20 Mart 2016 Pazar

Perfect Kisses #1: Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk? - Ophelia London



Kitap Adı: Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk? 
Kitabın Orijinal Adı: Playing at Love
Yazar Adı: Ophelia London
Seri Adı: Perfect Kisses
Seri Sıralaması: 1/3 + 1 novella
Türü: Günümüz Aşk, Yeni-Yetişkin
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 318
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Okulda yeni öğretim yılı başlarken yapılan toplantıda, bütçe kesintileri nedeniyle ya Tess'in başında olduğu okul korosunun ya da futbol takımının çalışmalarına son verileceği açıklanır. Bu kararın ardından Tess kendini, futbol takımını yönetmek için okula yeni gelen koçla karşı karşıya bulur: Jack Marshall. On beş yıl önce kalbini paramparça eden ilk aşkı.

Jack'in hayattan istediği iki şey vardır: ayrıldığı eşinde kalan küçük kızına daha yakın bir yerde yaşamak ve futbol koçu olarak adından söz ettirmek. Çalışmaya yeni başladığı bu okul, ona ikisini de sağlayacaktır ancak onunla aynı okulda çalışan Tess'le karşılaşınca işler karışır.

Üstelik bu basit bir karşılaşma değildir. Artık gerçek anlamda bir savaş başlamıştır aralarında. İkisinden birinin ekibi yüksek maliyetler yüzünden dağıtılacaktır. Onlara verilen tek dönemlik süre içinde hangi ekibin okulun prestiji açısından daha faydalı olduğunu ortaya çıkaracak başarılar elde etmek zorundadırlar. Tess'le yarışırken, bir türlü unutamadığı o yaza dair bütün hisleri yeniden gün yüzüne çıkan Jack'in işi oldukça zordur. Tess için de yaşananların kolay olduğu söylenemez. Ancak en zoru, yıllar önce bıraktıkları o yerde hiç eskimeden beklemiş olan aşkın işidir! Yeniden ortaya çıkıp herkesi yaşadığına inandırması hiç de kolay olmayacaktır!

Yorumum: Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk? kitabı aslında hiç aklımda olmayan bir kitaptı. Kitaplığımın önüne geldim ve elim bu kitaba gidince okumaya başladım.

Şunu belirtmeliyim ki Ophelia London bu romanıyla takip edeceğim yazarlar listesine girdi bile. Kitaba başladığımda bir anda hikayenin içine çekildim. Hatta elimden bırakmak zorunda kaldığımda bile ne olacak diye aklım kitaptaydı. Yazarın yazım tarzını, akıcılığı, kurgunun ilerleyişini sevdim. Tek sevmediğim şey cinsellik kısımlarının sanki kesilmiş ya da sansürlenmiş hissi vermesiydi. Her kitapta bu sahneler tabiî ki de ayrıntılı anlatılmak zorunda değil ama sanki anlatılan kısım pat diye sonlandırılmış ve bir başka olaya geçilmişti. Aslında Nemesis Kitap bu tarz kısımları yayınlamayan bir yayınevi değil, ondan yazarın kendisinin tercih ettiğini düşünüyorum. Belki araya geçiş cümleleri konulsaydı bu hissettirilmezdi. 


Kurguda da bir olay açığa kavuşturulmamıştı. O da anlatılsaydı daha hoş diye düşünüyorum. Yoksa başta 4,5 ya da 5 puan vermeyi düşünüyordum. Ama bu iki unsura takıldığım için 4 puan verdim. 

“Önceden olsa futbol takımının kurtarılacağına her türlü bahse girerdim, ama madem ki rakibin bir zamanlar birlikte olduğun ve sana çok aşık olan o adam, o zaman bu iş oldukça ilginç bir hal alacak.”

Perfect Kisses Seri Sıralaması
1.      Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk? (Playing at Love) – Tess Johansson ve Jack Marshall
2.      Speaking of Love (Mackenzie Simms ve Rick Duffy)
3.      Falling for Her Soldier (Ellie Bell ve Charlie Johansson)
3,5. Making Waves

Kitabın konusuna gelecek olursam, Tess ve Jack on beş yaşındayken sevgililerdir. Ancak Jack hiçbir şey demeden Tess’i terk ettiğinde, genç kızın tüm güvenini de alıp götürmüştür. Tess artık kimseye güvenmeyen, aşka inanmayan birine dönüşmüştür. 

Yıllar sonra aynı okulda öğretmenliğe başlayınca karşılaşan ikili için hayat hiç de kolay olmayacaktır. Özellikle, bütçe kesintisi sebebiyle ya Tess’in korosunun ya da Jack’in futbol takılımın kaldırılacağı göz önüne alınırsa zor bir hayat ikisini de beklemektedir.

Bir yanda eski duygular, diğer yanda rekabet… 

Serinin devamını merakla beklemekteyim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!

2 yorum:

  1. Hmmm henüz tanışmadığım bir yazar ... Anlatımınız sayesinde ne olmasın etkisi oldu şu an
    emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yazara ve kitaba bir şans verebilirsiniz, şimdiden keyifli okumalar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...