28 Aralık 2016 Çarşamba

2016 Yılı Favori Kitaplarım *_*

Herkese merhaba!!

2016 yılının bitmesine az kalmışken, favori kitapları seçmenin zamanı geldi diye düşünmekteyim. Bu sene istediğimden az kitap okuyabildim. Zaman zaman bu duruma üzülsem de kitapların bir yere kaçmayacağı gerçeği daha ağır basıyor.

Hedefim 60 kitaptı, ancak 48 kitapla seneyi bitirdim. Bu sene böyle oldu diyelim ve favori kitaplarıma bakalım.


Not: Favorilerimi yazarken, Aralık ayından Ocak ayına doğru yazdım. Puan olarak bir sıralama yapmadım.

Cadı Avcısı - Virginia Boecker


2016 yılının sondan bir önceki kitabı *_* Bu kitabı okumak için Kral Katili'ni beklemiştim. İyi ki de beklemişim diyorum. Favori kitaplarımdan biri oldu. Yorumu 2017'de.

Aydınlıkta - Laura Kaye


Aydınlıkta, Karanlıkta kitabının devamı. Karanlıkta bir asansörde başlayan aşk hikayemiz aydınlıkta da devam edecek mi, diye başladığımız kitap bize bir çok duyguyu yaşatıyor.

Dövmelerini ve pirsinglerini sevme nedenlerinden biri de, bunların insanları korkutup ondan uzaklaştırmasıydı. Çünkü yalnız olmak reddedilmekten, terk edilmekten ya da vazgeçilmekten çok daha iyiydi.

Caden'in geçmişte yaşadıkları, kendini Makenna'ya karşı yetersiz hissetmesi, genç kadının daha iyilerine layık olduğu düşüncesine itiyor. Hele bir de genç kadının ailesi ve eski erkek arkadaşıyla tanışması bu düşünceleri daha yoğun hissetmesine ve kendini kaybetmesine yol açıyor. Caden'ın bir an önce toparlanması ve bu aşka sahip çıkması gerekiyor. Bu sırada ise Makenna cephesinde farklı sürprizler okuyucu bekliyor. 

Ayrıntılı yorum için tık tık!!

Demir Kral - Julie Kagawa


Yazarın dili sade ve akıcı. Sizi zorlayacak, takılacağınız bir anlatım yok. Zaten kurgu o kadar heyecanlı ki bir çırpıda ilerliyorsunuz. Anlatımda en çok sevdiğim şey Kelt, İrlanda ve İspanya mitolojisinde yer alan varlıkların kitapta geçmesiydi. Mitolojiyi çok sevdiğim için farklı mitlerden esintiler görmek hoşuma gitti. 

Ayrıntılı yorum için tık tık!!

Küçük Tatlı Heyecan - Jill Shalvis


2016 yılında yorum yapamadığım ama okurken birçok duyguyu aynı anda hissettiğim kitap. Ahh Tara, beni derinden vurdun! 2017'de yorumunu yapacaklarımdan *_*


Tutku Oyunları - Sylvia Day


Tutku Oyunları'nın erkek karakteri ilk kitaptan tanıdık biri. Korsan St. John. Kadın karakter ise iki koca eskitmiş dillere destan güzellikteki Leydi Maria. Teşkilat hem St. John'un hem de Leydi Maria'nın peşinde. Leydinin iki kocasını da kendisinin öldürdüğünü düşünmektedirler. Eğer, korsan St. John ona yakınlaşıp bunların doğru olduğunu kanıtlarsa, kendi suçları düşecektir.

Leydi Maria'nın ise korsana yaklaşmasının bambaşka bir sebebi vardır. Üvey babası ona bir görev vermiş ve bunu yapmaya mecbur bırakılmıştır. Leydimizin sakladığı çok önemli bir sır vardır ve bu sır için yapamayacağı bir şey yoktur. Görevler ve birbirlerine duydukları tutku... İkilimiz için hem zorlu hem de tutku dolu günler onları beklemekte! 

Ayrıntılı yorum için tık tık!

Yedi Gün Yedi Gece - Evangeline Collins


Yazar, okuduğum bu ilk kitabı ile beni kendisine hayran bırakmıştı. Karakterlerin dolu dolu olmasından tutun kurgunun gidişatına kadar her şey yerli yerindeydi. Kurgu için ise böyle klişe olmayan konuları seviyorum. O dönemi düşününce James ve Rose açısından çok zor bir durum ama yazar öyle güzel anlatmış ki her bir duyguyu hissediyorsunuz. 

Ayrıntılı yorum için tık tık!!

Beni Aşka İnandır - Laura Kaye


Onun yanında olmak, lunaparktaki hız trenlerine binmek gibiydi. Karşısına tepe mi, keskin bir dönüş mü yoksa bir düşüş mü çıkacağı tamamen belirsizdi.

Bir Laura Kaye kitabı daha! Kitabı ilk okuduğum andan itibaren 2016 favorilerime yazmayı planlıyordum. *_*

Yazarın bu kitabı kesinlikle serinin ilk kitabından çok daha güzeldi. Kurgunun içeriği çok daha dolu dolu ve yazım olarak daha gelişmişti. Aly ile beraber çocukken yaşadıkları kötü olayların Brady'i nasıl etkilediği, Aly'i için neleri göze aldığı daha ayrıntılı bir şekilde genç adamın tarafından ele alınmıştı.

Joss'un Brady'e güven duymama nedenlerinden tutun, davranışlarına kadar herşeyin bir açıklaması vardır. Laura Kaye, kesinlikle karakterleri dolu dolu yazan bir yazar. Yazarın takipçisiyim :)

Ayrıntılı yorum için tık tık!!

Meleğin Düşüşü - Susan Ee


Melekler dünyayı ele geçirince insanlar saklanmak zorunda kalır. Penryn, annesi ve kız kardeşi ile kalır. Bir gün üçü beraber yanlış yerde ve zamandayken Penryn'in kız kardeşi melekler tarafından kaçırılır. Genç kızın, kardeşini geri alması için yardım alabileceği tek kişi de kanatları kesilmiş bir melek olan Raffe'dir.

Melek uyurken, zindana kapatılmış, kan kaybeden bir Beyaz Atlı Prens'e benziyordu. Küçükken hep Külkedisi olacağımı düşlemiştim ama sanırım yaptıklarımdan sonra artık benden ancak kötü kalpli cadı olurdu.

Ne var ki Külkedisi de intikamcı meleklerin istila ettiği bir kıyamet sonrası dünyada yaşamıyordu.

Ayrıntılı yorum için tık tık!!

2012 Yılında Okunan Kitaplar İçin tık tık!!

2013 Yılında Okuduğum En İyi İlk 10 Kitap tık tık!!

2014 Yılı Favori Kitaplarım için tık tık!!


2015 Yılı Favori Kitaplarım için tık tık!!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı bir yıl diliyorum *_*


4 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş ki ben tüm favori kitaplarınızı görmek için 2012 yılına kadar gittim :)) Ve kitaplığımda olanları okuma listemin ön sıralarına aldım, olmayanları da alınacaklar listeme ekledim. Teşekkürler..

    Sağlıklı, mutlu, huzurlu "kahrolmayacağmız" bir yeni yıl dilerim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :) Umarım favori kitaplarımı okudukça sizde seversiniz.

      2017'nin ne isterseniz size getireceği bir yıl olması dileğiyle :)

      Sil
    2. Çokkk teşekkür ederim :) Sevgiler..

      Sil
  2. GUZEL KITAPLARDA BEN TARIH KITAPLARI OKURUM GENELDE

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...