6 Ekim 2014 Pazartesi

Chinooks Hokey Takımı #1: Tutkulu Aşk - Rachel Gibson



Kitap Adı: Tutkulu Aşk
Kitabın Orijinal Adı: Simply Irresistible
Yazar Adı: Rachel Gibson
Seri Adı: Chinooks Hokey Takımı
Seri Sıralaması: 1/6
Türü: Yeni-Yetişkin, Günümüz Aşk, Spor
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 424
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: New York Times Bestseller yazarı Rachel Gibson'dan yine unutamayacağınız bir roman…

Georgeanne Howard, ne kadar zengin olursa olsun dedesi yaşında bir adamla evlenemeyeceğine karar verdiğinde düğün artık başlamıştı. Kaçmalıydı!

Hokeyin süper yıldızı John Kowalsky aniden karşısına çıkan bu kadını düğün alanından uzaklaştırdığında bilmediği bir şey vardı. Arabasındaki kadın, patronuyla evlenmek üzereyken düğünden kaçmıştı.

Bu tesadüf sonucu bir araya gelen Georgeanne ve John'u daha büyük sürprizler de bekliyordu.
Heyecan, aşk ve maceraya hazır mısınız?

Yorumum: Chinooks Hokey Takımı serisine Sevgili Pudra Tozu aracılığıyla başladım. Ne zaman konuşsak beğeneceğini biliyorum, bu sporcu tarzını seveceksin diyordu ki kitabı okumaya başladığımda haklı olduğunu gördüm. İki kişinin aşkının yanı sıra temel konu olan hokey kavramını sevdim. Şu an elimde piyasada ne kadar sporcu serisi, kitabı varsa hepsi mevcut. Jill Shavis, Jaci Burton, SEP… Sırasıyla hepsini okuyacağım. Artık bir sporcu fanı var karşınızda :D


Georgeanne Howard, hayatı boyunca eksikliklerini, usta olduğu konularla kapatmaya çalışmıştır. Büyükannesi tarafından büyütülen genç kadın, küçükken okuma zorluğu çekmiş ve matematikte başarısız olmuştur. Yapılan bir test sonucu disleksi (öğrenme bozukluğu) teşhisi konulunca, büyükannesi onun bu açığını kapatmak ve ileride zorlanmaması için Georgeanne’i daha farklı eğitmeye karar vermiştir. Genç kızı çeşitli yemek kurslarına göndermiş ve zarafet dersleri aldırmıştır.

Georgeanne de açıklarını kapatmak için elinden geleni yapmıştır. Büyükannesi vefat edip hayatta yapayalnız kalınca sevgiyi dedesi yaşındaki adamda bulmaya çalışmıştır. Ama mutlu olamayacağını anlayınca düğün günü kaçmıştır. Kaçarken ona yardım eden kişi de Chinooks Hokey Takımı’nın yıldız oyuncusu John Kowalsky’dir. 

John Kowalsky, acı çekmiş bunu bir şekilde göstermemeye çalışan biridir. Bulunduğu konuma çok emek sarf ederek gelmiştir ve bir kadın nedeniyle elde ettiklerini bir kalemde silecek değildir. Ama ya aşık olursa?

Serinin tüm kitapları Türkçe’ye çevrildiği için şanslıyım. 


Seri Sıralaması
1.      Tutkulu Aşk (Simply Irresistible), John ve Georgeanne
2.      Buzda Aşk (See Jane Score), Luc ve Jane
3.      Aşk Seni Bulursa (The Trouble with Valentine’s Day), Rob ve Kate
4.      Aşk Her Yerde (True Love and Other Disasters) Ty ve Faith
5.      Aşk Yeniden (Nothing But Trouble) Bressler ve Chelsea
6.      Aşk Ateşi (Any Man of Mine) Sam ve Autumn


Sıcacık bir aşk öyküsüydü. Kitaba Georgeanne tarafından baktığınızda onu haklı görüyorsunuz ama John’un penceresinden baktığınızda da John haklı diyorsunuz. İkisinin de hareketli çocukluklarında ya da yaşadıkları ilişkilerle doğru orantılı. Hoş, güzel, içinizi ısıtacak bir aşk öyküsü. Bir de konuya hokey takımı dahil olunca  işte okuma keyfi bu!



Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 


Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

12 yorum:

  1. Yine Nemesis'ten Oyunbozan diye bir kitap vardı bu tarzda. Bu tarz seviyorsanız onu da okumanızı tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzı seviyorum :) Aslında bu kitabı nisanda okumuştum ama anca yorumlayabildim :/ serinin dördüncü kitabındayım ^^

      Oyunbozan kitabı var ben de. Yanlış hatırlamıyorsam Jaci Burton'un ve serinin ikinci kitabı. Ahh ahhh zaman bulabilirsem okuyacağım :)

      Sil
  2. Merhaba!!! Book Challenge Tag etkinliğine mimlendin. Yaparsan sevinirim. http://bintatliyil.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!! Vakit bulabilirsem yapacağım. :)

      Sil
  3. Ama ben sevdim bunu.Yeni bir seriye başlama zamanı mı acaba? :) Teşekkürler yorum için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bence çok güzel bir seri, tavsiyemdir :))

      Sil
  4. bu tarzda başka önerileriniz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu serinin devamını öneririm, henüz dördüncü kitabındayım.

      SEP'in sporcu serisini öneririm. Aşkta İlk Çeyrek, Kalbinde Yer Aç, Sensiz Olmaz, Küçük Bir Hayal Kur, Ahh Şu Kalbim. Bunun dışında Jill Shalvis (Aşkın Büyüsü ve Yalancı Sevda) ve Jaci Burton'un (Kusursuz Plan ve Oyunbozan) da sporcu serileri vardır.

      Sil
  5. Spor içerikli kitaplara bayılıyorum. Chicago Stars, Chinooks Hokey Takımı ve Kusursuz Plan gibi kitapları okudum. Başka bir çok kitap var fakat çevrilmemiş ne yazık ki :(((
    Önerebileceğin kitap var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum :)) Ama yazdıkların dışında Türkçe^ye çevrilen maalesef ki yok :( Başka tarz kitaplarda öneri istersen yazabilirim :)

      Sil
    2. Olabilir :) Zevklerimiz ortak geldi bana. Okuduğun kitaplar gerçekten hoş ve tabi yorumlara da bayıldım :)
      Önerilerini bekliyorum :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim :) Uzun zamandır sporcu serilerinden bir kitap okumamıştım. Bir tane okuyayım :) Ne tarz kitaplar okumayı seviyorsun? Günümüz romanslarını seviyorsan Nemesis'in kitaplarını öneririm. Rachel Gibson'ın diğer kitapları, Jennifer Probst, Christine Bell :)))

      Susan Mallery - Kız Kardeşler Serisi *_*

      Aklıma ilk gelenler bunlar fantastik istersen de yazabilirim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...