende.

Bu arada her zaman Team Dimitri ve Dimitri-Rose aşkı!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...