13 Nisan 2017 Perşembe

Laurel Heights #1: Sahile Aşk Vurunca - Kate Perry

Kitap Adı: Sahile Aşk Vurunca
Kitabın Orijinal Adı: Perfect for You
Yazar Adı: Kate Perry
Seri Adı: Laurel Heights
Seri Sıralaması: 1/10 + 2 novella
Türü: Günümüz Aşk, Romans
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Freya'nın her zaman etrafında uçuşan ilham perileri aniden ortalıktan kaybolurlar. Üstelik en olmadık zamanda…

Büyük bir proje için, gerçekten çekici çizimler yapması gereken Freya, içinde hissetmediği bir şeyi, ne kadar uğraşırsa uğraşsın kâğıda dökemeyeceğini anlar. Problemine bir çözüm yolu da bulur. Çizimlerinde yansıtması gereken çekici kadın ve erkek figürlerini resmedebilmek için en başta kendisi çekici bir kadın gibi hissetmelidir. Yıllardır çalışmaktan başka hiçbir şey yapmamış, aşk hayatını neredeyse noktalamış Freya için, onu yeniden kadın gibi hissettirecek adamı bulması şarttır. Ama bunun için yeterince vakti yoktur. Bu konuda internete bir ilan vermenin işleri hızlandıracağını düşünür. Oysa ona kendini yeniden kadın gibi hissettirecek adam neredeyse burnunun dibinde, daha doğrusu üst katındadır. Freya onu fark etmeden, adam ilanı fark eder.

Zaten Freya'yı bir süreliğine yalnız bırakan ilham perileri de çok uzaklara değil, sadece üst kata kadar gitmişlerdir. Freya'nın yapması gereken tek şey, çözümü uzaklarda aramaktan vazgeçmektir.

Yorumum: Sahile Aşk Vurunca, elimde yarım kalmış kitaplardan biriydi. Bitirmeme çok da az kalınca bir fırsatını bulup okudum. İlk okuduğumda sevmiştim ve bu fikrim kitap boyunca devam etti.

Freya, erotik çizimler yapan biridir ancak son zamanlarda ilhamını kaybetmiştir. Tabii bunda uzun zamandır bir erkekle çıkmamasının da etkisi vardır. Bir ilan verir ancak ilana hiç gerek yoktur. Aradığı aşk tam da burnunun dibinde komşusudur.

Greg, Freya'yı gördüğü ilk andan beri ondan etkilenmiştir. Bir iki konuşma sonrası genç kadının kendisinden neden uzaklaştığını bilememektedir. Freya'nın uzaklaşma sebebi Greg'in mesleğidir. Freya avukatlardan nefret eder. Kız kardeşi ise avukat olmak ister. Kız kardeşi, Greg ile Freya'nın arasını yaparsa, ablasının kendisinin avukat olmasına karşı çıkmayacağını düşünür. Sonrası ise birbirinden komik ve romantik olaylar olaylar...


Yazarın, yazım dilini çok sevdim. Kitap baştan sona hem akıcı hem de kurgu bakımından güzel ilerliyor. Nemesis'in bu tarz romanslarını seviyorum.

Laurel Heights Seri Sıralaması
1.      Sahile Aşk Vurunca (Perfect for You) – Freya Goodwin ve Greg Cavanaugh
2.      Close to You – Eve Alexander ve Treat Byrnes
3.      Return to You – Olivia Parker ve Michael Wallace
4.      Looking for You – Gwendolyn Pierce ve Rick Clancy
5.      Dream for You – Lola Carmichael ve DJ Sam Touchdown Taylor
6.      Sweet on You – Daniella Rossi ve Nico Cruz
7.      Tamed by You – Valentine Jones ve Ethan
8.      Here with You – Nicole James ve Griffin Chase
8,5. All for You – Anna Godwin ve Max Corazao
9.      Mad About You – Julie Miller ve Scott Wright
10. Loved by You – Karma Taylor ve Chance Nolan
10,5. Wrapped in You – Trudy Hawke ve Mason

Seri çok uzun ama Nemesis Yayınları sadece ilk kitabı çıkarmış. Aradan uzun zaman geçtiğine göre serinin devamının çıkmayacağını düşünüyorum. Kate Perry'nin tarzını sevmiştim. Eğlenceli bir anlatımı var. Umarım yayınevi ya da başka bir yayınevi tarafından çevrilir. Bazen bazı yazarlara gereken önemin verilmediğini düşünüyorum. Bu konu feci derin :p Karşınıza çıkarsa bir şans vermenizi öneririm.

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...