18 Temmuz 2015 Cumartesi

Trilogia del Baztan #1: Gardiyan - Dolores Redondo



Kitap Adı: Gardiyan
Kitabın Orijinal Adı: El Guardian Invisible
Yazar Adı: Dolores Redondo
Seri Adı: Trilogia del Baztan
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Polisiye, Aile, Dram
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 480
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 2/5



Arka Kapak Yazısı: Ölüm Sizi Bulamasın Diye Görünmez Olmak İstersiniz.

Gizemli bir orman Baztán Ormanı İspanya'nın Bask Bölgesi'nde tüm görkemiyle ve esrarıyla varlığını sürdürüyor. Ormanın ruhu her şeyi biliyor ve bir gardiyan insanları izliyor. Cesur bir kadın Dedektif Amaia Salazar, zor bir çocukluk geçirdikten sonra kendi ayakları üzerinde durmayı başarıp polis olmuş genç bir kadın. Geçmişi ve ailesiyle yüzleşmeye karar verdiği bir anda karşısına çıkan bir suç dosyası tüm hayatını altüst ediyor.

Ormanda bulunan küçük cesetler Bir katil hastalıklı bir beyinle orman kasabasında dolaşıyor. Küçük yaştaki kızları öldürüp nehir kenarına bırakıyor ve dünyaya bir mesaj iletmeye çalışıyor. Gardiyan, kasvetli bir ormanın derinliklerinde dolaşan gizemli bir roman.

"Çok katmanlılığı ve derin karakterleriyle ilgi çekici bir roman."
-Publishing Perspectives-

"Kasvetli bir orman, esrarengiz cinayetler ve mistik olaylarla örülü muhteşem bir polisiye."
-Goodreads-

"Dolores Redondo, karakterlerinin psikolojik derinliklerine inerek okuyucuları bu olağanüstü hikâyenin içine çekiyor. Karanlık bir atmosferle hem meraklandırıyor hem de ürkütmeyi başarıyor. Gardiyan tüyler ürpertici bir roman."
-Kirkus-

Yorumum: Uzun zamandır bir kitap yorumunu nasıl yazacağımı ya da nereden başlayacağımı böylesine düşünmemiştim. Bakalım kelimeler bize nasıl bir yorum çıkartacak?

Baztan Ormanı’nda küçük çocuk cesetleri bulunmaktadır. Dedektif Amaia Salazar bu bölgede yetiştiği için en iyi dedektif adayı kendisidir. Bu ölümler Amaia’ya unutmak istediği anıları canlandırır. Gündüzleri seri katilin peşinde koşarken, geceleri de kendi katili onun peşinden koşmaktadır. 



Kitap ilk başta çok güzel başladı. Betimlemeler, olay incelemenin anlatımı, cesedin konumu, katilin profilinin yazılması tam yerindeydi. Bir an kendimi CSI dizilerinden birini izliyormuş gibi hissettim. Sonrasında ise git gide düşen bir performans vardı kurguda. Polisiye kısım neredeyse minimuma indi, onun yerine bol bol Amaia ve ailesinin sorunlarını okudum. Evet dedektifin ailesi ve sorunları da önemliydi ama aradaki denge tam kurulamamıştı. Kitaba polisiye diye başlamışken bir anda kendimi aile-dram türünden bir kitap okuyormuş gibi hissettim. 


Trilogia del Baztan
1.      Gardiyan (El Guardian Invisible)
2.      Legado en los Huesos
3.      Ofrenda a la tomenta

Gardiyan üç kitaplık bir seri ama ben devam etmeyi düşünmüyorum. Tek bir kitap yetti açıkçası. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...