13 Mart 2016 Pazar

2016 CNR Kitap Fuarı *_*



Herkese merhaba!!


CNR Kitap Fuarı bu sene üçüncü kez kapılarını biz kitapseverlere açtı. Fuara Salı günü blog ikizim Kütüphanemden Kitap Manzaraları ile gittik. Her sene Tüyap/CNR fuarlarına beraber gittiğimiz Pudra Tozu işleri sebebiyle bu sene yanımızda olamadı. 

Fuar, bu sene biraz daha kalabalıktı. CNR'ın bilinirliği artmıştı. Tüyap kadar olmasa da, bu seneki katılım yayınevlerinin yüzünü güldürmüştür diye düşünüyorum. Ancak, indirim oranları ile okuyucunun yüzünün güldüğü pek söylenemez. 

Bazı yayınevleri fuara katılmamıştı ve başka standlarda kitapları satışa çıkarılmıştı. Bazı yayınevlerinin ise sadece çok satan ve belli bir kitleye hitap eden romanları standlarda vardı. Mesela, Pegasus Yayınları'nın günümüz aşk ve historical kategorisindeki kitaplarını ben göremedim. Belki standın ücra köşelerinden birinde bir iki tanesi vardır -_-  Ne de olsa genel kitleye hitap etmiyor, değil mi? Ahh dostlar yayınevinin yeni tutumundan pek bir rahatsızım. Eskiden ne güzel gençlere yönelik fantastikler ile yetişkin fantastik kitaplarını, günümüz ve historical romanslarını belirli oranlarda çıkarıyorlardı. Her yaştan kitleye hitap ediyor, farklı türleri seven okuyucular için geniş bir yelpaze sunuyorlardı. Şimdiyse o kadar çok gençlere hitap eden kitaplara yöneldiler ki diğer türleri seven okuyucular için tek tük roman çıkarmaya başladılar. Uzun zamandır SEP yok, Susan Mallery yok. Ayda yılda bir historical çıkarıyorlar. Ne de olsa geri dönüşü çok olan kitaplardan değil diye düşünüyorlar herhalde. Tabii şirket politikası bu yönde olunca, bu tarz kitapları getirmemeleri ya da az getirmeleri çok normal. 

Kısa bir iç döküşten sonra fuara geri döneyim. İlk önce sahaflara gittik. Ben sahaflardan pek kitap satın almayı sevmiyorum. Eski kitaplar annemin ya da çok sevdiğim kişilerin olmadıktan sonra ilgimi çekmiyor. Ama Kütüphanemden Kitap Manzaraları tam bir sahaf tutkunu. Tüyap'da da CNR'da da gittiğimizde mutlaka uğruyoruz. Özellikle CNR'ın sahaf kısmında oldukça güzel kitaplar var. 

Ben sahaf kısmından 4 tane roman ve 6 tane Harlequin Historical Romance aldım. Romanların hepsi sıfır gibiydi demiyorum, gibisini atıyorum ve sıfırdı diyorum :p Zaten aldığımız yerdeki sahaf da bize birinin kütüphanesini verdiğini ve kitapların yepyeni olduğunu söyledi. Gerçekten de öyleydi. 


İskoçyaya Sevgilerle/Karen Hawkins: Daha önce okumadığım ama okumak istediğim bir yazardı.

Koruyucu Meleğim/Julie Garwood: Bu seriye ait hiç bir kitabı almamıştım. Nedeni ise Epsilon Yayınları'nın fiyat politikası. İnternetten aldığınız 15-20 liralık bir kitap, bir kaç ay sonra kampanya ile 6,90 lira gibi fiyatlara düşebiliyor. Bu nedenle ben de almamıştım ve sahafta tertemiz bulunca aldım.

Aşka Teslim/Sophie Jordan: Uzun zamandır okumak istediğim bir yazar daha.
Bu 3 kitabı 20 TL'ye aldım ve hepsi çok temiz.




Aşkın Kollarında/Julianne MacLean: Gözüme sürekli takılan ama neden hiç okumadığımı ya da elimde olmadığını bilmediğim bir yazar. Şans vermeli diye düşünüyorum. Bir başka sahaftan 5 TL'ye aldım. 


Diğer sahaf alışverişim ise uzun zamandır okumak istediğim Harlequin Yayınları'nın historical türüne ait kitaplarıydı. Kitapların tanesi 2 TL idi. Carole Mortimer blog ikizimin hediyesi *_*


Agapi Yayınları'nda kitaplar 10 TL idi. Lauren Blakely ne zamandır listemizde olan bir kitaptı. İlk iki kitabı gördük. Hemen Goodreads'dan 5 kitaplık seri olduğunu öğrenince, ilk kitabı alıp denemeye karar verdik. Biz tam öğrenmiştik ki görevli bize seriden bahsetti. İlgili yayınevleri ve görevliler artı puan. 


Epsilon Yayınevi'nde 3 tanesi 15 lira kampanyası vardı. Ben de okumak istediğim ve ben de eksik olan kitapları aldım. 

Arkadaşlarımız içinse Artemis Yayınları, Nemesis Kitap, Yabancı Yayınları ve Pegasus Yayınları'na uğradık. Artemis Yayınları, Alfa Grubu'na ait standdaydı ve maalesef çok satan kitapları dışında getirmemişlerdi. 

Nemesis Kitap, yeni kitapları hariç 10 TL idi. Bizde okumadığımız çok kitapları olduğu için almadık. Arkadaşımıza aldık bir tek.

Yabancı Yayınları indirimi ne kadardı sanırım sormadık O.o Sadece kitapları aldık ve çıktık. 

Pegasus Yayınları'nda ise bir çok görevli vardı ancak sıkılmış, bıkkın bir halleri vardı. Özellikle kitabı aldığımız youtuber yüzümüze bile bakmadı, elinde cep telefonu mesajlaşırken kasaya dedi bize. Belki de biz seni tanıyoruz diye söze başlasak bize çok daha farklı davranırdı. Madalyonun diğer yüzü diyelim. 

Fuar alanını yaklaşık 2 saatte bitirdik. Sonrası dinlenmeli, sohbet etmeli zamanlar. Sadece indirimden kitap aldığım, güzel bir fuardı.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

6 yorum:

  1. Fuarda birlikte olmamıza rağmen yazıyı heyecanla okudum. :D Alışveriş yapalım ya da yapmayalım, o kitaplar hakkında bilgili olalım ya da olmayalım görevlilerin tavrı çok önemli. İndirimi yoktu ama Dex çok ilgiliydi, Artemisteki görevli çok çok tatlıydı. Tübitak güzeldi. İlgi konusunda en kötü yayınevi Pegasus'tu. Neden geldiniz tavırlarından hiç hoşlanmıyorum. Ben bloggerları/vloggerları stantlarda görsem de tanımıyorum, sanırım kitap videosu izlemeye pek tahammül edemediğimden. Sosyal medyada insan ay çok ilgililerdiğğğğ diye yorumlar görünce, üstüne bu tavrı görünce bir kez daha düşünüyor.
    Onun dışında bence güzel bir fuar ve güzel bir gündü ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *_* Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum. Standlardaki görevlilerin ilgileri önemli. Demek ki davranışları yapmacık,tanınılabilirlikten öteye gittikleri yok. Ahh canım herkese ilgili davranıyorlarmış ya! :p

      Sil
  2. Harika bir iç dökme ve Fuar yazısı olmuş :D Şaka bir yana gerçeten Pegasus öyle mi yaptı? Çok yazık, iyice gözden düşüyor gibiler. Az sirkelenip kendilerine gelseler yaa :/ Sahaf sevdalısının yanında olunca sence Sahafcı olmuşsun :D Çok güzel bir yazıydı, ellerine sağlık :* Ve hepsini keyifle oku :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm maalesef öyle davrandılar -_- Fuarda yanlarına uğramayıp, netten sipariş vermek en iyisi. Gerçekten öyle oldu ama kitaplar sıfır :) Saol canım benim :*

      Sil
  3. Merhaba, çok güzel bir fuar yazısı olmuş :) Benim de katıldığım birçok nokta var. Özellikle Pegasus hakkında yazdıkların çok yerinde tespitler. Ben her zaman "Nerede o eski Pegasus?" diye hayıflanıyorum. Özellikle Vikitap'ta konuştuğum bazı kişiler ve Hülya Abla da çok iyi bilir Pegasus hakkındaki düşüncelerimi. Bu yayın evi yüzünden young adult ve new adult türlerinden soğudum. Ben yayın evinden Brenda Joyce ve Teresa Medeiros bekliyorum. Bir de Tessa Dare'nin yeni kitaplarını bekliyorum onlardan. Şimdilik sadece Elizabeth Hoyt açısından şanslıyız bence. Ama onun da yeni kitabının çıkma zamanı geldi bence. Hele de seride en merak ettiğim karakter olunca bu kitap *-*

    Pegasus'un tavırları benim de hoşuma gitmedi fuarda. Aşırı ilgisizlerdi. Zaten artık kitap alırsam pahalı da olsa D&R'dan alırım. Bana göre en ilgililer Yabancı standı, Go Yayınları ve Ephesus'tu. Dex'ten kitap istemediğim için öylesine bakmıştım satanda arkadaşla.

    Sahafçıları gezmekten ben de çok sevmem ama bu fuarda istisnayı bozdum. Julianne MacLean'ı hiç sevmedim ben. Karakterleri olsun, kurgusu olsun. Bu kitap baya sinirimi bozmuştu onu hatırlıyorum.

    Gecenin Sonu kitabı bizim ülkede fazla beğenilmese de ben baya sevdim. Şimdi serinin 2. de çevrildi, yakın zamanda okunacaklar listeme girdi. Beni sahafçılarda en fazla şaşırtan şey Harlequin kitapların fazlalığıydı. Elbette bulunacak ama bu kadar çok kitap beklemiyordum.

    Umarım aldığın kitapların hepsinden memnun kalırsın :) Fuar hakkında ben de bir yazı yazdım. Acaba inceleyebilir misin diye sorsam kabalık etmem umarım. Düşüncelerini merak ediyorum.

    http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/03/3-cnr-kitap-fuar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle teşekkür ederim :) Demek ki Pegasus bir bize aynısını yapmamış. Demek ki seni tanıyoruz, sen şusun tarzında gitsek ilgi alaka göstereceklermiş. Aslında kişilerin tavırları o yayınevinin standında oldukları için yayınevini etkiliyor, üzücü bir durum ama görevliler konusunda da daha seçici olunması gerekir.

      Julianne MacLean, yeni başlayacağım bir yazar. Yoğunluktan kimbilir ne zaman okurum :/

      Gecenin Sonu için acaba yayınevi seriyi tamamlar mı diye düşünüyorum. Çok kitap yarım kaldı, aklım kalıyor sonra -_-

      Sahaflarda çok fazla Harlequin vardı. Ne zamandır hist türünü okumak istiyordum. Bakalım nasıl?

      Umarım. Vaktim olsa da hepsini okuyabilsem diye içimden geçiriyorum. Ayy olur mu öyle şey, yorumumu yayınlayıp hemen yazına gelyorum. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...