24 Haziran 2015 Çarşamba

Goddess War #1: Tanrıçaların Savaşı - Kendare Blake



Kitap Adı: Tanrıçaların Savaşı
Kitabın Orijinal Adı: Antigoddess
Yazar Adı: Kendare Blake
Seri Adı: Goddess War
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Paranormal
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Bir tanrının öğrenmesi gereken tek ders kaderdir ama ben kadere inanmam.
Çünkü¸ son henüz yazılmadı…

Savaş Tanrıçası Athena teninin altında baykuş tüyleri belirmeye ve ciğerlerini sarmaya başladığında ölüme adım adım yaklaştığını fark eder. Hırsızlar Tanrısı Hermes ise bedenini kemiren bir hastalıkla boğuşmaktadır. Bu sırada diğer tanrı ve tanrıçaların da farklı hastalıklardan mustarip olduğunu öğrenirler. Ancak hepsi de birbirlerini öldürmek pahasına dahi olsa son nefeslerini vermemeye kararlıdırlar.

Athena ile Hermes onları ölüme neyin sürüklediğini bulmak için dünyayı dolaşmaya başlarlar. Yolları sıradan bir insan olan Cassandra'ya çıkar. Belki de bu genç kız sanılanın aksine, sıradan biri değildir.

Peki, tanrıçaların hayatta kalmak için başlattıkları savaşın kilit noktası Cassandra olabilir mi?

"Daha ilk sayfasından itibaren okuyucunun hayal gücünü harekete geçiren bir hikâye. Kendare Blake'in kendine has üslubu Tanrıçaların Savaşı'nda bir kez daha kendini göstermiş."
-Goodreads-

"Blake'in mitolojik öğelerle günümüz dünyasını aynı hikâyede buluşturma fikri kesinlikle okunmayı hak ediyor."
-New York Times-

"Özellikle Yunan mitolojisine ilgi duyan okuyucuların soluksuz okuyacakları bir heyecan fırtınası."
-Kirkus Reviews-

Yorumum: Kendare Blake’in yazmış olduğu Tanrıçaların Savaşı çok değişik bir mitoloji kitabıydı. Tanrı ve Tanrıçalar, benim ve birçok okuyucunun gözünde ölümsüzdürler ve ne olursa olsun her zaman hayatta kalırlar olarak yer etmişti. Ta ki bu kitaba kadar. 

“Beni öldüren tüyler değil. Tüyler başka bir şey tarafından beni öldürmek için kullanılıyor. Bir güç tarafından. Bu alacakaranlık tarafından.”

Athena kendini daha önce hiç bu kadar çaresiz hissettiğini hatırlamıyordu. Her tarafından baykuş tüyleri çıkıyor, onları kopardığındaysa yara oluyordu. Toprak Ana Demeter kuruyor, soluyordu ve Hermes hiç bilinmeyen bir hastalığa yakalanmış günden güne eriyordu. Athena ve Hermes onlara, Demeter’in yardım edeceğini düşünerek yollara düşerler. 


“Gidip Kahin’i bulun. Tabii bulabilirseniz ve siz üçünüzün ona ihanetine rağmen kız size yardım ederse. Ama belki de şanslısınızdır ve kız diğerlerinden, sizden nefret ettiğinden fazla nefret ediyordur.”

Demeter bunları söyledikten sonra ortadan kaybolur. Athena ve Hermes tekrardan yola çıkarlar ve hikayemiz böyle başlar. Savaş durumu sadece Tanrıları değil insanlığı da tehdit etmektedir. İkili bir an önce Kahin’i bulmalı ve bu uğurda kendilerine faydalı olabilecek müttefikler bulmalıdırlar. Tanrıların savaşı hiç bu kadar kanlı olmamıştı. 

Goddess War Serisi
1.      Tanrıçaların Savaşı (Antigoddess)
2.      Mortal Gods
3.      Ungodly

Kendare Blake’in okuduğum ilk romanıydı. Tek kitap bile yazarın aklımda kalmasına yetti. Mitolojiye bayılan biri olarak değişik olan kurguyu sevdim. Tanrı ve Tanrıçaların olduklarından farklı yazılması kitabın özgünlüğünü sağlamıştı. 

Kapak ise tamamen kitabı yansıtmaktaydı. Beyaz tüy, su ve kırmızı damlalar… Okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

6 yorum:

  1. yunan mitolojisine bayılan biri olarak severek alıp okuyacağım bir kitap olucak :) güzel yorumların için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yunan mitolojisine bayılırım *_* Birşey değil :)

      Sil
  2. diğer kitapları çıktı mı acaba yani türkçe olarak var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çıkmadı. Şu an serinin sadece ilk kitabı Türkçe'de.

      Sil
  3. Ne zaman çıkar diğer kitaplar Türkçe olarak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi duyuru yapmadı ama senesi yaklaşıyor. Yakında çıkar diye umuyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...